muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Mares i infants que comparteixen

El Cercle Matern organitza trobades per a aquelles mares que aposten per la criança natural cada dijous al Casal de les Dones, a Palma. Les reunions els serveixen per intercanviar experiències i, fins i tot, roba. Aquests dies, té lloc la Setmana internacional de la criança en braços

Mares i nadons es troben cada setmana al Casal de les Dones, a Palma, per participar en l'intercanvi dels Dijous materns. Cada setmana hi tracten un tema diferent, però sempre amb el rerefons de vetlar per una criança natural, respectuosa i sana.

fa temps que Anabel Rodríguez, Pilar Gómez i Eva Bartolomé participen de les activitats del Cercle Matern. Hi intercanvien tant roba com experiències i inquietuds. Anabel explica que el seu fill ja té 5 anys, però "em va bé venir aquí per posar-me al dia i, també, per deixar la roba del meu nin a altres mares". Allò que més en valora és que "és un espai de mares en el qual pots consultar els dubtes que potser de vegades, perquè creus que són absurds, no comentes al pediatre".

Eva va conèixer el Cercle Matern a través de la paradeta que munten al mercat de Marratxí. Té un fill de 4 anys i comenta que "venir aquí em permet estar al dia de més temes relacionats amb la maternitat i, a més a més, pots venir amb els infants i això és molt còmode". Totes valoren de manera molt positiva l'experiència i, per això, tot i que els fills es van fent grans, creuen que el fet de compartir la maternitat amb altres dones els aporta molt més que no pas quedar a casa.

Emprenedores

El Cercle Matern s'havia plantejat igualment la creació d'una escola lliure però, de moment, una ludoteca en serà la primera passa. Aquest grup de mares emprenedores organitza múltiples trobades i activitats interdisciplinàries. Els dilluns també són un dia de trobada per als qui volen participar del grup de consum d'aliments i productes ecològics a la seva seu social. A més, cada diumenge al mercat de Marratxí hi tenen una paradeta a la qual tothom pot contribuir.

Una de les iniciatives més recents és el fet d'associar-se i és que, a partir d'ara, les mares que ho vulguin podran formar part del Cercle amb una aportació econòmica voluntària -un mínim 10 euros- que els retornaran en moneda de canvi "bessons". L'objectiu d'associar-se és poder disposar a llarg termini d'un local propi gràcies a les aportacions dels associats.

Fa unes setmanes, vàrem veure que l'eurodiputada Licia Ronzulli anava a votar al Parlament comunitari amb el seu nadó per reivindicar les dificultats que tenen actualment les mares per conciliar la vida professional i la familiar. Són moltes les veus que alerten que el paper de la dona ha canviat i que de cada cop costa més compaginar la maternitat amb els deures laborals. La catedràtica de Filosofia moral i política de la UNED, Amelia Valcárcel, assegura que "treballar i tenir fills no poden ser dos fets excloents". Valcárcel creu que "si no es facilita que les dones puguin alhora ser mares i tenir èxit professional, el que faran les dones és no tenir fills".

Aquests dies, fins al 12, té lloc la Setmana internacional de la criança en braços. Segons els qui defensen aquest sistema, "els bebès i els infants petits requereixen un contacte físic constant per viure i aquesta és una manera d'assegurar la seva supervivència, a més de ser el mètode educatiu més natural i efectiu".

El Cercle Matern disposa, així mateix, d'una assessoria permanent en l'ús de portanadons, gràcies a les Mares Cangur de Mallorca, que s'encarrega d'introduir en el tema les no iniciades. Amb motiu de la Setmana de la criança s'han organitzat diferents actes, com ara un concurs de fotografia que ha permès una exposició amb 51 imatges que es podrà veure fins al 20 d'octubre a l'Espai Plural, al carrer del Rei Sanç de Palma. A partir del 25 d'octubre i fins al 15 de novembre, la mostra es traslladarà a l'hospital d'Inca.

Palma acollí ahir la marxa Nadons en braços, segurs i feliços, que anà de la plaça d'Espanya al parc de la Mar. Avui tindrà lloc a Inca. L'estació de tren en serà el punt de sortida, a les 11 hores, i el recorregut acabarà a la plaça de Mallorca, on hi haurà un mercat d'intercanvi de portanadons.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.