algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 9.02°
18°

Bauzá només destituirà del Govern imputats si tenen mesures cautelars

Si és president, no nomenarà processats. Si els acusen en el càrrec, el PP ho decidirà. Si els imposen caucions, seran destituïts

El PP tancà ahir la campanya amb un míting sopar en un conegut restaurant d'Establiments (Palma), que congregà els seus principals candidats i un miler de simpatitzants populars. L'aspirant al Govern, José Ramón Bauzá, es deixà per al darrer dia la presentació d'una carta de compromisos per la transparència, que hauran de signar tots els alts càrrecs del PP al Govern si guanya les eleccions i que ahir mateix ja signà el mateix candidat. Si governa, no posarà imputats en càrrecs, però si són imputats quan l'ocupen no seran destituïts mentre el partit no en digui el contrari. La destitució automàtica només es produirà si són processats amb mesures cautelars, tal com ha passat fins ara al Govern de Francesc Antich (PSOE).

Amb la carta presentada ahir, si el PP governa, prohibirà als seus consellers i alts càrrecs acceptar regals, atencions i liberalitats. Si reben regals, s'incorporaran al patrimoni de la institució, però si són productes peribles o amb utilitat es donaran a entitats benèfiques. Els càrrecs no disposaran de targetes de crèdit oficials. Només podran emprar cotxe oficial per a actes derivats de les funcions que exerceixin i no per a usos familiars o actes de partit, tret que sigui per motius de seguretat.
Volaran en classe turística, s'allotjaran en hotels de com a màxim quatre estrelles i no podran superar els 35€ en dinars oficials a càrrec de l'Administració. Els signants tampoc no podran designar parents fins al tercer grau de consanguinitat o d'afinitat per a càrrecs de lliure designació.

Els imputats

Si els alts càrrecs del PP són imputats, hauran de posar el càrrec a disposició del partit i aquest "decidirà en conseqüència", però si són processats amb mesures cautelars seran suspesos de militància i cessats del càrrec. Bauzá, que ahir va dir que no posarà imputats en càrrecs del seu Govern, mantindria, per tant, imputats en l'executiu si la formació no decidís el contrari, i només els faria fora si els aplicassin mesures cautelars, igual que ha fet l'actual Govern fins ara.

El candidat presentà aquest compromís al castell de Bellver. En cas que s'incomplís algun dels onze punts, es posaria el càrrec a disposició del partit i la direcció podria, fins i tot, demanar-ne la destitució. El compromís també impedeix tenir càrrecs d'administrador en societats mercantils, excepte les de caràcter patrimonial personals. En la resta de casos, hauran de nomenar un administrador que el substitueixi.

Bauzá justificà el document perquè la situació de "crisi econòmica i de valors" fa necessari un canvi al PP, que obliga a un exercici de govern basat en la "transparència, responsabilitat, honestedat i austeritat".

I avui, d'excursió i al futbol

El candidat dedicarà la jornada de reflexió a fer una excursió per la zona del Puig d'en Galileu, a la serra de Tramuntana. El vespre anirà a veure el partit de futbol del Reial Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures inensives, fa mes de 12 anys

Ahhhh.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente