algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
19°

Delgado recula i els ajuntaments hi tindran la darrera paraula

La nova llei de turisme donarà poder als municipis per emetre informes vinculants sobre el canvi d’ús

26694

Martínez i Delgado, am b el president de la CAEB, Josep Oliver, ahir durant la presentació.

CAIB

El conseller de Turisme i Esports, Carlos Delgado, recula i fa cas a les al·legacions presentades a la nova llei de turisme. Segons anuncià, els ajuntaments tindran la darrera paraula en el canvi d'ús mitjançant informes que seran vinculants. Delgado i el director general de Turisme, Jaime Martínez, assistiren ahir a una trobada a la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), durant la que explicaren als participants les línies bàsiques de la nova llei.

Amb la nova normativa, es pretenen eliminar les traves administratives, garantir la seguretat jurídica i millorar la competitivitat del sector i impulsar la recuperació econòmica de les Illes, tal com explicaren. Delgado destacà en la intervenció, entre altres punts, que la llei impulsarà i regularà la remodelació efectiva de les zones turístiques amb la creació dels Plans d'Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT), la creació de noves figures, com són els establiments turístics d'allotjament coparticipats o compartits, empreses turístiques mixtes, les comercialitzadores d'estades turístiques en habitatges vacacionals, a més de tenir la possibilitat reglada del canvi d'ús i la modernització de la planta hotelera obsoleta.

Un altre dels punts clau que recull la nova llei i en què posà èmfasi el conseller va ser la regulació del turisme rural i dels edificis catalogats. Respecte d'aquests darrers, el conseller apuntà que es permetrà l'ús turístic, previ informe de l'administració turística competent i de l'administració corresponent en matèria de patrimoni.

El conseller avançà també als empresaris que s'incorporaran una sèrie de mesures de control per assegurar la qualitat en els establiments que ofereixin pensió completa integral, que s'uneixen a la prohibició de treure aliments i begudes per ser consumits fora de l'establiment, com ja recull l'esborrany de la llei.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.