nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

PP: “L’avortament és la primera causa de mort”

Catalina Palau explica que causa 305 morts diàries a l’Estat, mentre els progressistes acusen els conservadors de tractar les dones com si fossin “homicides”

26586
AppleMark | Ferran Aguiló

El PP defensà ahir al Parlament que l'avortament és "la principal causa de mort" a l'Estat, amb 305 casos al dia. El posicionament dels populars, emprat per antiavortistes (es pot veure un titular similar a la plana web hazteoir.org, de caràcter ultraconservador i integrista catòlic), i les crítiques a la llei no els impediren votar una iniciativa socialista que considera l'avortament una decisió lliure de la dona, i insta l'IB-Salut a complir la llei i, per tant, a garantir el dret a la interrupció voluntària de l'embaràs.

Després de considerar l'avortament com la principal causa de mort, la popular Catalina Palau afirmà que avortar no és una "solució", sinó un "problema", defensà el dret a la vida dels "concebuts", acusà els socialistes de "banalitzar" sobre aquesta qüestió i trobà una "aberració" que es permeti, com passa ara, que menors puguin avortar sense consentiment patern.

El posicionament de la popular indignà l'esquerra. Fina Santiago (PSM-IV-ExM) demanà que no es tracti les dones com a "homicides". El socialista Vicenç Thomàs també exigí respecte. Ambdós consideraren que el nou sistema aplicat per l'IB-Salut, que obliga les dones a pagar per avançat la intervenció quan són derivades a la privada, respon a motius "ideològics".

Palau el justificà criticant que Thomàs no es preocupava d'informar les dones ni de la seva seguretat, sinó que just "engreixava el sou" a les privades amb concerts que el PP ha romput.

L'exconseller Thomàs advertí que amb el nou sistema ja s'han derivat cent dones a la privada i totes han hagut de pagar per avançat el cost de l'avortament sense que l'IB-Salut els ho hagi retornat, la qual cosa suposa un incompliment de la llei, com també que no se'n garanteix la intimitat ni la confidencialitat.

Santiago denuncià que el PP vol imposar la seva "moral" i afegí que a Balears avorten unes 3.000 dones a l'any. "És una realitat i se li ha de donar resposta", sentencià.

En el ple, la consellera de Salut, Carmen Castro, tornà a acusar l'oposició de crear "alarmisme" amb la sanitat. Els socialistes li exigiren que retiri la nova targeta sanitària, perquè no aporta res i costa 10 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per xaume, fa mes de 12 anys

Ben aviat la primera causa de mort seran les rebaixes en Sanitat. I les hauran promogudes aquests mateixos que ara denuncien l'avortament.

Valoració:5menosmas
Per Casimir, fa mes de 12 anys

Fa uns quants dies vaig haver d'anar a Son Espases. Ui, les coses que vaig sentir dir a alguns professionals! Em fa l'efecte, senyors del pp, que ja no els teniu massivament de la vostra part. Vaig sentir moltes queixes que em semblaren raonades i justificades. No hi ha dubte que en la nostra Sanitat tenim professionals amb les idees -professionals- molt clares, distanciades a anys llum dels plantejaments polítics: autèntics professionals. Teniu en compte, senyors directius de la Sanitat del pp, que un dia haureu de tornar al vostre lloc de feina? Serà una mica dur. El vostre govern del pp és interí i amb data de caducitat. Quan se'n vagi el vostre líder haureu acabat la vostra carrera políitica... i potser professional.

Valoració:5menosmas
Per Bonet, fa mes de 12 anys

Quins quatre anys més llargs que mos esperen,i si s'alternativa és es psoe ho tenim clar...

Valoració:9menosmas
Per Rasputin, fa mes de 12 anys

I les mentides del PP la major causa del creixement del atur...

Valoració:23menosmas
Per Espardenya, fa mes de 12 anys

És la primera causa de mort quan es fà de manera clandestina, sense higiene ni metges, ni a cap clinica. Bé, mentres diuen mentides sobre lávortame, sobre el Català, sobre la economia. No crec que diguin cap veritat .

Valoració:14menosmas
Per Margalida, fa mes de 12 anys

En Franco ha ressuscitat!!!

Valoració:24menosmas
Per Rosella, fa mes de 12 anys

Jo diria que la primera causa de mort és el naixement. Igual que la primera causa de divorci és el matrimoni.

Valoració:19menosmas
Per Mar, fa mes de 12 anys

Crec que aquest comentari és denunciable... I el que aquests que ara se fan els salva vides aconseguiran, és que els casos de mort passin a ser les mares, que en no poder avortar de manera segura, i sense tenir possibilitat de tenir un infant, recorrin a altres mètodes o intervencions que estan fora de la seguretat del sistema sanitari. qui seran els assassins aleshores?

Valoració:22menosmas
Per carla, fa mes de 12 anys

En primer lloc les persones moren per diferents causes i no és pot dir quina és la primera causa d'una mort amb certesa. En segon lloc dir que la sanitat pública actual està en recés, tota vegada que per exemple la ministra diu que farà una targeta universal espanyola que no cobrarà i la consellera autonòmica ens cobra 10 euros per una balear. O sigui, ni saben posar-se d'acord entre ells i ara a més ens volen donar llliçons d'ètica i moral. Hi ha polítics que saben fer qualque cosa bé, però és evident que no es tracta de fer política, cal que comencin a fer les maletes. No podem consentir que ens governin, ja duen 7 mesos i no han progressat gens, no han millorat la nostra vida ans el contrari cada cop ens enfonsant més. I per acbar en tercer lloc, per favor l'oposició que faci més feina, no basta el que han fet fins ara.

Valoració:21menosmas
Per toni, fa mes de 12 anys

i compartir la ideologia consevadora actual és la principal causa de curtor i falta de cultura

Valoració:43menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente