algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Educació no concreta com es farà l’elecció de llengua

El Govern publicà en el BOIB de dissabte l’ordre que regula l’admissió als centres. Fins demà, però, el conseller Bosch no explicarà la tria d’idioma

El Govern no concreta com durà a terme l'elecció de llengua en el proper curs escolar, 2012-2013. Dissabte va sortir publicada l'ordre de la Conselleria d'Educació d'admissió i matriculació per al curs vinent, però fonts del departament que dirigeix el conseller Rafel Bosch ja informaren que fins demà no s'explicarà públicament com es realitzarà la tria de llengua.

En concret, l'article 5 de l'ordre és el referent a l'elecció de l'idioma del primer ensenyament i detalla que "els pares, les mares o els tutors legals dels alumnes que sol·licitin plaça escolar a centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics podrà exercir el dret d'elecció de la llengua de primer ensenyament de llurs fills, sigui la catalana o la castellana". El text afegeix que "els centres docents comptaran les peticions rebudes en relació a la llengua del primer ensenyament".

Aquestes són les úniques referències sobre l'elecció de llengua i desapareix la clàusula que figurava en un dels primers esborranys amb què treballava Educació. El text establia que la petició d'una tercera part dels pares seria suficient perquè els infants estudiassin en català o en castellà a l'escola on ho sol·licitassin.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El polaco, fa mes de 11 anys

SOLO CON PONER UNA X EN LA CASILLA CORRESPONDIENTE Y QUE SEA EN CASTELLANO

Valoració:-3menosmas
Per Alquimista, fa mes de 11 anys

No ho concreta perquè no ho sap. Senyor conseller veu del govern-pp, fugi d'aquest govern tan aviat com pugui, abans que sigui devorat per les forces vives que ja es comencen a moure dins el pp i que faran una neteja implacable.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente