muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Jorge Campos se’n va del Govern per discrepàncies ideològiques

28260

El president fundador del Círculo Balear, Jorge Campos, ha deixat el Govern de José Ramón Bauzá per "discrepàncies ideològiques". Si bé és cert que el càrrec que fins ara ocupava Campos ha desaparegut a causa de la reestructuració pressupostària, el fundador del Círculo no ha volgut ocupar cap altre lloc a l'Executiu balear. "Em van oferir continuar en el Govern amb el projecte que havia iniciat o en altres", explicà Campos ahir a aquest diari, encara que optà per "acabar-hi" la seva etapa.

Si bé ahir va ser molt breu en les explicacions que va oferir, el fundador del Círculo deixa la porta oberta a donar més arguments sobre la decisió presa. Aquestes declaracions es podrien produir en la gala del Círculo que tindrà lloc el proper 15 de juny.

Jorge Campos era el director gerent de la Fundació Balears Sostenible, entitat dependent de la Conselleria de Turisme, que dirigeix Carlos Delgado. Campos ja ocupava un càrrec de confiança a l'Ajuntament de Calvià la legislatura passada, quan Delgado n'era el batle. Però en aquesta nova etapa política el fundador del Círculo no només tenia el conseller de Turisme per sobre d'ell, sinó que formava part d'un Govern amb el qual no comparteix del tot la manera de fer política, especialment en temes educatius i lingüístics.

La deriva espanyolista en matèria de llengua de l'Executiu de Bauzá no ha estat suficient per a Jorge Campos, que sempre s'ha manifestat en contra del català i a favor de les modalitats de les Balears. Precisament ahir, la Fundació Círculo Balear, de la qual Campos és el president fundador, presentà un informe molt crític amb la política educativa del Govern i, en concret, carrega contra el conseller Rafel Bosch.

Compromís

L'entitat espanyolista censura el "greu incompliment del compromís electoral" del PP amb la lliure elecció de llengua. Segons el Círculo, s'hauria de poder escollir l'idioma d'escolarització en tots els nivells, i no només fins als 7 anys, com ha plantejat el Govern. Van criticar que el conseller Bosch "continuï permetent l'adoctrinament nacionalista a les escoles" i li van retreure que "també incomplís el compromís de garantir llibres de text en mallorquí, menorquí i eivissenc, tal com va anunciar".

Per això, el Círculo inicia una campanya, mitjançant seminaris, conferències i mobilitzacions, perquè "no s'engani la majoria de ciutadans de les Balears que donaren suport a un programa electoral que s'està incomplint en un tema que facilità la majoria absoluta del PP".

Jorge Campos assegurà ahir que subscriu "en la seva totalitat" l'informe elaborat pel Círculo i, per tant, les manifestacions en contra del conseller Bosch. A més, explicà que ell s'ha encarregat personalment de "coordinar" el document, titulat Lliure elecció de llengua: dret, compromís, realitat.

Des del Govern no feren valoracions sobre la partida de Campos i es limitaren a explicar-ne els motius tècnics. La Conselleria de Turisme informà que ja estava convocada per a ahir dematí una reunió del patronat de la Fundació Desenvolupament Sostenible, en la qual estava previst el cessament de Campos com a director gerent de mutu acord.

Campos acaba així el pas pel Govern, en què ha tingut temps de deixar la seva empremta espanyolista. Una de les actuacions més vistoses fou la col·locació d'una gran bandera espanyola a les portes de la finca pública de Son Real.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente
Per Pcassó que fa estelles, fa mes de 11 anys

HAHAAAHAHAHAHAHA.. a ne'n Baufà li ha sortit un "furunculo bÄleâ"

Valoració:1menosmas
Per Francesc, fa mes de 11 anys

Un altre senyal que comencen a assumir que han perdut aquesta batalla: es vaixell anomenat "nueva Mallorca" i capitanejat per Bauzá se'n va a fons després de xocar amb un iceberg anomenat "realitat".

El més divertit és que ses primeres rates que boten, ho fan queixant-se perquè es captià bauzá no s'ha embestit amb prou força contra s'iceberg, en lloc de reprovar-li que s'hi hagi volgut embestir. Heu provat d'enterrar un poble viu i heu tornat a perdre, ara vos heu de fotre i veure com aquest poble respon amb més vida i més força que mai: sa tornada serà terrible per aquells que pregonen analfabetisme i supremacisme castellà.

Trobau que voldran Bauzá allà on es va amagar en Matas? jo crec que sa desafecció des mallorquins amb en Matas serà una broma comparada amb sa mala llet que ja hi comença a haver amb aquests personatges de "la nueva mallorca".

Per cert, no colarà açò de fer veure en Delgado com un senyor moderat amant de "ses modalitats" per sa fugida de Campos.

Valoració:10menosmas
Per tomeu, fa mes de 11 anys

Jo flipo en colors!!! Ni ells mateixos amb una majoria com un piano s'aclareixen. Con vidau-los tots a matances i veureu com se treven els ventre a ganivetades.
Jordiet que vols més??? afussellar als nins que parlin en català??
Amics no canteu victoria, a veure qui mos posen ara. Encara mos possaran un net d'en Franco. (ara que ben mirat en pocholo no estaria malament)

Valoració:4menosmas
Per Bel Mestre, fa mes de 11 anys

Això si què és una molt bona noticia, ara falta que s'han vagi de Mallorca, ja seria perfecte!!

Valoració:9menosmas
Per Tòfol, fa mes de 11 anys

Després de tú sen poden anar en Bauzá , en Delgado i en Rotger i tots quatre cap a Madrid que hi manca gent!!!!

Valoració:12menosmas
Per artanenc, fa mes de 11 anys

Adéu Jordi, endut sa bandera de són real cap a ca teva!

Valoració:14menosmas
Per Tomeu Cerdà, fa mes de 11 anys

BARCO DE REJILLA....!!!!!!!!!!!

Valoració:2menosmas
Per xoriguer, fa mes de 11 anys

Pero aquest tenia un càrrec?

Valoració:6menosmas
Per Un espanyolet que t'estima, fa mes de 11 anys

Gracies Jordi, ara que te'n vas t'estimaré més. Ara tot anirà millor per devers Son Real. Molt valenta la teva actitud, però ja sabies que t'anaven a treure. de totes maneres gracies per deixar de esser un enxufat, cosa que tu criticaves tant dels altres. Gracies i una forta besada Jordiet. Un espanyolet.

Valoració:-7menosmas
Per marilena, fa mes de 11 anys

Este sr.tiene odio a todo lo catalan, parece que no se ha dado cuenta que Franco ya murió y mal le pese Catalunya i Balears son españolas y el idioma catalan tambien es español, lástima que los mayores no sepamos escribirlo, y todo por la cabezoneria de personas como él que son de extrema derecha.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente