algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Endesa recorre la sentència de Núñez pel solar de Gesa

Cort troba positiva aquesta resolució i diu que no afecta el parc de la façana, la primera fase del qual s'obre al púbic ja

125792
La resolució d'aquest litigi no afecta gens les obres del parc de la façana que s'executen en l'actualitat. | Miquel Àngel Canals

Endesa va anunciar ahir que recorrerà la sentència que l'obliga a retornar els 85 milions a la promotora de Núñez i navarro. La companyia elèctrica va confirmar aquesta decisió tot just un dia després que es fes ressò de la sentència favorable a Núñez i Navarro. El litigi s'interposà el 2009, quan l'advocat de l'empresari català presentà una demanda judicial en què sol·licitava la resolució o l'anul·lació del contracte subscrit fa quatre anys entre Gesa i Núñez i Navarro. L'anul·lació d'aquest contracte implica la devolució de més de 80 milions d'euros a l'empresari, ni més ni manco que la quantitat que Núñez i Navarro abonà a la companyia elèctrica per comprar el solar situat a primera línia de la façana marítima. La promotora catalana entenia que Gesa hauria incomplert les clàusules del contracte en els termes que es firmaren.

L'acord fixava que abans de dia 31 de desembre de 2008 l'edifici de Gesa hauria de ser enderrocat. No obstant això, la catalogació de l'immoble esmentat com a Bé d'Interès Cultural (BIC) per part del Consell de Mallorca el 2007 impedí que actualment el contracte pogués complir-se amb els acords negociats en primera instància. Per aquest motiu, Núñez i Navarro sol·licità la devolució de l'import a Gesa, una vegada que s'hagués acceptat la demanda de la promotora.

Aquest litigi, però, no afecta en absolut les obres del parc que s'executen a la façana marítima. La regidora d'Urbanisme, Yolanda Garví, va valorar positivament la sentència perquè, al seu parer, aclarirà de qui són els terrenys de la segona línia que van ser permutats pel solar en el qual es troba l'antic edifici de Gesa i permetrà escripturar aquests terrenys a nom del seu propietari. La falta d'una resolució judicial creava dificultats al Consistori a l'hora de negociar l'apropiació municipal d'aquest solar per reconvertir tota la primera línia de la façana marítima en una gran zona verda. La regidora també va manifestar que les obres d'aquesta àrea verda avancen a bon ritme, fins al punt que la part del parc que és més devora del palau de congressos s'obrirà en els pròxims dies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.