nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Rodríguez vol que Palma triï el seu candidat i avisa que ell és el més votat al PP

Diu que si a Salom l'elegiren els òrgans de Mallorca, al cap de cartell a Cort l'han de designar els de Ciutat. Bauzá, que en preferiria un altre, confia en Madrid

Quan encara no ha sortit de la darrera brega interna, el president del PP balear, José Ramón Bauzá, ja té a la vista un nou front: l'elecció del candidat a l'Ajuntament de Palma. Ahir el va obrir el líder del partit a Ciutat, José María Rodríguez, qui advertí que si a la candidata al Consell, Maria Salom, l'elegirien els òrgans del partit a Mallorca, al cap de cartell a Cort l'han de triar els del PP de Palma. Rodríguez evità postul·lar-se clarament, però recordà que és "qui té més suport democràticament" perquè fa un any fou el més votat pels militants, quan l'elegiren president del PP a Ciutat. Els dos missatges són contraris als desitjos de Bauzá, que no el vol de candidat i confia que Génova li resolgui la papereta.

A la mateixa sala on el dia abans el PP havia elegit Maria Salom com a candidata al Consell i on Bauzá s'havia trobat amb una forta contestació interna, Rodríguez deixà clar que al PP de Palma comanda ell. I quan li demanaren qui era el millor posicionat per ser el candidat del PP a l'Ajuntament es limità a recordar que "la persona amb més suport democràtic som jo", perquè fa un any guanyà les eleccions a president del partit a Ciutat. "Els militants parlaren, i dos de cada tres s'estimaren més meva candidatura. Avui crec que serien més", advertí el popular, qui també assegurà que ell està a disposició del partit i que ara per ara s'està definint el "perfil del candidat".

"Sé molt bé què necessita el meu partit a Palma", insistí el diputat, qui també fou molt clar a l'hora de marcar les regles del joc de la designació del candidat. Rodríguez defensà que l'elecció del cap de cartell a Palma s'ha de fer com, suposadament, es va fer la de Salom al Consell i si en aquest cas foren el comitè de direcció insular i la junta directiva insular qui la triaren, en el cas de Palma han de ser els òrgans a Ciutat. "Seria incongruent que no es fes així a Palma", sentencià. Les paraules de Rodríguez topen amb les previsions de la direcció del PP, que confia que a Palma Génova tingui la darrera paraula. En tot cas, el candidat es coneixerà la primera quinzena de novembre, segons anuncià el de Palma.

Sense risc d'escissió

El popular també justificà la forta confrontació que es va viure dins el PP de Mallorca divendres. Insistí que l'elecció de Salom es produí per unanimitat de la junta insular, després d'un "ampli debat molt enriquidor", i reconegué que "possiblement hi va haver alguna qüestió que no s'havia fet bé abans" i que "tot hauria anat millor si hi hagués hagut un consens ple" en la decisió de Bauzá.

Rodríguez, però, va voler treure ferro a la qüestió i apuntà que el problema del PP és que té molta més gent capacitada per ser candidat que la resta de partits, perquè també té més militants i això fa més "difícil" l'elecció. Pel de Palma, però, les discrepàncies internes obertes amb l'elecció de Salom no suposen cap risc d'escissió per al partit.

Exigeix retirar el pla de la Platja de Palma

El grup del PP a l'Ajuntament de Palma demanà ahir oficialment la retirada del Pla de Reconversió de la Platja de Palma. Ho féu en una de les 172 al·legacions que registrà contra el Pla durant el darrer dia d'exposició pública. Els populars exigeixen que es retiri el pla i se'n faci un de nou que sigui "viable", a partir de la informació rebuda en les al·legacions presentades per veïnats, associacions i altres. "Retirar el pla suposaria alliberar més de 900 famílies d'una càrrega", la de les possibles expropiacions, que ara es manté, explicà el president del PP de Palma, José María Rodríguez, qui defensà que un nou pla no implicaria retards i permetria, per exemple, que els hotelers puguessin invertir ara nou milions d'euros en set reformes d'hotels que es troben aturades pels canvis en la planificació urbanística.

Al marge d'aquesta al·legació, el PP considera un "greuge comparatiu" que no s'empri el mateix criteri a l'hora d'esbucar cases; denuncia que en molts casos es fa tot el contrari del que fixa el projecte guanyador; i critica que es contradiuen les bases del concurs perquè l'arquitecte que aplica el pla no és el que guanyà, sinó un que va perdre amb un projecte que, casualment, preveia el polèmic bulevard. A més, qüestiona la viabilitat de fer passar el tramvia per allà, considera que hi ha equipaments no justificats o alerta que s'estan deixant molts edificis fora d'ordenació i que es creen duplicitats urbanístiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Estalviem-nos els governs, fa mes de 13 anys
Si ens governen els mercats, per a què volem governs ?
Valoració:2menosmas
Per Ligeia, fa mes de 13 anys
Toni, tens tota la raó, els llinatges no tenen cap importància. Hi ha mallorquins de soca-rel que reneguen de la seva llengua i cultura i en canvi hi ha gent de fora que s'esforça per a aprendre-la i parlar-la. La gent com en Rodríguez són d'aquells que no respecten Mallorca ni els mallorquins, per això no els volem: ells no ens volem a nosaltres, la nostra llengua i la nostra cultura els fan nosa. Només volen fer negoci amb l'illa.
Valoració:-3menosmas
Per Forester, fa mes de 13 anys
En Rodriguez serà el candidat a batle de Palma. A més, obtendrà una majoria absoluta, en que n'hi sobraran un parell. Sí, arrassarà .Serà el batle que més vots i regidors hagi tengut des de el començament de la democràcia..
Valoració:1menosmas
Per xaume, fa mes de 13 anys
Diuen, contenn que el seu sogre el va ficar dins la política desprès d'arruinar cinc o sis negocos que li havia montat. Si això és cert, que Déu salvi Palma.
Valoració:3menosmas
Per vicenç, fa mes de 13 anys
se li nota molta ambició de cadira. Tanmateix queda desacreditat
quan s'autoproclama "es mes vàlid". Pobret
Valoració:6menosmas
Per Toni, fa mes de 13 anys
Aneu amb compte, som d'UM i estim Mallorca com ningú, la meva mare és andalusa i també estima Mallorca com ningú.

Recordau: Mallorquí és qui estima Mallorca.

No podem permetre cap menyspreu a cap persona sigui d'on sigui i respectant als altres aconseguirem que el altres en respectin.
Valoració:9menosmas
Per Ligeia, fa mes de 13 anys
L'espanyolisme d'una bona part dels suposats mallorquins peperos és una mica esquizofrènic (per incoherent): per una part pengen una bandera espanyola i per l'altra menyspreen els forasters profundament. Amb una mica de sort no s'atreveixen amb un candidat que encarna precisament aquest foraster renegat que odia visceralment tot el que faci olor de mallorquí i té una mentalitat colonial decimonònica. Però bé, la imbecilitat humana no coneix límits i tot és possible, fins i tot mallorquins amb mentalitat d'esclau votant els seus amos imperialistes.
Valoració:16menosmas
Per Tem, fa mes de 13 anys
D'en Rodríguez em varen contar que escriu les notes manuscrites amb majúscules perquè així no les ha d'accentuar. Pobre analfabet, Déu ens empari d'un batle com ell!
Valoració:8menosmas
Per fouché, fa mes de 13 anys
Alló que ha de fer UM és fitxar en Rodríguez quan en BauSSà li foti la guinavetada. Ens hem de deixar d'històries. Amb en Rodríguez i la resta de "cadàvers" que el madrileta marratxiner i els altres polls entrats en costura estan deixant per les cunetes, ¡es guanyen unes eleccions¡
Valoració:-4menosmas
Per Visca Mallorca Nostra, fa mes de 13 anys
Amb aquesta jentusa forastera ancara tendrem mes merda de la feria d'abril, que per cert most costa molts de doblers.
Visca UM
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente