algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El PSM-IV-ExM advoca per no incorporar més partits a la coalició

Han posat èmfasi que buscaran evitar els errors comesos en el passat amb el Bloc

123914
Els representants de la coalició s'han reunit per analitzar els resultats electorals. | Ferran Aguiló - T. Ayuga.

El PSM-IniciativaVerds i Entesa per Mallorca (PSM-IV-ExM) ha advocat per no incorporar més formacions a la coalició de de cara a les pròximes eleccions generals i als comicis autonòmics de 2015 ja que sumar partits del Bloc -Esquerra Unida o Esquerra- "podria reobrir ferides". Així s'han expressat els líders de PSM, IniciativaVerds i Entesa, Biel Barceló, David Abril i Biel Huguet, respectivament, els qui han considerat que l'actual legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero "ha quedat deslegitimada" després dels resultats obtinguts pels socialistes en les eleccions de diumenge passat, i han afirmat que el més "lògic" seria "no esgotar el temps d'aquesta legislatura".

Els dirigents han lamentat la pèrdua del Govern progressista, encara que han titllat els resultats del PSM-IV-ExM de "bastant bons" tenint en compte que van tenir "pocs mesos per donar-la a conèixer". Així mateix, han posat èmfasi que buscaran evitar els errors comesos en el passat amb el Bloc, quan "persones o partits el van emprar per fer guerres personals", ha criticat Huguet, qui, a més, ha retret la "falta de lleialtat" d'algunes d'aquestes formacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepjoan, fa mes de 12 anys

La coalició PSM-IV-ExM és ben lliure de fer el que li roti en els propers processos electorals. Però ferien bé de no repartir les culpes de la seva decisió de fer impossible la renovació, la refundació si cal, de l'esquerra nacional. En Biel Huguet, home lleial com ell tot sol –ja ho saben els seus ex companys ara retrobats del PSM, o els seus socis financers a les darreres autonòmiques, els d'ERC–, deu parlar des de la pròpia experiència, quan parla de guerres personals o falta de lleialtat. Al·lots, així no anam enlloc i vosaltres ara aneu molt inflats!!

Ah, per cert, l'espai polític d'ERC, que és el de l'esquerra independentista, del sobiranisme català, a Mallorca no l'ocupa ningú més que la pròpia Esquerra; el mallorquinisme polític, a més de ser decimonònic, és tot un altre projecte en tot cas.

Valoració:0menosmas
Per Imma, fa mes de 12 anys

Esquerra se va equivocar vetant el PSM a les eleccions europees, per exemple.... En qualsevol cas, me pareixen desafortunades les declaracions que s'han fet avui, de la mateixa manera que me varen parèixer un disbarat les declaracions d'esquerra donant la culpa dels seus resultats al PSOE i PSM. I podria posar molts d'altres exemples. Crec que tant uns com els altres han de fer el seu camí...i també he de dir que no veig que se faci crítica de la situació d'Eivissa, que és antagònica....

Valoració:1menosmas
Per Ligeia, fa mes de 12 anys

Catalina, qui ets tu per a dir-se qui es pot presentar o no? A mi el PSM no em representa perquè ni és independentista ni té en compte l'àmbit dels Països Catalans, i a la pràctica s'ha convertit en un apèndix del PSOE. I tu em dius que jo no tenc dret a votar qui em doni la gana? Quin poc esperit democràtic i quanta prepotència que teniu! El nacionalisme no us pertany.

Francesc, en què es va equivocar Esquerra? Perquè va ser el PSM qui va exigir la seva dissolució i integració en el partit, sense dret a existir tan sols com un corrent intern. El PSM va tancar els portes a una coalició.

Un cop més, el PSM m'ha decebut (i jo els vaig votar durant anys). A prendre pel sac els interessos de les Illes, el que compta és que com que tots sols poden tenir més cadires la resta sobra. Fer pinya per a defensar-nos del PP i PSOE és secundari, no?

Valoració:1menosmas
Per Sa Monja, fa mes de 12 anys

No ho feim per sumar ni pel País, es que som una Secta.

Valoració:6menosmas
Per Catalina, fa mes de 12 anys

ERC no hauria de presentar-se a les Balears. El seu espai fa 30 anys que l'ocupa el PSM.

Valoració:0menosmas
Per Xavier, fa mes de 12 anys

Hi ha sumes aritmètiques que no són sumes electorals. Aquesta coalició és molt coherent. Si s'incorporàs EU, hi començaria a haver discrepàncies com hi ha hagut en temps del BLOC. Els 10.000 vots que han tingut a les autonòmiques, no anirien a aquesta coalició. Amb ERC passaria el mateix, i no només això: el vot ecologista deixaria de votar la coalició.

Valoració:6menosmas
Per francesc gaya, fa mes de 12 anys

crec que Esquerra es va equivocar,pero deixant les coses clares i sense ressentiments,s'han de sumar esforços per a proximes eleccions

Valoració:2menosmas
Per Jimi, fa mes de 12 anys

Jo no sé quin partit té sa culpa, pero mentres discutim sobre ses diferencies entre els partits progressistes, es pp se frega ses mans, li aplanam es cami per ses properes 3 legislatures.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente