nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Antich recorda al PP que 'no hi ha ningú que vulgui pactar amb vostès'

El president contesta als populars que presentin una moció de confiança

45868
El president Antich en el seu torn de rèplica al Parlament. | Ferran Aguiló - M.À.C.

El president del Govern, Francesc Antich, ha reptat el PP a presentar una moció de confiança, si bé li ha recordat que no compta amb els suports suficients per dur-la a terme perquè "no hi ha ningú" que vulgui pactar amb els 'populars'.

Així ha contestat el president balear al portaveu del PP en el Parlament, Antoni Pastor, després que aquest l'instàs a presentar una qüestió de confiança durant la seva intervenció en el Debat sobre l'estat de la comunitat.

Pastor ha instat Antich a presentar una qüestió de confiança en el Parlament si no aconsegueix els suports suficients per aprovar els Pressuposts autonòmics 2011, a més de demanar-li que es comprometi a no apujar els impostos i no retallar les partides pressupostàries en matèria social, educativa i sanitària.

En cas de no fer-ho, el PP ha amenaçat a Antich que intentarà presentar aquest dijous, dia en què conclourà el Debat, una proposta de resolució que deixi en evidència que el Parlament no explica amb els suports suficients.

"Sí que estic en minoria. Si volen un altre president presentin una moció de censura, però no hi ha alternativa, perquè no hi ha ningú que vulgui pactar amb vostès", ha asseverat Antich el PP.

El president s'ha vist interromput en diverses ocasions durant les seves intervencions a causa de l'exaltació dels diputats 'populars', els quals han estat fins i tot amonestats -concretament José Maria Rodríguez- per la presidenta del Parlament, Aina Rado, que li ha sol·licitat que respectàs la intervenció d'Antich.

'No compartim punts de vista'

El president del Govern ha acusat avui el portaveu del grup parlamentari popular, Antoni Pastor, de fer demagògia i ha respost a la seva proposta per acordar els pressuposts de la comunitat de l'any pròxim que veu difícil l'acord perquè no comparteixen punts de vista.

"Serà molt difícil posar-nos d'acord perquè no fem la mateixa anàlisi de la situació", ha replicat Antich a Pastor en el debat de la comunitat en el Parlament.

El president ha atribuït a la demagògia la pregunta formulada per Pastor de si hi ha algun balear que estigui millor després del Govern d'Antich que el 2005, "després de que aquesta comunitat i tothom hagi sofert una crisi que sols es pot comparar amb la del 29". "Demagògia com la que ha desplegat avui aquí, és per esglaiar-se", li ha retret Antich.

"Qui està millor que abans d'aquest Govern? Els 5.000 que eren a una caixa sense valorar, de la Llei de Dependència, i que ara estan molt millor perquè ja cobren," ha replicat Antich, que també ha recriminat al PP haver posat en marxa 179 habitatges de protecció pública, davant més de 2.000 de l'actual mandat.

També ha rebutjat l'acusació de Pastor sobre baralles internes en el Govern. "Em retreu que hi ha hagut molts canvis de consellers però jo he vist legislatures amb tres presidents diferents, no podem empatar", ha dit en relació amb la legislatura en la qual el PP va governar amb Gabriel Cañellas, Cristòfol Soler i Jaume Matas.

Antich ha negat l'acusació que el Govern sigui sectari, formulada pel portaveu popular i el d'UM i ha recordat que l'executiu ha firmat un acord de competitivitat "amb tots els sectors" i agents socials.

El president ha acusat al PP de no haver volgut "afrontar els verdaders problemes estructurals del turisme" i ha assegurat que aquesta legislatura el Govern "s'ha assegut amb el sector turístic i ha assolit grans acords", propiciant la millora d'establiments i reformes de zones obsoletes.

Antich li ha retret al PP que, després de la presentació del pla de revalorització de la Platja de Palma "als dos minuts, ja utilitzava el projecte per anar en contra de la batlessa de Palma".

El president ha replicat als retrets per incompliments de compromisos electorals dels diferents portaveus recordant les fites que ell considera importants: l'acord sobre el sistema de finançament autonòmic i que s'han duplicat les inversions del Govern a les Balears.

Antich ha admès la "patinada" del Govern central en qüestionar els descomptes aeris per a residents, però ha puntualitzat que tot el Govern va defensar que no es tocassin, quan fa dues legislatures el PP va rebutjar en el Senat la proposta de pujar el descompte del 33 al 50% actual.

Ha defensat també les infraestructures de serveis socials d'empreses, així com el gasoducte -del qual ha dit que va ser planificat per l'anterior Pacte de Progrés-, la tramitació de la sol·licitud per estendre'l a Menorca, així com a l'inici de les obres del cable elèctric que acabaran el maig.

El president ha respost al portaveu d'AIPF que s'han invertit 12 milions en la millora de torrents i que el procés de reduir les empreses públiques avança: n'han desaparegut 7, dos més s'han fusionat i altres 12 estan en tràmit.

Sobre les crítiques per l'elevat deute del Govern, Antich l'ha justificat dient que l'executiu s'"ha mullat" amb inversions per defensar l'ocupació. Ha dit que el Govern ha retallat la despesa corrent i ha posat com a exemple que la despesa de Presidència aquesta legislatura ha estat de 7 milions, davant els 17 "de l'altra", en referència a la comandada per Matas.

Antich ha admès la crítica del seu soci en el Govern, Barceló, sobre la necessitat de millorar el finançament per a les Balears, i s'ha compromès a lluitar per aconseguir-ho. També ha reconegut que tots els esforços que es facin en defensa de la llengua pròpia "són pocs".

Davant el retret que el pla d'ocupació jove arriba tard, Antich ha recordat que el Govern ja ha executat dos plans extraordinaris de reforç de l'ocupació per 18 i 20 milions, i l'anunciat ahir "costarà uns altres 8 milions".

Sobre l'acusació de Melià de falta de fermesa, Antich li ha contestat que UM sap que quan cal prendre una decisió es pren, en relació amb la ruptura del pacte decidida el febrer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per PPSOE, fa mes de 13 anys
Al Pais Basc em sembla que hi ha un pacte de govern PP-PSOE, o ha perdut la memòria senyor Antich ?
Valoració:5menosmas
Per vergonya cavallers, fa mes de 13 anys
i la majoria dels que les donen suport , renunciant a molts dels principis , és exclusivament per tenir el cul calent
Valoració:3menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 13 anys
I vostès treuen a coces del govern qui els hi ha posat ! ! !
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente