algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

La UIB s'examina dimarts per obtenir el Campus Excel·lència

La Universitat de les Illes Balears defensarà a Madrid les dues línies estratègiques del projecte

Dimarts, la rectora de la Universitat de les Illes Balears, Montserrat Casas, i la de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli, hauran d'exposar públicament el projecte Campus d'Excel·lència Internacional Pirineus-Mediterrània (CEI-PM) a la seu del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), a Madrid.

Entre els projectes preseleccionats en la primera fase de la convocatòria Campus d'Excel·lència Internacional 2010, les dues rectores, en cinquena posició, seran les encarregades de defensar el CEI-PM de sostenibilitat turística, aigua i investigació avançada. Durant la sessió, els responsables de les 39 universitats implicades en les 22 iniciatives promogudes exposaran els seus plans estratègics, que seran posteriorment avaluats per una comissió internacional d'experts.

L'acte, en el qual seran presents el ministre d'Educació, Àngel Gabilondo, i la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, es podrà seguir en directe per mitjà de la pàgina web que el Ministeri té sobre el Campus Excel·lència.

L'agregació de la UIB, la UdG i el CSIC vol ser un element motor dels entorns respectius i de la base dinamitzadora del Pol Transfronterer Pirineus-Mediterrània (PRES-PM), en el qual estan implicades, a més a més de la UIB i la UdG, les universitats de Lleida (UdL) Perpinyà Via Domitia (UPVD) i Pierre i Marie Curie (París VI) a través de l'Observatori Oceanogràfic de Banyuls de la Marenda.

El Pol Transfronterer advoca, d'una banda, pel Campus internacional de l'aigua i de la sostenibilitat turística i, de l'altra, pel Campus internacional d'investigació avançada. Aquest darrer inclou la Línia de física, computació i aplicacions i la d'Alimentació i salut. La missió és impulsar, estimular i coordinar els membres de l'agreagació estratègica en les accions de formació, investigació, innovació i transferència dels objectius estratègics. S'espera que la resolució del secretari general d'Universitats es publiqui la setmana vinent a la plana web del Ministeri d'Educació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.