Fiscalia demana 6 anys a Munar, Nadal, Vicens i Flaquer per Can Domenge
Acusa l'excúpula d'UM de cometre tres delictes: frau a l'Administració, negociacions prohibides i prevaricació
El Ministeri Fiscal demana 6 anys de presó per als quatre màxims dirigents del Consell de Mallorca la legislatura passada pel cas Can Domenge. Tots formaven part de l'excúpula directiva de la desapareguda UM. L'escrit acusa Maria Antònia Munar, Miquel Nadal, Bartomeu Vicens i Miquel Àngel Flaquer dels delictes de prevaricació, frau a l'Administració i negociacions prohibides. Pel primer dels delictes, prevaricació, la pena és d'inhabilitació per exercir càrrecs públics durant uns anys. En canvi, per frau a l'Administració es demanen 3 anys de presó, igual que per negociacions prohibides.
L'escrit d'Anticorrupció és a hores d'ara al Jutjat d'Instrucció 12 de Palma. La jutgessa instructora, Carmen González, el notificarà a les parts implicades durant els propers dies juntament amb una interlocutòria en què sol·licitaria l'obertura de judici oral. L'acusació particular, que representa els interessos de la constructora Núñez i Navarro, demana a més que els exresponsables del Consell siguin jutjats per un delicte de malversació de doblers públics, que podria representar entre 4 i 8 anys de presó.
La magistrada Carmen González, en la interlocutòria de novembre en què donava per tancada la instrucció, imputava l'expresidenta del Consell (Munar), l'exvicepresident (Nadal), l'exconseller insular d'Ordenació del Territori (Vicens) i l'exconseller insular d'Economia i Hisenda (Flaquer) fins a un total de cinc delictes: prevaricació; frau a l'Administració; facilitació d'informació privilegiada (art. 427); ús d'informació privilegiada i malversació. La Fiscalia, en l'escrit d'acusació, els redueix finalment a tres.
Altres imputats en la causa són l'advocat mallorquí Santiago Fiol, que fou contractat per la constructora Sacresa com a assessor jurídic quan l'empresa inicià el pla d'expansió a Palma, i els directius de la promotora: per una banda, l'accionista principal, Román Sanahuja Pons, i per l'altra, Mario Sanz, que en els moments dels fets era el director general de la companyia i que participà amb Sanahuja en la negociació per a la compra dels terrenys públics.
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Com així les Illes Balears s’han salvat de la gran apagada elèctrica?
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.