muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
14°

Blanco diu que Bauzá “no té allò que ha de tenir” per debatre

Antich i Armengol acusen els del PP de tenir “por” de mostrar un “programa ocult” de retallades socials i privatització de la sanitat

53364
José Blanco ha participat en primer míting del PSIB-PSOE. | Ferran Aguiló - S. Amengual.

"El candidat del PP no vol debatre amb Francesc Antich perquè no té projecte ni programa i no té allò que ha de tenir". D'aquesta manera es referí ahir el vicesecretari general del PSOE, José Blanco, a la reticència del popular José Ramón Bauzá a debatre amb el candidat socialista, Francesc Antich. Ho va dir en un sopar míting a l'Arenal de Llucmajor en presència de 270 persones.

No fou l'única referència a la negativa a debatre demostrada per Bauzá. "S'amaguen, tenen por, no volen fer campanya i no volen dir què pensen, perquè cada vegada que parlen perden vots", apuntà Antich, qui acusà el PPde voler privatitzar la sanitat i d'emprar la crisi com a excusa per "desmuntar" l'estat del benestar. "Que xerrin clar i que vinguin a debatre i expliquin a la gent què representen". Són "la dreta de sempre multiplicada per dos", perquè "Bauzá i Delgado són dos señoritos", rematà.

Antich recalcà que Bauzá el convida a debats i després, com ahir a la Ser, "no s'hi presenta". "Que em cridi allà on vulgui, que vull debatre", sentencià. El popular, que fou l'únic candidat que no acudí a la cita de l'emissora de ràdio, afirmà que sols participarà en un únic debat durant la campanya. Serà un dels dos prevists per IB3 Televisió i vol que sigui Antich qui triï si vol Bauzá en el cara a cara o en el debat amb la resta de candidats. El popular remarcà que el president encara no ha concretat quin model vol. IB3 té previst fer un debat amb tots els candidats amb representació dia 12 i un cara a cara entre Antich i Bauzá el 15.

La cadena, però, ja ha fet arribar a la Junta Electoral una proposta per si només es fes el cara a cara. Si fos així, IB3 ampliaria la cobertura de la resta de candidats. PSM-IV-ExM hi farà al·legacions i dilluns la Junta decidirà.

Però en l'acte dels socialistes, la candidata al Consell, Francina Armengol, també carregà contra el popular i repetí que "té por", por "d'esglaiar" la gent amb les seves propostes. A la vegada, advertí que la seva contrincant, Maria Salom, retallarà les polítiques socials i els drets públics i impulsarà més urbanitzacions i el segon cinturó. "Aquest és el programa ocult del PP i, si no, que surtin i ho diguin, que ja és hora que en democràcia debatin", afirmà entre aplaudiments. Salom tampoc no s'ha prodigat en debats i l'aspirant del PP a Cort, Mateu Isern, s'excusa on el conviden.

Al marge d'aquesta polèmica, el ministre de Foment i dirigent socialista també es referí a les enquestes negatives per al seu partit a les Illes. "Fa quatre anys les enquestes deien que Matas seria president i ja veis on és", afirmà pel que fa a la imputació de l'expresident per corrupció. Blanco recordà que el popular Mariano Rajoy es passejà pertot arreu posant Matas com a "exemple de bona gestió, honradesa i transparència". Ara, va dir, "estic desitjant veure a qui posa d'exemple, perquè no serà president".

"Deixau que ells continuïn amb la borratxera psicològica. Ells, que continuïn celebrant les enquestes; nosaltres celebrarem els resultats", assegurà el socialista. Durant la seva breu intervenció, defensà la cooperació entre governs socialistes i posà d'exemple els convenis de carreteres, "que han permès més inversió que mai". Afirmà que la dreta no dóna mai res a Balears i recordà que en aquestes eleccions no es decideix si Rajoy serà president, "que no ho serà perquè tornarà a perdre". Sentencià que el PP només es "diverteix" quan hi ha aturats i les coses van malament, perquè en treuen rèdit. I advertí que "si no hi hagués un govern socialista a Espanya les coses per a la gent que ho passa malament serien infinitament pitjor", perquè es retallarien les polítiques socials. Acabà demanant als seus que treballin cada vot, perquè "cada vot pot ser un govern o una majoria".

Antich assegurà que el seu govern s'ha "romput la cara" per combatre la crisi i ha impulsat la recuperació. I advertí que "no és el mateix" que "toregi el temporal" l'esquerra que no la dreta, perquè els aturats han rebut més ajuts per trobar feina. "Si la dreta governàs, no ho faria", recalcà. El socialista insistí que el seu principal objectiu serà sortir de la crisi sense "retallar" l'estat de benestar i sense deixar ningú pel camí. "Aquesta terra no es mereix tornar enrere, a les formes de gestió del PP i amb més desigualtat", sinó que es mereix un projecte "solidari" com el dels socialistes.

Armengol defensà les polítiques socials, subratllà que les maneres del PP "ens feien empegueir" i contraposà l'aposta dels socialistes per l'educació pública, la sanitat pública i els serveis socials amb la voluntat del PP d'emprar la crisi "com a excusa" per retallar. "Quan el PP diu que sobra administració pública, diu que sobren drets", asseverà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 12 anys

Que personatges com en Blanco, ZParo, Pajines, etc. se fiquin en els mitins dels socialistes, fan més mal que bé, i donen força als seus adversaris, principalment als que estan més a la dreta. De vostro pa en fareu sopes.

Valoració:4menosmas
Per tià, fa mes de 12 anys

I ells des de Madrid no tenen el que han de tenir per crear riquesa els hi cream noltros i ells (pp, psoe) mos o foten tot

Valoració:1menosmas
Per Pere, fa mes de 12 anys

Ah, una altra cosa: Jo no crec que sobre tot s'hagi de ser demòcrata i saber perdre. Jo crec que, per aquest ordre, s'ha de ser honest, demòcrata, intel·ligent, i s'ha de saber guanyar.

Valoració:9menosmas
Per Pere, fa mes de 12 anys

Rosaura, jo també estic molt en contra del que ha fet el govern espanyol del PSOE. Però ara són autonòmiques. D'altra banda, no et don la raó en això de la corrupció, Potser n'hi ha en tots els partits, però per cada cas en el PSOE en trobam 50 en el PP. Me'n pots dir algun en el PSM? I finalment: Si el PSOE ha actuat de manera quie no m'agrada, és perquè ha fet precisament el que hauria fet el PP en la majoria de les coses que retreus. Així que, senyora, la conclusió no és que el PP és l'únic que pot posar les coses al seu lloc: serà qui acabarà de fotre'ns, si guanya. Per què no penses en altres possiblilitats al marge dels dos espanyolistes? O és que tu també ho ets, d'espanyolista? Si és així, òbviament, VOTA PP!

Valoració:1menosmas
Per Rosaura Buades, fa mes de 12 anys

Logros de este equipo de gobierno; regalar nuestro dinero a los bancos que ahora no nos prestan, SGAE, prepotencia de las eléctricas, impuestos sobre la gasolina...sois los reyes del paro, confrontación, represión, fracaso escolar, despilfarro, desorden, etc. etc..., corrupción de PP?? la hay en todos los partidos por desgracia, el PP es el unico que puede poner las cosas en su sitio..
Saludos y ante todo hay que ser democrata ..y saber perder..

Valoració:-3menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 12 anys

Veure els Antich, Calvo (Carrilet) i Armengol aplaudint ara en Guerra ara en Blanco més tant en... és tota una materialització en imatges del provincianisme més estantís.

Valoració:29menosmas
Per un amb memoria, fa mes de 12 anys

On son les respostes a les promeses que vareu fer Antich i Blanco pel que fa a ls vol interinsulars.
Que heu perdut la memoria.
On son els doblers que vareu promete a l'"amic" xisco i ara ens negau.
Vergonya cavallers vergonya

Valoració:26menosmas
Per IntelBook, fa mes de 12 anys

Per no mencionar el famós 7 de maig de 2010 amb totes les retallades...

Tant si arriba un socialista com "un socialista de dretes", els populistes, faran el mateix. I les retallades noves, of course, vindran després de les eleccions autonòmiques... (assegurar-se el pastel li diuen).

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente