algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 6.86°

El Parlament aprova dues lleis i torna a reprovar Manera

La norma que ha d'evitar la propaganda insitucional i la que converteix en servei públic la mediació familiar surten amb consens. PP i UM qüestionen per tercer pic el conseller

43338
Antich, saluda el conseller Manera abans que comenci el ple que l'havia de reprovar per tercer pic. | J.Torres

El consens tornà ahir al Parlament per aprovar dues lleis menors: la de publicitat institucional, que vol evitar que aquestes entitats facin propaganda; i la de mediació familiar, que converteix aquest procés en un servei públic. No tot fou consens. L'oposició (PP i UM) s'uní per tornar a criticar el conseller Carles Manera, que ja acumula tres reprovacions, aquesta per no haver tramitat els pressupostos. La reprovació de Manera anava acompanyada de diverses exigències al Govern: que entregui de manera urgent l'estat d'ingressos i despeses, que s'activarà l'1 de gener amb la pròrroga dels pressupostos; que no pugui dur a terme ni ampliacions ni modificacions de crèdit sense autorització prèvia del Parlament; i que se sol·liciti un informe a la Sindicatura de Comptes sobre la legalitat de la pròrroga. UM impedí que s'exigís al Govern que el nou endeutament s'hagi de fer per llei.
Precisament Manera informà que el nou sistema de finançament suposarà entre 450 i 500 milions addicionals el 2011 i uns 400 milions enguany. El PP digué que just suposava 250 milions.

Al marge d'això, Son Espases centrà bona part de la sessió. El conseller de Salut, Vicens Thomàs, negà que hi hagi gens de sobrecost en la seva construcció. El PP li'n demanà el contracte final i el titular recalcà que el cost és de 235 milions, després de la introducció de millores per valor de 60 milions. També afirmà que el centre funciona amb relativa normalitat i sense incidències rellevants. Durant el ple, el conseller d'Educació, Bartomeu Llinàs, defensà que la directora de l'IES Pau Casasnoves d'Inca no promogueren la manifestació contra la política lingüística del PP. Els populars atacaren durament l'Executiu i la responsable de l'institut, "la dona d'un conseller botabarreres", en referència a Biel Vicens.

Barceló diu que volia "calmar" els hotelers

La consellera de Turisme i presidenta del Consorci de la Platja de Palma, Joana Barceló, explicà ahir que la reunió que mantingué dilluns amb hotelers de la zona i a la qual no assistí la gerent del Consorci, Margarita Nájera, era per donar-los un missatge de "calma i tranquil·litat" després de la retirada del pla de reconversió integral i per deixar-los clar que les inversions es mantenen. També els assegurà que hi ha una voluntat clara d'arribar a acords amb ells dins el marc del Consorci de la Platja de Palma, en el qual es gestionaran les al·legacions presentades al projecte de remodelació perquè surti amb el màxim consens. Barceló llevà importància al fet que Nájera no estigués al corrent de l'encontre amb els empresaris.

Durant el ple del Parlament, el president Antich assegurà que abans de la reunió de Barceló, s'havia reunit amb aquesta i amb Nájera i avançà que tant ell com la consellera mantindrien trobades amb els hotelers. L'objectiu d'Antich és negociar amb ells aspectes plantejats al pla de reconversió, com ara la reducció a la meitat de les places hoteleres a la zona, amb l'objectiu que es formulin objectius realistes i que després puguin executar aquells que realment hauran de fer la inversió: els empresaris turístics. El PP aplaudí que es deixàs de banda Nájera en les reunions, després que n'haguessin demanat el cap.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xisco Mas, fa mes de 13 anys

Teniu una veneració per en Manera i na Salom que ja dóna que pensar malament.

Valoració:-5menosmas
Per bernat, fa mes de 13 anys

Perdonau la reflexió pública, però m'agradaria molt saber quina motivació pot tenir un Conseller d'un Govern reprovat (fins a tres vegades) pel Parlament (ergo pel poble) per no dimitir. Voldria saber que interpreto jo malament sobre les reprovacions que me fa pensar que ho hauria de fer. Però bé, en teoria democràtica quan a un govern de coalició o en minoria no li aproven els pressuposts sòl dimitir i convocar eleccions (o així va passar per exemple a Espanya el 1996 amb González). I això tampoc no passa. És clar que també és ben difícil trobar una explicació raonable del perquè tampoc no es presenten els pressuposts al Parlament.
En definitiva, penso que un Govern sustentat pels partits que perderen les eleccions, i que evidentment és tan legítim com si s'hagués sustentat en el guanyador, hauria de ser molt més curós en mantenir les formes i un respecte extrem a la pulcritud democràtica.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente