algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Melià s’envolta dels batles en la presidència de CxI

Convergència per les Illes dugué a terme el congrés constituent, en què el líder de la formació aconseguí el 100% de suports per continuar en el càrrec

Josep Melià fou elegit president de Convergència per les Illes (CxI) amb el 100% de les votacions dels assistents al congrés constituent de la formació, que es dugué a terme ahir a Santa Margalida. El líder del partit polític s'envoltarà dels batles de la formació en l'executiva, de la qual en són membres consumats. Antoni Amengual, de Consell, és el nou secretari general de Convergència. S'elegiren vuit membres més, a través de llistes obertes, que reberen un 95% de suport.

Durant el discurs de cloenda, Melià reivindicà el paper de CxI com a "peça essencial per vertebrar l'espai polític centrista i balearista" de les Illes. El president de la formació defensà aquest espai "necessari" i per això es marcà com a "gran repte" articular-lo.

Poder municipal

Melià tingué molt present el poder local i recordà que Convergència és el segon partit de Mallorca amb més batles i que té més de seixanta regidors. Segons el seu parer, aquesta presència municipal "és el trampolí a partir del qual el partit nacionalista pretén assolir el seu objectiu de donar visibilitat a una opció que en positiu tingui com a prioritat la defensa dels interessos de les Illes Balears". El líder de Convergència es desmarcà del Govern central i lamentà que "des de Madrid ens continuen espoliant".

Per la seva banda, Amengual instà les bases a implicar-se "a fons" en l'estructuració del partit, perquè "és aquesta feina la que pot possibilitar assolir els objectius de presència i influència en les principals institucions de Balears". En el seu discurs, no hi faltaren les crítiques a la política lingüística del Govern de José Ramón Bauzá. "Ballen al so de Madrid i per distreure el personal es dediquen a assotar la nostra llengua", va dir.

Convidats

En el congrés d'ahir, Josep Melià no va fer cap referència a la Lliga Regionalista de Jaume Font -present entre els convidats-, ja que es va voler "centrar només en Convergència". També assistiren a l'esdeveniment membres de PP, PSOE, Esquerra, PSM, Entesa, Unió Menorquina i d'Es Nou Partit d'Eivissa. A aquests dos darrers sí que s'hi va referir amb vista a futures aliances. Així mateix, hi participà Oriol Pujol, secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya, per qui "l'espanyolisme del PP de Bauzá beneficiarà Convergència per les Illes".

Els membres de la nova executiva de CxI, a banda de Melià i Amengual, són els batles de Costitx, Antoni Salas; Ariany, Joan Ribot; Banyalbufar, Mateu Ferrà; Porreres, Bernat Bauçà; Sineu, Josep Oliver; Sencelles, Joan Carles Verd; ses Salines, Tomeu Lladonet; Valldemossa, Xisco Mulet; i el futur primer edil d'Artà, Tomeu Gili.

Completen la llista Maria Antònia Sureda, Joana Noguera, Xisca Móra, Catalina Reynés, Josep Franco, Rafel Ballester, Antoni Serra i Miquel Llompart.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per MadMax, fa mes de 12 anys

Per començar, ja tenim un imputat a l'executiva del partit! Quina poca pipella! Va bé!! Tanmateix...

Valoració:1menosmas
Per un mallorquinista, fa mes de 12 anys

CxL, retirauvos ja!, si de veres estimau Mallorca retirauvos, igual que ho hauria de fer ERC. Ara només fracturau sa dreta mallorquina...

Valoració:-9menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

A GAB,
lo primer que se ha de decidir sobre la ortographia de una llengua,
o sigui sobre la manera de scriure-la ès si ha de esser scriptura phonètica o scriptura ethimològica.
La scriptura o orthographia de la nostra llengua ha de esser ethimològica, per tant se ha de consultar les formes llatines i grecas.
Llista: balears, mai, sas, llenguas, ïls, pobles, i, sua, varietats,
islencas o illencas, oficializäu, lluitam, dar-la, conexer, scriure-la,
molts, milions, han, tapar, aquïxa, esser, com a, sta, fer, hora, respectar, ïs, manjar.

Valoració:15menosmas
Per FORA UM, fa mes de 12 anys

No estan avergonyits de sortir a fer-se fotos? Si sabessin el que la gent del carrer pensam d'ells i del que realment representen (no el que diuen que representen), s'amagarien dins ca seva o s'exiliarien.

Valoració:-14menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 12 anys

Els mallorquins actuals som descendents de la repoblació catalana posterior a la conquesta del rei Jaume I. Això no molesta gens, sinó al contrari. El poble català és històricament treballador, estalviador, creatiu i assenyat. És per estar-ne satisfet i, fins i tot, podem dir clarament, orgullós.

Valoració:13menosmas
Per Jaume, fa mes de 12 anys

A Foner Vermell: El rei en Jaume va prendre Mallorca als ALMOHADES, que eren aleshores els habitants de Mallorca, una gent que, a la vegada,havien pres Mallorca a altres moros, que, a la vegada l'havien pres als anomenats bàrbars, que, a la vegada l'havien pres als romans etc. etc. Els actuals mallorquins, encara que te molesti, som els descendents dels que vengueren amb el rei en Jaume i es quedaren aquí. O dels que vengueren després per conrear les terres. I després de totes les mescles que vulguis produides a Mallorca per pisans, genovesos, esclaus de distintes procedències i, naturalment, d'alguns castellans. Però, fins als seixanta, en què es va produir el boom turístic i va venir mitja Espanya a xupar del turisme, erem els purs i cristalins descendents directes dels vencedors catalans.

Valoració:16menosmas
Per Biel, fa mes de 12 anys

Qualsevol partit, gran o petit, que s'acosti a CxI (UM), quedarà proscrit davant l'opinió púlica i desapareixerà. Començar un projecte nou implica començar de zero.

Valoració:1menosmas
Per NO SOU DE FIAR, fa mes de 12 anys

Jo fos de tu posaria una pistola al cap de la gent perquè faci i pensi el que tu i els teus voleu. Així aconseguiràs tot el que voldràs. A veure si t'enteres, que si no vos compren es perquè vos coneixen massa. Jo fa molts anys que milit a un partit d'esquerres i si m'hagues trobat amb la vostra situació estaria molt avergonyit.

Valoració:7menosmas
Per malena, fa mes de 12 anys

Aixi m'agrada NO SOU DE FIAR amb seudonim criticant a la gent que vol treure el carro, que molts d'ells han entrat en politica ara, que estan mes nets que tu, pero aquesta es la trista psicologia de gent com tu que s'estime mes que li vagi be al de fora que al veinant, amb aquets reduccionisme amb aqueste poca altura de mires mai serem res, es clar que per tu l'exemple d'altres llocs com Catalunya o canàries no es res, ido aixi anam be dividits i berellats mentres que la pasta s'en va cap a madrid

Valoració:16menosmas
Per NO SOU DE FIAR, fa mes de 12 anys

Malena, no ho has acabat d'entendre. Això de les "quatre rates" t'ho pots estalviar perquè dient aquestes coses fas es ridícul. El que ha quedat clar és que les 4 rates sou vosaltres i amb tot el que ha passat la gent no es fia de cap de vosaltres, ni de les vostres sigles, ni de res que tengui a veure amb vosaltres. El problema que teniu és que no vos ne donau compte que la immensa majoria de la gent s'estima més qualsevol altra opció, per dolenta que sigui, abans que vosaltres. Qualsevol cosa abans que UM o CxI, li posis el nom que li posis i ho pintis així com ho pintis. Ni brunetes ni tonteries. Si la salvació d'aquesta terra ha de dependrer de vosaltres la majoria s'estima més no salvar-se.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente