algo de nubes
  • Màx: 16.54°
  • Mín: 7.61°
16°

El Govern preveu per a 2012 un creixement “moderat” d'entre el 0,3 i el 0,5%

La dada contrasta amb la caiguda que vaticinà ahir el Centre de Recerca Econòmica, que va advertir que les Balears estan "a les portes de la recessió"

28580
Aguiló s'ha mostrat relativament optimista. | J. Morey/arxiu.

El vicepresident econòmic del Govern, Pep Ignasi Aguiló, ha previst que la Comunitat Autònoma tindrà durant el 2012 un creixement "molt moderat" d'al voltant d'entre el 0,3 i el 0,5 per cent, el que contrasta amb les prediccions del director del Centre de Recerca Econòmica (CRE), Antoni Riera, qui va advertir aquest dimarts que les Balears estan "a les portes de la recessió", a les que s'entraria en el primer trimestre d'aquest any, amb una previsió de creixement negatiu del PIB d'entre el -0,3 i el -0,6 per cent el 2012.

Després de presentar el Pla d'Internacionalització de les Balears, Aguiló ha assenyalat que caldrà esperar al segon semestre de 2012 per començar a veure "certs canvis" en l'evolució de l'economia de les illes, tenint en compte la dependència del turisme en la Comunitat Autònoma i, per tant, la situació estacional de l'economia.

No obstant això, s'ha mostrat convençut que els comptes públics es "reequilibraran", cosa que confia que es faci mitjançant una "racionalització de despeses que el Govern durà a terme mantenint l'estat del benestar".

D'altra banda, ha recordat que l'any passat, els ingressos a les Balears van caure en 300 milions d'euros, mentre que les despeses també es van reduir en 500 milions, per la qual cosa, segons el seu parer, el ciutadà mig ho ha notat "molt poc".

"Amb una bona reestructuració i priorització podrem aconseguir el que ens proposem", ha destacat el vicepresident econòmic, mentre ha previst un "lleuger augment" dels ingressos, ja que els pressuposts han estat "hiperprudents".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Foraviler, fa mes de 12 anys

Hi ha recessió a tota Europa, per tant vindran menys turistes. A més Tuníssia i Egipte comencen a estabilitzar-se, la temporada turística no serà en cap cas com l'any passat. Igualment ja vam veure que l'augment de turistes de l'any passat no va generar més llocs de feina. Per tant no sé d'on treu aquestes previsions, més bé sembla que estan enrocats en les tesis més radicals del neoliberalisme que afirmen que el mercat s'estabilitza tot sol. Doncs deixem que la crisi es "resolgui" tot sol i veurem quin desastre serà per tots.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente