algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

El català és la “reeducació” de De Santos

Rodrigo de Santos alaba l'aprenentatge de la llengua pròpia des de la presó, on ha cursat amb èxit el nivell B. Ara es prepara per assolir el C

45970
Els participants al curs de català, amb la seva acreditació. | Jaume Morey

L'intern més cèlebre de la presó de Palma, amb permís de Tomeu Vicens, reivindicà ahir l'aprenentatge del català. Javier Rodrigo de Santos, extinent de batle d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, rebé ahir el títol que n'acredita el nivell B. Fou la directora general de Política Lingüística, Margalida Tous, qui li entregà el diploma acreditatiu. Durant unes declaracions recollides per IB3, Rodrigo de Santos mostrà la seva cara més mallorquinista i assegurà: "Jo em sent molt mallorquí i crec que és molt important conèixer la llengua de Mallorca". De Santos és un dels sis interns que reberen el títol del nivell B, mentre que 13 interns obtingueren l'A.

Ell li diu català
En tot cas, l'extinent de batle assegurà que això tan sols era una primera passa i ara estudiarà per assolir els coneixements propis d'un nivell superior: el C. A diferència dels actuals dirigents del PP que opten per no anomenar 'català' a la llengua pròpia, De Santos no hi té cap problema. "Els cursos de català que feim, com també els d'anglès, són un poc com el pulmó de la presó. I és molt important aprofitar el temps per gaudir d'aquests avantatges". I afegí: "Sobretot, ho feim per la reeducació que tot presoner ha de dur a terme".
De Santos ha assistit, per tant, als cursos de català gratuïts que organitza la Direcció General de Política Lingüística, que fa classes dins el centre penitenciari. Manuel Avilés, director del penal, també acudí a l'acte i destacà que, a banda dels 19 interns que han obtingut el títol, n'hi ha 45 més que es presentaren als exàmens de juny però no els superaren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per visca, fa mes de 13 anys
La llengua dels catalans
la parlam per tots cantons:
tant monges com capellans
o delinqüents dins presons.
Valoració:0menosmas
Per sant____, fa mes de 13 anys
Ara també podrà ser corrupte en català. Molt be, ja estic més tranquil.
Valoració:-1menosmas
Per pepe, fa mes de 13 anys
laura:No estaria malament el que dius.La diferencia es que els politics no es queden perpetus en el carrec com els funcionaris.
Valoració:-17menosmas
Per Jorge Perez, fa mes de 13 anys
Bon dia amics espanyols.....saben quina és la diferencia entre un català o un mallorquí i un espanyol?...bé amics és una resposta senzilla..fins i tot per a vostès.. un espanyol no esta obligat per llei a saber dues llengües amics i un català o un mallorquí ha de saber-ne dues, la pròpia i la de vostès amics, no els fa vergonya?
Valoració:7menosmas
Per Francesc, fa mes de 13 anys
Enhorabona per a ell i per als que no es tanquen a la cultura pròpia de Mallorca.

Estic content que com a mínim en tregui quelcom de positiu qualcú que havia seguit un camí erràtic. Tanta sort que hi ha gent que confia en la gent i dedica esforços per ajudar els altres a aprendre i valorar el que ens és propi.

Supòs que és més fàcil, per altra banda, mostrar-se obert a la llengua pròpia ara que ha estat repudiat pel partit que repudia (també, i sense que aquesta tengui culpabilitat) el català, repudiant així el mallorquí, el menorquí, l'eivissenc i el formenterer, el gironí, el barceloní, l'alacantí, el rossellonès, l'alguerès, etc.
Valoració:9menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 13 anys
Cada pres hauria de esser internat a una presó de la nació a la que pertèny, a aquest seria Castella, que el reeduquin allà.
Valoració:2menosmas
Per laura, fa mes de 13 anys
A mi, el que m'estranya és que no el tengués ja. Els polítics haurien de tenir el mateix nivell de català que se'ns exigeix als ciutadans per accedir a llocs de feina a l'Administració.
Valoració:2menosmas
Per joan, fa mes de 13 anys
La meva enhorabona per en Javier
Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 13 anys
MARTA, de que punyetes estàs parlant?. De quina "anexion a Catalunya" parles?; MARTA crec que confons llengua amb territori; el més trist de tot es que n'hi ha molts com tú, i encara més greu es que part d'aquets estiguin a dins la classe politica, i vulguin aprofitar-se de la incultura de molta gent, per fer bullir l'olla de la catalanofobia, i esgarrapar uns milers de vots més de cara a les properes eleccions. De l'Espanya Castellana que es pixa a damunt de la nostra llengua, i que ens roba els doblers, si que ens hi sentim. Que som de beneits i de masoquistes els mallorquins.
Valoració:2menosmas
Per pep, fa mes de 13 anys
MARTA: Que et sentis Balear ho trobo perfecte,ara que et sentis espanyola,amb els diners que vos foten,nop respecten ni la vostra llengua ni cultura.Això ja no ho trobo tan normal,Però vaja ni ha que tenen aquest "síndrome"
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente