nubes dispersas
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 13.93°
18°

Mallorca reconeix la lluita feminista i fa fill adoptiu Chopin

El Consell premia Margalida Capellà. També distingeix l'escultor Jaume Mir i el Mallorca després dels greuges patits

El Consell entregarà dia 12 de setembre, Diada de Mallorca, els seus honors i distincions d'enguany en l'acte institucional que tindrà lloc al teatre Principal. El compositor polonès Frédéric Chopin (1810-1849) serà nomenat fill adoptiu de Mallorca. No serà l'únic exponent del món de la cultura guardonat. L'escultor Jaume Mir (Felanitx, 1915) serà reconegut amb la Medalla d'Honor i Gratitud de l'Illa, la màxima distinció que atorga la institució. Però els guardons serviran, també, per reconèixer la lluita del feminisme a Mallorca. Una de les activistes d'aquest moviment, Leonor Taboada, rebrà la Medalla d'Honor, i la periodista vinculada al Grup Serra i escriptora Margalida Capellà, que s'ha distingit per destacar el paper de les dones mallorquines durant la Guerra Civil, rebrà un dels premis Jaume II.

El reconeixement a Chopin, que passà l'hivern de 1838 a 1839 a la cartoixa de Valldemossa, es produeix després que l'any 2004 el Consell mateix nomenàs filla adoptiva qui en fora la companya, l'escriptora George Sand.
A banda de l'escultor Jaume Mir i Leonor Taboada, també rebran la Medalla d'Honor i Gratitud l'enginyer Andreu Ripoll (Barcelona, 1933), que ha treballat per a la NASA i l'Agència Espaial Europea; i el doctor Felipe Moreno Rodríguez (Granada, 1929), fundador de l'Escola de Turisme. La Biblioteca Diocesana de Mallorca i la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre també seran reconegudes amb el guardó.

Els premis Jaume II seran, a més de Margalida Capellà, per a l'esquiadora paralímpica Úrsula Pueyo, el fundador de l'empresa Palma Pictures, Ola Holmgren; els historiadors Aina Pascual i Jaume Llabrés, la impulsora de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, Magdalena González; el Club de Futbol Reial Mallorca, reconegut després dels greuges patits; la Fundació Aeronàutica Mallorquina i l'Associació de Pares de Nins amb Càncer de Balears (Aspanob).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per totenconnagaX, fa mes de 10 anys

Enjoy your blog )
http://quytrwjez.com my blog

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente