muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
12°

El nou fitxatge, Munar, entra a l'executiva d'UM

En una setmana d'afiliat ja és a la direcció, que s'amplia. Aproven un full de ruta que aposta pel “mallorquinisme de la prosperitat” i un partit obert

45290
Melià passa per devora Munar abans d'iniciar-se la reunió.

Unió Mallorquina amplia l'executiva amb sis persones més, una de les quals és el nou fitxatge, l'exdiputat del PP Miquel Munar, que amb només una setmana de militància ja és a la direcció. Així es decidí ahir en el Consell Nacional d'UM, màxim òrgan entre congressos, al qual també ha entrat Munar. A banda de Munar, adscrit al comitè de Palma, també entren Pons Mesquida, Gabriel Vidal (Santanyí), Miquel Romaguera (Marratxí), Víctor Martí (Binissalem) i Rafel Gelabert (Muro). D'aquesta manera, l'executiva passa de 19 a 25 membres i, de passada, dóna representació a comités locals importants del partit que no tenien representant, algún dels quals s'havia mostrat crític amb la cúpula.

El Consell Nacional d'UM també assumí un document d'estratègia política que aposta per un "mallorquinisme de la prosperitat", en positiu. El manifest alerta que s'ataquen els valors que singularitzen als mallorquins, "com la defensa del teixit econòmic, la cultura i la llengua pròpia, el seny com a tret definidor, i la iniciativa personal". I crida a la unitat. "Necessitam, més que mai, un projecte polític interclassista, obert, ampli, que vulgui sumar a fi i efecte de situar la defensa dels interessos dels mallorquins com la gran prioritat política".

El full de ruta d'UM critica durament Madrid per no resoldre els problemes de les Illes i, fins i tot, per empitjorar-los. "Des del sucursalisme polític s'ha demostrat que no aconseguirem res", diu. "El problema de la nostra economia no és precisament que hi hagi pocs ingressos públics per una baixa pressió fiscal", sinó "que el nostre gran esforç fiscal no es reinverteix en la nostra maquinària". Per això, rebutja un increment de la pressió fiscal, com preveu el projecte de pressuposts autonòmics.

El document també defensa la unitat de la llengua i les seves variants i alerta que "els qui volen que desaparegui la nostra llengua mitjançant la divisió i la confrontació també volen esborrar la nostra identitat i els nostres valors". Considera la Llei de normalització lingüística i el Decret de mínims com un bon punt de partida per avançar en la cohesió social, "que no s'ha de trencar per intents de crear divisió i confrontació", en al·lusió al PP. Aposta per la integració dels immigrants i admet que aquests tenen drets, però també deures que han de complir sense "excepcions ni matisos".

Finalment, reivindica el "seny" i es proposa "lluitar per contenir i aïllar extremismes i sectarismes que apareixen disfressats de bones intencions i que van contra els interessos dels mallorquins". UM considera una hipoteca "l'excés de burocràcia i un pes excessiu de l'administració" i alerta que "un cert purisme ideològic i una cultura del no ens duen a posicions contraproduents i que ens impedeixen anar endavant".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per barona, fa mes de 13 anys
una setmana i ja es a l'executiva!; quina falta de respacte a tots els que duen fent feina molt de temps!. NO TORNARÉ, A FER RES MÉS
Valoració:-3menosmas
Per Juanito Cassalla, fa mes de 13 anys
Ni ets campaner ni espabilat. En l'unic que encertes es que en Pellisseta els hi trepijarà tot el terreny. UM a Campos es obra morta.
Valoració:-3menosmas
Per Campaner espabilat, fa mes de 13 anys
Melià, Monjo i "Miquelet"... és ben hora d'irganitzar alguna cosa per Campos per acallar d'una vegada aquest mentider den Pellisseta. Podrieu organitzar qualque cosa sonada, explicant clarament les coses als campaners i desmentit d'una vegada per totes les animalades que diu en Ginard. Si no ho feis aviat us arribarà a trapijar tot el terreny a base d'escenificacions i mentides
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente