algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

Salut tudà 333.000 euros en lloguers

El retard de 10 mesos per traslladar-se a la nova seu, que ja estava construïda però que no es podia inaugurar per falta de tràmits, ha passat factura als comptes de la Conselleria

126240
Entrada central de la nova i flamant seu de la Conselleria de Salut. | Pere Bota

La Conselleria de Salut tudà l'any passat uns 333.000 euros en oficines, ja que pagava els lloguers de les diferents direccions generals quan tenia la nova seu construïda. Ara bé: no podia estrenar aquest edifici, ubicat al carrer de Jesús, perquè li mancava un tràmit tan evident com el final d'obra, sense el qual tampoc no els podien facilitar ni la llicència d'obertura i la d'activitats. I mentre els tècnics de la Conselleria de Salut i els d'Economia tramitaven aquestes permisos passaren 10 mesos. Un temps durant el qual Salut es podria haver estalviat aproximadament 333.000 euros.

L'edifici de la nova seu de Salut, de fet, quedà enllestit l'estiu de 2009. Tanmateix, la inauguració no estava prevista fins per gener de 2010. I era en aquest moment, amb l'obertura de l'any, quan les diferents direccions generals que depenen de la Conselleria de Salut tenien previst fer-hi el trasllat. Concretament, es tracta de la Direcció General de Salut Pública, la de Farmàcia, la de Consum i l'àrea de Qualitat de tota la Conselleria. Totes elles estaven desplegades per diferents edificis privats de Palma i anualment tenien un cost de 400.000 euros per als comptes de la Conselleria.

Centralització

Tant és així que el Govern es plantejà centralitzar els serveis en una nova seu (tot i que la seu de l'Ib-Salut es manté a Reina Esclarmunda i el despatx institucional del conseller es troba a la plaça d'Espanya). CAIB Patrimoni, l'àrea encarregada de gestionar els béns patrimonials del Govern, hi donà el vistiplau. L'edifici, finalment, fou inaugurat per novembre de 2010. El preu d'aquests deu mesos de retard ha estat, per tant, d'aproximadament 333.00 euros en despeses de lloguer. En tot cas, la inauguració de les instal·lacions no significa que la Conselleria deixi de pagar doblers. I és que la Conselleria de Salut abona, des del moment que s'hi traslladà, 800.000 euros anuals a la constructora de la nova seu.

Cost d'explotació

Aquest és el nou tipus d'explotació: pagar una quota fixa durant una sèrie d'anys per no haver d'endeutar-se amb un gran pagament. Al carrer de Jesús ja s'hi ha traslladat la Direcció General de Salut Pública i Participació i ara ha quedat buida la seva històrica seu, ubicada al carrer Font i Monteros. Es tracta d'una finca històrica que ha de menester una bona rehabilitació. De fet, l'actual seu de Salut Pública ja estava vinculada a la sanitat en la Segona República.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.