nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Declaració per una educació de país

L'STEI-i, FETE-UGT i FE-CCOO posen en marxa un manifest que ja té l'adhesió de l'OCB i del PSM-IV-ExM

Els sindicats STEI-i, FETE-UGT i FE-CCOO han decidit posar en marxa una Declaració per l'educació, oberta, realista, consensuada i de país. Es tracta d'un manifest que recull deu principis que ja s'han fet arribar a totes les entitats i associacions representatives de la comunitat educativa, a més d'incloure totes les necessitats que cerquen millorar el sistema educatiu balear. De moment, l'Obra Cultura Balear (OCB), la coalició PSM-IV-ExM, ERC de Manacor i Moviment d'Escoles Mallorquines ja s'hi han adherit.

Els impulsors pretenen situar l'escola en el centre de les prioritats dels distints governs que seran elegits en les properes eleccions. Els objectius, entre d'altres, són la recerca d'un ampli consens per garantir la bona qualitat d'un ensenyament equitatiu que fomenti la cohesió social.

Un dels punts de la seva declaració més destacats és la petició d'aprovar una llei d'educació de les Illes que s'adapti a les especificitats lingüístiques i culturals de l'Arxipèlag.

També demanen que el pressupost que es destina a l'ensenyament no estigui per sota del 4% del Producte Interior Brut (PIB), tot això amb l'objectiu de lluitar contra el fracàs escolar, per al qual opten per dissenyar un pla de xoc específic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 12 anys

Es bastant trist que s'hagin de pendre aquest tipus de decisions. Ara que després de sentir tots els desbarats que es senten des del partit de'n Bauzá...una manera de defensar-nos per d'aqui uns mesos, quant governin.
Encara sort que les institucions es mobilitzen.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente