nubes dispersas
  • Màx: 18.29°
  • Mín: 8.69°
18°

L'esquerra envesteix Salom, però ella defuig el debat

La candidata popular a la presidència del Consell va confrontar el seu programa amb Armengol, Font, Aguilera i Sweeney a la Televisió de Mallorca

123884
Salom, Armengol, Font, Aguilera i Sweeney, ahir just abans del començament del debat. | E.Borràs

La candidata del PP a la presidència del Consell de Mallorca, Maria Salom, va evitar la discussió directa amb els altres caps de llista en el debat de la Televisió de Mallorca que es va fer ahir vespre. Tot i que li varen preguntar per les seves propostes en qüestions com la via connectora i el Guix, Salom va esquivar el debat ignorant les crítiques i es va limitar a recitar el seu programa. "Avui hem pogut escoltar els silencis i les propostes, i els silencis espanten", va concloure cap al final la candidata socialista a la reelecció, Francina Armengol. L'actual presidenta del Consell va demanar a la popular si mantindria el traçat i l'amplada de la via connectora i si era partidària de permetre la urbanització del Guix, en plena Serra. Salom, d'entrada, va evitar respondre ambdues preguntes, però, davant la insistència d'Armengol i dels altres candidats, va dir que, pel que feia a la via connectora, s'asseuria a parlar-ne amb Cort, els tècnics del Consell i els veïns i que segur que hi trobaria una solució. O sigui, va admetre que no en té projecte definit. Això sí, va criticar l'actual equip de govern per no haver resolt els accessos a Palma en quatre anys.

Sobre el Guix, Salom tampoc no va respondre directament, però va quedar clar que la popular és favorable a la urbanització per "respectar la propietat privada". Salom també va ser el blanc de les crítiques dels altres candidats quan es va parlar de polítiques socials. Armengol li va retreure que el PP hi havia invertit molt poc quan ho havia pogut fer i el candidat d'EU, Albert Aguilera, va atacar la voluntat de retallar-les. Però també es queixà de la intenció dels socialistes de retallar l'Administració. Per la seva banda, la candidata d'Esquerra, Cathy Sweeney, va recordar que per fer polítiques socials calen doblers i afirmà que el Govern espanyol "estrangula" les Illes Balears.
La popular es va defensar dient que el PP havia fet 1.400 places de residència per a gent gran i el Pacte, cap. Això no obstant, el candidat de PSM-IV-ExM, Joan Font, explicà que la majoria de places que havia fet el PP eren privades i just alguna era concertada. "Això és la política del PP", afegí, "qui pot pagar que tingui un servei i qui no pot pagar que es foti!".

Els candidats també van atacar Salom per la intenció de tancar Ràdio Televisió de Mallorca. La popular va dir que no era "prioritari" mantenir dos canals públics i que ja trobarien una solució per als treballadors. Llavors, però, la presentadora del debat, Caterina Noguera, hi va intervenir dient que acabarien "tots a l'atur". De fet, una quinzena de treballadors havien rebut els candidats amb una pancarta en contra del tancament i, quan Salom hi va passar per davant, es va fer un silenci tens que gairebé es podia tallar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 12 anys

si "tanmateix", la veritat es que en fà molt de pànic; jo crec que Mallorca i les Illes Balears en general (potser els menorquins no), es l'únic lloc del món on es disfruta de votar a aquells que van en contra del mateix poble que volen governar.

Valoració:2menosmas
Per tanmateix, fa mes de 12 anys

Quina raó que tens, Joan. Li tenc pànic als resultats del 22 de maig.

Valoració:7menosmas
Per Joan, fa mes de 12 anys

ah si, i se m'havia oblidat dir, tal com apunta un comentari de més avall, que no ens em d'oblidar que la senyora o senyoreta salom, era la caixera del túnel de sóller, pero bé, això per molts mallorquins, no es problema, perquè tot i que el pp balear estigui enmerdat de corrupció fins a les orelles, i ens robi els doblers, els mallorquins som tan i tant beneits que els anam a votar contents i feliços. Podria ser que ens agradàs el fet de que ens robin?

Valoració:7menosmas
Per Joan, fa mes de 12 anys

no em crec l'argument que va donar na maria salom per tancar RTVM, ella argumentà que la vol tancar perquè amb RTVM i IB3 hi ha duplicitat d'informació repetida, i que per tant es una despesa innecesària (ademés a IB3 la vol privatitzar, per fer-le a mida del PP, i controlar la informació que es doni als mallorquins, menorquins, eivissencs, i formenterencs); bé, aleshores segons aquesta teoria, i tot i que llevat de TVE que es pública, les demés cadenes son privades, depenen d'un Ministeri públic, que deu ser el Ministeri d'Industria, el PP a nivell Estatal hauria de dir que treurà una llei que digui que es limitarà el nombre de television privades, perquè tanmateix la informació està duplicada, triplicada, i quatreplicada de manera repetetiva, i que per tant això suposa una despesa innecesària en aquests moments de crisi, pel Ministeri d'Industria; d'aquesta manera s'haurien d'eliminar intereconomia, libertad digital, cope tv, etc... . Però oh, curiosament en aquest cas no parlen d'eliminar intereconomias, libertades digitales, i demés; com tampoc parlen de retallar un sol cèntim del presupost milionari que es destina per l'Institut Cervantes de la Llengua Castellana, al.legant que així es podria destinar més a Turisme (recordem el que va dir el PP de les Iles Balears referent a no destinar pressupost per la normalització de la Llengua Catalana, i d'aquesta manera, segons ells, poder destinar-ho a Turisme). Tot, absolutament tot el que dur al cap el PP, està destinat a mirar d'acabar amb la nostra identitat i llengua, i diran mil i un arguments, i faran mil i una voltes allà mateix, per mirar de derogar tota llei que defensi i protegeixi la llengua catalana, o de tancar mitjans de comunicació en llengua catalana, etc..., etc..., etc..., tot per reduïr la llengua catalana a la minima expresió. Aquesta es la llibertat i igualtat que tant prediquen ells.

Valoració:10menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

El debat se havia de haver fet entre na Salom i en Font (Lliga) o els que són o se defineixen de dretes.
Un altre debat per els esquerrans, na Armengol contra els altres esquerrans.

Valoració:1menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 12 anys

Na Marìa Salom igual que en Joserra i demès candidats del PP,no concreten cap mesura,senzillamet,perque no en tenen cap.

Valoració:17menosmas
Per BALEAR, fa mes de 12 anys

A aquesta dona no se l'hauria d'haver deixat entrar a televisió de Mallorca. No diu que la vol tancar? Idò a l'enemic, ni aigua! Amb això TVM ha demostrar que no es cert de cap manera que sigui parcial.

Valoració:13menosmas
Per Palo Tunel, fa mes de 12 anys

A na Maria Salom li agraden més els Xecs del tunel de Sóller que els debats....

Valoració:32menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente