nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

El Bloc elogia el Govern amb l'únic retret de la llengua i la valoració del Govern central

El portaveu parlamentari del Bloc per Mallorca, Biel Barceló, ha subratllat avui el "bon treball" fet per l'actual Govern malgrat les "dificultats" d'aquesta legislatura i ha indicat que els únics punts en els quals hi ha dissonàncies són la defensa de la llengua autòctona i la valoració del govern central.

"La nostra aposta per un Govern de progrés no té cap fissura", ha assegurat Barceló, fent balanç dels últims tres anys i mig i avançant una proposta de futur que, no obstant això ha condicionat que hi hagi "més fermesa i solidesa" en l'aplicació de polítiques progressistes i d'avenç nacional.

El líder del Bloc ha elogiat la manera que el Govern que integra la seva coalició junt amb els socialistes ha sabut fer front a les dues grans "xacres" d'aquesta legislatura: la corrupció política -i tota l'herència deixada pels "populars " - i la crisi econòmica.

La seva intervenció en aquesta segona jornada del debat sobre l'estat de l'autonomia, Barceló ha posat èmfasi en què, de tots els dirigents de les formacions polítiques que van començar aquesta legislatura, sols ell mateix i Antich queden al capdavant. "La resta s'han quedat al camí", ha remarcat per subratllar que "això no és una anècdota" sinó la realitat del que ha passat aquests anys.

En aquest sentit, ha apuntat al dirigent del PP balear, José Ramón Bauza, com "un nou aspirant polític que no vol entrar a debatre en el Parlament el futur del país" i li ha recordat que és a la cambra autonòmica "on es discuteixen les coses, no en rodes de premsa dues cases més enllà".

La crisi econòmica, unida a la institucional amb la ruptura del pacte amb UM per presumpta corrupció política, han marcat el dia a dia de la legislatura, segons Barceló, però també ha assenyalat que s'ha treballat per posar les bases d'un nou model "allunyat d'etapes anteriors de desgavell econòmic, de robatori, de prepotència i malbaratament dels diners públics."

"Hem sabut afrontar aquestes dificultats", ha assegurat Barceló, que ha apostat per mirar al futur, al treball per un nou model les bases del qual s'han posat en aquesta legislatura.

Per aquest nou model, "en el que encara queda molt per fer", el líder del Bloc ha defensat que la prioritat han de ser les persones, les polítiques d'ocupació, el suport a la mitjana i petita empresa, l'extensió dels serveis socials, el suport a sectors industrials i agrícoles, al turisme i al medi ambient.

Barceló ha incidit en la lleialtat que la coalició ha demostrat al president del Govern durant aquesta legislatura i, per això, ha fet un exercici "de sinceritat" i li ha retret que al Bloc no estan satisfets amb el compromís manifestat amb la llengua pròpia de les illes i el retard en el traspàs de competències als consells.

També ha lamentat que no s'hagi pogut canviar l'actual model de radiotelevisió -ha advocat per la internalització de la plantilla d'informatius- i ha criticat el fet que els seus socis socialistes no vulguin veure els problemes que, segons Barceló, els ha causat aquests anys el Govern central.

Segons el seu parer, "Espanya és un mal negoci per a les Illes Balears", i com a exemple d'això ha citat el transport aeri (descomptes, cogestió) i el model de finançament que, segons la seva opinió, continua essent "injust".

"En definitiva, senyor Antich, hem governat amb encert enmig d'un mar de problemes, hem aconseguit fites importants, però també han quedat espais d'ombra que, des de concepcions progressistes, no podem negar", ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per PSOE i BLOC són ungla i carn, fa mes de 12 anys
El PSOE i el Bloc són carn i ungla, aquí i a Madrid. Que no ens facin veure que ZP és molt dolent i Antich en canvi un "Pablo Iglesias" perquè no és així. Uns fan els retalls i els d'aquí (PSOE i Bloc) els executen
Valoració:5menosmas
Per un nostalgic d'esquerres, fa mes de 12 anys
Aixo d'esser companyeros de la comparsa gubernamental, dura consequencies en les properes eleccions. Molts no anirem a votar i si ho feim no serà per votar el Bloc ja que el que han fet durant aquest quatre anys ha estat molt depriment. A permes la desaparació de la Consellria d'Agricultura sense que es tengui previst ni com ni quant es farà el traspas als Consells, a més han consentit que en lloc de quedar en el marc de medi ambient li permet col·licarla a l'ambit de Presidencia (PSOE), ha consentit tot el desgavell de na Najera a la platja de Palma, les retallades presupuestaries als seus departaments ha estat i serà les més importants. En definitiva per conservar la trona "tragar carros y carretas". No espereu el meu vot el maig del 2011, per tudar-lo el puc donar directament a n'Antich. Per tant anire a votar i ho fare amb un paper en BLANC.
Valoració:4menosmas
Per Desbloquejat, fa mes de 12 anys
"El Bloc demana el vot per Antich"?
Valoració:7menosmas
Per El Verd, fa mes de 12 anys
El BLOC no; PSM-IE-El Verd... No ens equivoquem!!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente