algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Els socialistes demanen la dimissió a Castro si no pren les regnes de Salut

La diputada del PSIB-PSOE, Pilar Costa, ha responsabilitzat a la consellera de l'"alarmisme" que ella mateixa denuncia a l'oposició

28704
Els socialistes han criticat a Castro per la situació del departament de Salut. | Ferran Aguiló - P. Bota.

El grup socialista en el Parlament ha instat avui a la consellera de Salut, Família i Benestar Social, Carmen Castro, a dimitir "si no pren les regnes" del departament que dirigeix.

La diputada del PSIB-PSOE Pilar Costa ha responsabilitzat a Castro de l'"alarmisme" que la pròpia consellera denuncia de part de l'oposició i l'ha acusada de realitzar rectificacions cada setmana.

Costa ha fet aquestes declaracions en el Parlament durant una pregunta a Castro sobre si considera que tots els ciutadans de balears tenen accés a l'assistència sanitària.

"L'única responsable i culpable d'aquest alarmisme és vostè amb les seves decisions i li diré, no serà suficient la destitució del cap de l'Ib-Salut (Juan José Bestard) si vostè, senyora consellera no pren les regnes d'aquesta Conselleria serà millor que la que dimiteixi sigui vostè", ha dit Costa durant el debat.

En una pregunta anterior realitzada també a Castro, la diputada del PSM-IV-ExM Fina Santiago ha demanat la cessació de Bestard per les seves actuacions al capdavant de l'Ib-Salut i els col·lapses d'urgències en els hospitals de Son Espases i Son Llàtzer.

Per la seva part, Castro ha assenyalat que no entén l'"agressivitat" i acarnissament contra determinats responsables del seu Conselleria i ha afirmat que la llei garanteix l'atenció sanitària a tots els ciutadans, tinguin recursos o no.

La pregunta dels socialistes ha fet referència a la polèmica que els estrangers sense recursos no tenien atenció mèdica en mancar d'un informe que certificàs la seva situació des del seu país d'origen, de vegades impossible d'obtenir.

La Conselleria de Salut ahir va emetre un comunicat en el qual va indicar que ara és suficient un informe de treball social a Espanya perquè els immigrants acreditin que manquen de recursos.

Segons Costa, aquesta rectificació no és completa perquè hi ha una circular interna en el circuit sanitari que no s'ha rectificat.

Castr ha especificat que no hi ha rectificació i que, segons una comunicació de l'1 de gener, les persones sense recursos poden fer una declaració jurada i tenir l'informe dels treballadors sanitaris per accedir a les prestacions públiques de Salut.

La socialista ha dit que Castro fa rectificacions de les seves decisions cada setmana, que produeixen la dimissió de responsables mèdics i, si no, ella els destitueix, i s'ha referit a la cessació de la responsable d'urgències de l'hospital de Can Misses (Eivissa), María Ángeles Lecineña.

"Deixi de culpar als altres de la seva nefasta gestió, ha culpat al fred, a la neu (..) l'única responsable i culpable d'aquest alarmisme és vostè amb les seves decisions", ha postil·lat Costa.

Castro ha dit que Leciñena ha estat destituïda perquè no ha volgut posar en marxa els canvis organitzatius en el servei d'Urgències.

El portaveu adjunt dels socialistes en el Parlament, Vicenç Thomàs, també ha interpel·lat Castro sobre per què no ha posat en marxa la prescripció de fàrmacs per part dels infermers.

Thomàs ha acusat a Castro de no dialogar amb el col·legi professional d'infermeria i seguir la línies del consell general de Madrid malgrat que existeix un conveni balear que regula l'actuació d'aquests professionals de l'àmbit farmacèutic.

Castr ha respost que sí manté encontres amb els professionals d'infermeria i que el decret aprovat per l'anterior Govern vulnera la llei estatal i espera el decret del Ministeri de Salut en aquest tema.

"Cessar qui no mana és molt fàcil i, senyor Bauzá (president del Govern, José Ramón Bauzá), la responsable de la gestió sanitària és la consellera (Castro)", ha indicat el diputat socialista.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Casimir, fa mes de 12 anys

Està enfadada la consellera, per què serà?

Valoració:1menosmas
Per Aniol, fa mes de 12 anys

És la millor consellera de Sanitat que podíem desitjar... aquells que no hem votat mai ni votarem el pp. Així el govern-pp caurà més aviat.

Valoració:5menosmas
Per hazunpisenlapiscina, fa mes de 12 anys

Jo estic en condicions d'assegurar que la Llei, com diu la consellera, garanteix l'assistència.

Qui no ho fa, en canvi, són els actuals responsables del Servei de Salut. Efectivament, no s'ha rectificat res, perquè a hores d'ara les instruccions del personal de les admissions continuen sent que s'ha d'exigir el certificat de rendes, i s'havia descartat, des de la irrupció d'aquests bàrbars als llocs de responsabilitat, l'actual solució proposada de l'informe de treball social.

Mentir al Parlament, el pitjor pecat d'un diputat. Mentir a la ciutadania, la causa de les revolucions.

Valoració:4menosmas
Per Rosella, fa mes de 12 anys

De moment, la seva curta trajectòria ha estat brillantíssima. No ho trobau? Però tot va bé, no hi ha cap problema, a la sanitat. De què parlen aquests que se'n queixen? Si aquesta senyora gestiona la Conselleria amb una gran eficiència, dialogant amb les parts afectades; prenent decisions responsables, preocupada com està per millorar la sanitat. Una meravella, vaja. Una autèntica meravella.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente