algo de nubes
  • Màx: 13.38°
  • Mín: 7.77°
12°

El jutge acorda l'arxiu del cas Pla Territorial de Mallorca

Apunta que, “regint-se el procés penal pel principi acusatori, és necessària l'existència d'acusació” perquè el procediment pugui continuar endavant

44610
Jaume Font s'ha vist lliure del cas de corrupció en el qual estava sent investigat. | ULTIMA HORA

El jutge instructor del cas Pla Territorial (PTM), Miquel Florit, acordà ahir el sobreseïment provisional total de la causa i l'arxivament de totes les actuacions. Això significa que els imputats en el cas queden lliures de càrrecs i que la investigació es tanca. Contra aquesta decisió es pot presentar recurs de reforma en tres dies, però tot indica que les parts estan d'acord amb la decisió del magistrat. La causa fa devers tres anys que és oberta. Cal destacar que el jutge "no procedeix al sobreseïment lliure" que alguna de les parts imputades va sol·licitar, "atès que no es pot descartar definitivament la comissió dels fets i delictes denunciats".

Florit dictà una interlocutòria en què considera tancat el cas PTM, ja que els fiscals han sol·licitat el sobreseïment provisional de les actuacions i perquè no existeixen altres acusacions personades. El magistrat recorda que, "regint-se el procés penal pel principi acusatori, és necessària l'existència d'acusació perquè el procediment pugui continuar endavant".

El magistrat assenyala que "efectivament són nombrosos els indicis incriminatoris relacionats amb el PTM", centrats especialment en tres Àrees de Reconversió Territorial (ART) que varen permetre que el Ministeri Fiscal iniciàs aquest procediment d'investigació de presumptes delictes d'ús d'informació privilegida, tràfic d'influències i prevaricació. També indica que "aquests indicis incriminatoris, malgrat les àrdues i complexes diligències practicades, no s'han vist recompesades amb cap resultat positiu, ni respecte dels fets investigats ni respecte de l'atutoria dels presumptes delictes".

Per tant, tal com assenyalen els fiscals, només hi ha "meres sospites en base a les quals no es pot construir una acusació". Aquesta "insuficiència objectiva i subjectiva de justificació" és l'argument que fa que s'escaigui l'arxivament provisional, apunta. D'altra banda, l'advocat Eduardo Valdivia, que defensa a l'exconseller insular Bartomeu Vicens, celebrà que la presumpció d'innocència s'hagui mantingut "incòlume" en aquest cas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.