algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
25°

Acciona atura les obres al palau de congressos

La constructora recorda els incompliments i argumenta que li deuen més de 27 milions d'euros

123150
Les obres del palau de congressos que Acciona pensa aturar avui estan ja en la seva fase final. | Miquel Àngel Canals - M.À.Cañellas

Acciona suspendrà avui les obres del palau de congressos, perquè la societat Palau de Congressos SA (integrada al 50% pel Govern i l'Ajuntament de Palma) té un deute amb l'empresa constructora de 27.619.093 euros. Així ho va comunicar ahir Acciona a Palau de Congressos mitjançant una carta. "En l'actualitat no sols no s'ha procedit al pagament dels 16.912.058 euros, sinó que l'import del deute principal, exclosos els interessos, per certificacions no abonades ascendeix a 27.619.093 euros, dels quals 22.666.458 ja es troben vençuts i, a més, no s'ha entregat ni una sola lletra acceptada o pagaré, tal com és obligat segons el contracte de 23 d'abril de 2008", exposa l'esmentat document literalment.

En concret, Palau de Congressos SA i Acciona acordaren el 7 de febrer de 2011 que totes les certificacions pendents de pagament aquell dia (exactament 16.912.058 euros) s'abonarien en un termini màxim de 60 dies, data que va vèncer el 8 d'abril. "A la vista dels greus incompliments exposats, la incertesa sobre la viabilitat financera del projecte i la deguda salvaguarda de l'interès públic, que entre altres condicions imposa la minorització i el cessament en la causació de danys i perjudicis, els instam que procedeixin de manera immediata a ordenar la suspensió de les obres mentre es regularitza i es dóna solució a la insostenible situació d'incompliment contractual, posant en coneixement seu que, per altra banda i a l'empara del previst en el contracte de 23 d'abril de 2008, procedirem a la suspensió de les actuacions divendres 10 de juny del 2011", conclou l'escrit.

L'impagament dels 20 milions d'euros per part del Govern ha impedit tancar la pòlissa de 30 milions d'euros que avalà Cort per poder acabar les obres. A banda de l'impagament de més de 27 milions d'euros, Aciona tem que tampoc no arribin els 30 milions d'euros procedents de les inversions estatutàries corresponents al 2011, ja que encara no s'han firmat. Això no obstant, el conseller d'Economia en funcions, Carles Manera, puntualitzà que encara no s'han complert els terminis per fer-ho i recordà que les inversions corresponents al 2010 es varen subscriure a l'octubre-novembre de l'esmentat any. En la seva opinió, el canvi de color polític a les Balears no ha de suposar un risc per als 30 milions d'euros procedents de les inversions estatutàries del 2011.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per bernadet, fa mes de 12 anys

Un exemple més de com es creava "riquesa i prosperitat" a l'era Matas. El problema és que qualsevol solució ara és dolenta: esbucar allò construït provocaria greus pèrdues econòmiques i acabar les obres suposarà la culminació d'un projecte inútil, faraònic i demencial.

Valoració:6menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 12 anys

Va, IntelBook, ho estàs fent molt bé. Aviat te posaran a sou els del DdB o, millor encara, tal volta podràs esser un càrrec de confiança de qualque conselleria pepera.

Valoració:-4menosmas
Per Mayurqi, fa mes de 12 anys

Lo extraño es que esta misma mañana sobre la diez la aun alcaldesa de Palma estaba en el mercado que hay justo al lado del Palacio y se la veia feliz y contenta con esa sonrisa que uno no sabe si es que se rie de todo el mundo o es un defecto fisico que hace que parezca que rie

Valoració:0menosmas
Per Miquel Desmestre, fa mes de 12 anys

Està clar que és una decisió política i no tècnica.
Aciona són els amics de la dreta i, clar, no poden deixar amb el cul a l'aire ni a Bauzá ni a Isern. Aposta ara van demanant doblers, abans no entrin els 'seus'.
Perquè no esperen a que entrin els del PP a les institucions? Què no han dit aquets (PP) a tort i a dret que quan comandin ells això serà el "país de les meravelles" i que bauzàs i iserns són com el rei Mides i que tot lo que toquin es convertirà en or?

Valoració:-1menosmas
Per emigrante, fa mes de 12 anys

" ... se encontrarán con las cuentas saneadas"

Valoració:0menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

Lo millor que poden fer ès aturar i esbucar lo construït. De pas també se pot esbucar l'edifici
Gesa i els edificis de ses Troneres.

Valoració:10menosmas
Per Toni, fa mes de 12 anys

IntelBook, em sembla molt bé tot el que dius, però pensa que la gent no hi veim a més d´un pam del nas. A la gent li importa uns orgues la gestió a curt-llarg termini que tanta estabilitat ens duria, sols li importa l´avui (comprar un cotxe, anar a sopar, comprar marques cares, anar de copes, etc, etc). I com que la gran democràcia és la que ens guia, anam com ovelles sense pastor.
Al mon hi sobra gent, i sobretot pensadors que creuen en una democràcia (que és la gran farsa de la història) totalment obsoleta. Les illes no produeixen (i no em referesc al turisme) per a mantenir la seva població. El sistema es colapsarà, més prest que tard. Jo esper que sigui prest.

Valoració:3menosmas
Per Pitus Flautius, fa mes de 12 anys

El Palau de Congressos és un projecta disbaratat iniciat pel PP i que Calvo no va saber o no va poder attura,r a més d'un atentat al paissatge i al sentit comú, ara que gestioni la situació el senyor Isern, hereu directe d'aquesta bojeria

Valoració:10menosmas
Per IntelBook, fa mes de 12 anys

Així m'agrada. L'Administració Pública s'endeuda més i més sense considerar les terribles conseqüències que això ens porta. Un xec en blanc (sense fons) que és la hipoteca per a les següents generacions.

Aquestes obres faraòniques demostren un cop més el que els lliberals diguem: l'Estat ha de separar-se de l'Economia per les mateixes raons que l'Estat s'ha de separar de la religió.

Que se'n vagin a fer els congressos al poblat barraquista dels de Democràcia Real i deixin de tudar els diners que ens roben via imposts.

L'única manera d'anul • lar al sistema pseudodemocràtics i als polítics està en la mà dels ciutadans. Ignorar-los. Passar d'ells. No ¡Democràcia Reial ja! sinó prendre les regnes de les nostres vides i instaurar una República Constitucional Individualista en què es respectin els drets individuals, la vida i la propietat privada.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente