algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
24°

L'exsecretària de Miquel Nadal diu que obeïa ordres

Miquel Nadal s'acollí al dret de no declarar. La seva exsecretària al Consell, Eugènia Cañellas, en canvi, li atribuí la responsabilitat de les contractacions

51282

Eugenia Cañellas.

Arxiu

L'exvicepresident del Consell Miquel Nadal entrà i sortí ahir del jutjat en qüestió de minuts. Tenia previst declarar com a imputat en el cas Inestur, dins la peça núm. 13, que investiga una presumpta contractació irregular per part del Consorci d'Informàtica Local (Cilma) de 34 persones afins a Unió Mallorquina. Suposadament, en lloc de fer la seva feina, es dedicaven a tasques electorals, però cobraven doblers públics. Nadal s'acollí al dret de no declarar.
Qui sí que declarà, durant més d'una hora i com a imputada, fou l'exsecretària tècnica de Nadal al Consell, Eugènia Cañellas. Tal com apunta la investigació policial, corroborà que un quadern seu amb diferents notes i els mails que envià a l'exgerent de Cilma Eugenio Losada, amb petició de contractacions de persones per al projecte Mallorca Digital, estan vinculats. Cañellas afirmà que ella només rebia ordres. La imputada hi afegí que entrà a treballar amb Nadal el darrer any de la legislatura passada i que l'exvicepresident insular li assegurà que, com que ell estaria molt enfeinat, havia de seguir les directrius de la seva secretària personal, Antònia Vidal, tant en l'àmbit tècnic com polític.

Cañellas manifestà que rebia instruccions de Vidal i que les anotava al quadern per dur-les a terme posteriorment. Llavors, passava per mail a Losada la llista de noms i dates d'altes i baixes. També reconegué que altres càrrecs d'UM com Mateu Cañelles, María José Rodríguez i Joan Cerdà havien recomanat la contractació de gent. Coloma Castanyer, exsecretària tècnica del Departament de Cooperació Local, també declarà ahir i afirmà que "allò normal" era que l'exconsellera insulara Catalina Julve "no sabés res " de les contractacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.