algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El misser de Munar diu que no hi ha conducta il·lícita ni penal

Gabriel Garcías ha presentat un recurs contra l'acte que la jutgessa instructora del cas Can Domenge dictà i on decreta l'inici de tràmits per a l'obertura de judici oral

La defensa de l'expresidenta del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar presentà ahir recurs contra l'acte que la magistrada instructora del cas Can Domenge decretà dimecres en considerar que Munar "no ha tingut cap intervenció delictiva" en el procés de venda dels terrenys de Can Domenge.

L'advocat entén que no es pot estendre la participació de Munar en els fets investigats més enllà dels límits acreditables i que no hi ha fets acreditats en els quals hagi participat que puguin suposar cap tipus de conducta il·lícita, i molt menys conducta típica en l'àmbit penal.

L'advocat Gabriel Garcías insisteix que les úniques intervencions directes de Munar en el fets foren "l'ampliació de termini de 15 a 30 dies per a la presentació dels projectes i la formalització davant notari de l'escriptura pública de compravenda al guanyador del concurs". I afegeix que "cap d'aquestes conductes trangredeix la legalitat i menys encara en termes penals".

La interlocutòria de la magistrada Maria del Carmen González dóna per tancada la instrucció del cas i confirma la continuació del procés penal en posar data perquè fiscals i acusacions particulars presentin els escrits d'acusació i sol·licitin l'obertura de judici oral.

El recurs també fa referència a paraules de la jutgessa quan apuntà que Munar com a presidenta del Consell tenia entre les seves atribucions escollir els membres del consell executiu. L'escrit del misser assenyala que no hi ha res a objectar del fet que es dedueixi que entre les persones que ocupaven els càrrecs de responsabilitat havia d'existir, almenys, una relació de proximitat i confiança. I afegeix, però, que "d'aquesta proximitat i confiança no es pot desprendre, sense major esforç provatori, que l'acció individual de cada una d'aquestes persones sigui coneguda detalladament per la resta".

També diu que Munar no ha negat en cap moment que conegués i compartís la idea de la venda de Can Domenge, però que això no implica que s'assumeixi "la seva participació" en l'elaboració dels plecs, en la decisió de la figura contractual, en la determinació del preu d'alienació o en la tramitació del mateix concurs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.