algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Manel Carmona, escollit nou coordinador d'EU

Esquerra Unida recupera el nom històric i tria un militant veterà com a cap de l'aparell en l'assemblea que en tanca la refundació

Després del procés de refundació, Esquerra Unida torna a ser la de sempre. O gairebé. Ahir recuperà el nom, relegà el d'Esquerra Alternativa i Verda i escollí un militant veterà i jove a la vegada, Manel Carmona, com a nou coordinador.

L'assemblea interinsular d'EU de les Illes Balears tancà així el procés de refundació del partit, que havia patit un fort sotrac amb l'escissió de l'actual IniciativaVerds i la fuga de qui llavors n'era el coordinador, David Abril. En referència a l'escissió, just després que l'elegissin, Carmona afirmà que havia arribat l'hora de "passar pàgina". Lamentà que els escindits i el PSM no haguessin volgut arribar a cap pacte per reeditar el Bloc, però convidà els militants d'EU a anar a les eleccions amb força i il·lusió.

Tot i que Carmona, que també és secretari general del PCIB, i el nom recuperat poden fer pensar que ha canviat ben poca cosa amb el procés de renovació, el nou coordinador va recordar que hi ha entrat molta militància nova i que la la direcció designada ahir és clarament jove. De fet, ell mateix ho és: just té 35 anys.

També ho és la nova vice-coordinadora, la menorquina Verònica Melià, que d'entrada s'hi havia presentat en una candidatura alternativa a la de Carmona. Amb tot, cap al final de l'assemblea, en un recés, Melià acceptà unir-se a la llista oficialista. D'aquesta manera, i amb una sola proposta per a la direcció del partit, Carmona sortí escollit amb el 80% dels vots dels 52 delegats que participaren a l'assemblea.

A la reunió hi havia de participar el coordinador general d'Izquierda Unida, Cayo Lara, però no va poder perquè s'ha agreujat la salut del seu pare. En canvi, el seu segon, Miguel Reneses, s'encarregà de fer explícit el suport de l'aparell estatal de la federació a la refundada EUIB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Matusalen, fa mes de 13 anys

Refundació?. Me sona. Fa un munt d'anys que es refunden i tornen refundar, però bàsicament els que duen el cotarro són els mateixos de sempre, entre aquests i els escindits, n'hi ha que duen més anys visquent de la política que Matusalén.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente