algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El PSM vol que el Govern faci d'intermediari en el concurs de creditors d'Spanair

Per això registraran una PNL al Parlament per defensar que es pagui prioritàriament als treballadors

El Grup Parlamentari del PSM-IV-ExM registrarà aquesta setmana una proposició no de llei (PNL) per demanar que el Govern intervingui en el concurs de creditors iniciat per la cessació d'activitat d'Spanair perquè el pagament dels salaris i liquidacions als treballadors "tingui un caràcter prioritari" en el procés consursal.

Així ho han comunicat als mitjans en roda de premsa el portaveu del Grup en el Parlament, Biel Barceló, i la diputada Fina Santiago, que han recordat que aquesta situació afecta més de 500 persones, entre els prop de 240 treballadors d'Spanair i el personal d'altres empreses que donaven servei a l'aerolínia.

Santiago ha assenyalat que la coalició sol·licita també en la PNL la constitució amb caràcter "urgent" d'una borsa de treball, per mitjà del SOIB, que faciliti la col·laboració dels col·lectius de treballadors afectats.

Així mateix, els econacionalistes instaran el Govern que exigeixi al Ministeri de Foment que demani responsabilitats per la manera en la qual s'ha dut a terme el tancament d'Spanair. A més, volen incloure algun punt referent a la connectivitat de les Illes en el seu contingut.

Santiago ha subratllat la necessitat d'actuar amb celeritat en aquest assumpte, pel que ha apuntat que tractaran que aquesta iniciativa es debati per la via d'"urgència" pròximament en sessió plenària o bé es tramiti a una comissió.

Reforma que no crea ocupació

Així mateix, Barceló ha informat que la coalició registrarà també pròximament altres iniciatives en el Parlament, unes de les quals farà referència a la reforma laboral impulsada pel Govern central, la qual ha asseverat que "no crearà ocupació", sinó que "facilita" i "abarateix" l'acomiadament.

Així, ha considerat que es tracta d'una mesura de "maquillatge" que a mitjà o llarg termini no generarà ocupació, mentre que a curt termini afavorirà l'acomiadament, la qual cosa ha apuntat que serà un "greu retrocés" en els drets dels treballadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sergi, fa mes de 12 anys

jajjajajajajajajajajajajajjajajajajaj. On ereu els del PSM quan la companyia va partir de Mallorca. No governaveu? No duieu la Conselleria de mobilitat? Ni el tren vareu tenir collons de dur. a Artà...

Valoració:3menosmas
Per Carla, fa mes de 12 anys

Sap molt greu el que ha passat amb SPANAIR i més els resultats de cara als seus treballadors, però aquesta empresa és de titularitat catalana i són ells amb el Ministeri de Foment que han de fer la feina de liquidar i pagar. Nosaltres ens hem de preocupar per exemple que a partir d'ara trobem la fòrmula més econòmica per viatjar a la peníncula com qualsevol altre ciutadà peninsular. Aconseguir bons preus i bons horaris aquesta és la feina dels diputats/des de les Illes Balears. Aquí tenim moltes empreses/botigues/tallers que tanquen diariament i també els cal una bona borsa de treball que s'ocupi d'ells, ni menys, ni manco que altres. Hi ha aturats de llarga durada practicament a totes les famílies. Hem d'aprendre a solucionar els nostres problemes abans que els dels altres.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente