algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
22°

Denuncien un institut que protestà contra la política lingüística del PP

El Círculo Balear ha presentat aquest matí una denúncia contra la directora de l'IES Pau Casesnoves d'Inca, Joana Prohens i el seu claustre de professors per considerar il·legal que hagin acordat celebrar una manifestació de protesta contra una proposta electoral del PP referida a política lingüística.

L'entitat ha presentat la denúncia davant la Conselleria d'Educació i Cultura, segons ha informat en un comunicat, per considerar que un claustre té consideració d'Administració pública i per tant "està obligat a no debatre sobre assumptes que no són de la seva competència i a respectar en les seves actuacions la neutralitat política i ideològica".

El Círculo Balear critica la protesta organitzada des del centre de secundària contra el PP per la seva actitud respecte a l'ensenyament de la llengua catalana, perquè en la convocatòria de la mateixa "incita tots els instituts de les Balears a firmar el manifest" contrari a una proposta electoral.

Incitar els alumnes

Segons l'entitat, és també il·legal "incitar i animar els alumnes menors d'edat en la immensa majoria dels casos, a participar, en horari lectiu, en actes de protesta en els quals es defensa una determinada posició ideològica o política."

L'organització ha reclamat a la Conselleria d'Educació i Cultura que obri diligències informatives mitjançant la Inspecció Educativa i investigui "la falta disciplinària en la qual han incorregut" els membres del claustre i que es declarin nuls els acords adoptats en els centres públics sobre "assumptes que no són de la seva competència".

Demana a més que s'enviï "una circular o instrucció a les direccions dels centres' recordant-los que els òrgans de l'administració "no poden actuar fora de l'estricte àmbit de les seves competències".

El Círculo Balear recorda que la Conselleria disposa de tres mesos de termini per respondre a la denúncia i assenyala que si és desestimada acudirà als tribunals de Justícia "per la gravetat d'uns fets que demostren fins a quin punt l'educació s'utilitza per adoctrinar en el catalanisme".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 7
Siguiente
Per segle XXI, fa mes de 11 anys

És ben lamentable que els nostres fills hagin d'estudiar coses absurdes, arbitràries i inútils com que ara "solo" ja no s'accentua mai i, en canvi, no puguin mantenir converses senzilles en quatre o cinc llengües útils d'Europa com l'anglès, l'alemany, el francès o l'italià, per la punyetera obsessió de l'article 3 de la CE. Que ja basta de castellà obligatori, ben igual que ja basta de doblatge al castellà. Que el món no va per aquí!

Valoració:0menosmas
Per tip, fa mes de 11 anys

Tu no ets ningú per imposar al meu fill que hagi d'aprendre una llengua forastera com l'espanyol.

Valoració:-5menosmas
Per Au, fora ja d'aqui..., fa mes de 11 anys

Aquí hay gente que se ha acostumbrado a utilizar y manipular a niños para conseguir objetivos políticos (y sobre todo politiqueros). Menos mal que la gente empieza a reaccionar. Son muy valientes cuando tienen niños delante. A ver si son tan fuertes cuando tengan que pelear contra adultos. A ver si sacan de una vez a los catalanistas de las áreas de poder que por número no se merecen. Son minoría. Minoría absoluta. Pero empreñan que da gusto...

Valoració:1menosmas
Per mallorquí, fa mes de 11 anys

Xisco no saps què dius, ets un ignorant o només un centralista?

Sis comentaris davall del meu has dit "Mallorca és un comunitat autònoma"... he quedat perplex, els autonomistes cada vegada me sorpreneu, enhorabona!

Si xerram d'imperialisme ningú no queda curt... la diferència és que els catalans el vam practicar durant l'edat mitjana; però en canvi, voltros, el seguiu practicant.

Valoració:0menosmas
Per vergonya de personatges..., fa mes de 11 anys

rafa

El teu darrer comentari és tan demagog com de costum...Per que tot el que proposes pel català no ho apliques al castellà?. No té un estandar el castellà?. Per que no fas bandera del xilè o l'andalús?.
Els teus arguments tenen per únic objectiu fer desaparèixer sa nostra llengo. No me venguis ara amb es rollo gonella que fas riure.

Valoració:0menosmas
Per Josep, fa mes de 11 anys

3 paraules
Visca la terra!!

Valoració:2menosmas
Per Josep Lluís, fa mes de 11 anys

Mare de Déu! Acab d'entrar per primer cop a la pàgina del Círculo Balear... només hi ha un apartat escrit en mallorquí (i està ple de faltes i d'incongruències). No m'estranya que no tengui gens d'anomenada com a "centre cultural"!

Vull convidar a tothom, tengui la postura que tengui envers la llengua i sigui del partit que sigui, a visitar la seva pàgina web: http://www.circulobalear.com/

És evident que no saben RES de llengua! (ni el mallorquí que diuen defensar escriuen bé -per començar el desposseeixen d'un registre elevat, que és el que hauria de tenir una pàgina web-). A més, veureu que quasi tot està escrit en castellà menys l'apartat de "llengo" (sic.).

Per favor, mirau-ho i pensau si aquesta gent pot judicar sobre res del que faci un centre educatiu seriós.

"Es Círcol Balear",,, (sic.). Sabeu que pens? Que són uns impresentables i uns indocumentats.

Valoració:13menosmas
Per Josep Lluís, fa mes de 11 anys

Però anem a verue, hi ha llibertat d'expressió o no hi ha llibertat d'expressió. Un centre, com a col·lectiu de professionals docents, no pot dir el que pensa sobre el que han d'ensenyar i com ho han d'ensenyar?

Si el Círculo Balear (que d'això no en sap res) i tots nosaltres opinam (molts sense saber-ne res, també) perquè ells no poden?

No només poden sinó que a més tenen l'imperatiu moral de fer-ho! O no se van queixar tots els centres quan n'Esperanza Aguirre va fer el desastre amb les humanitats?

Valoració:2menosmas
Per Xisco, fa mes de 11 anys


Francesc,..Aquí l'únic feixista que hi ha ets tu Cap de Fava ..és que tu ets millor mallorquí que jo?? tu ets és que decideix qui és bon Mallorqui o no?? si no estàs d'acord Barco i ves a viure sa teva Catalunya seràs més feliç .. però aquí no molestes els nostres valors democràtics són molt diferents als teus i cabem tots, això en democràcia es diu majoria i tu ets una minoria residual per això estan ses urnes i així és com sa gran majoria de mallorquins volem i estem molt orgullosos de pertànyer a Espanya .. si no ie agrada demòcrata de pacotilla et dire que.. estas més cremat que una espardenya.. per que.. no és lo mateix tenir cuiro d'ase que tenir cuiro gruixat..
Mallorca és Espanya! i així és com la gran majoria de Mallorquins volem

Valoració:-15menosmas
Per Francesc, fa mes de 11 anys

els unics imperialistes són els espanyols que lo únic que fan és, a sang i foc, imposar la seva llengua, quan de tota la vida aquí s'ha xerrat es mallorquí, ens agradi o no, català de mallorca. Si teniu dubtes sobre si el català i el mallorquí no pertanyen a la mateixa llengua, estuadiau Filologia perfavor! Basta de feixistes i gonelles, mallorca no és espanya!

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 7
Siguiente