nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Neixen Iniciativa d'Esquerres i Esquerra Alternativa i Verda

David Abril és el nou coordinador d'IE i Albert Aguilera, el nou portaveu i un dels tres coordinadors d'EAiV. L'antiga EU (ara EAiV) es nega a perdre cap altre càrrec executiu amb la retallada d'Antich

119618
AppleMark | Ferran Aguiló

David Abril, excoordinador d'EU, fou escollit ahir mateix coordinador d'Iniciativa i volgué donar un missatge positiu, de sumar. Creu possible que es fusionin amb Els Verds per la tardor i tancar el Bloc "a curt o mitjan termini". El nou partit inclou alguns dels principals càrrecs que EU tenia a les institucions, com la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, i el vicepresident del Consell i conseller insular de Cooperació Local, Miquel Rosselló. A l'assemblea d'Iniciativa hi participaren una setantena de persones.

Per la seva banda, l'antiga EU reconvertida en EAiV escollí en una assemblea amb devers seixanta participants el regidor de Sencelles Albert Aguilera com a portaveu. També és un dels tres coordinadors del nou partit, encara que en manca un de Menorca i un altre de les Pitiüses. Però tot i que el programa polític d'EAiV -i fins i tot els estatuts, canviats per minimitzar els personalismes- són molt semblants als d'Iniciativa, l'actitud a la junta va ser molt diferent. Això es notà, sobretot, quan el dirigent històric de l'esquerra balear Manuel Cámara prengué la paraula. Irat, retragué als escindits que planejassin aprofitar la retallada de càrrecs anunciada per Antich per desfer-se d'ell mateix, que és director general d'Immigració, i de Xesca Vanrell, directora general de Menors i Família, tots dos sota les ordres de Santiago. Digué que no permetrien que els tocassin "ni un pèl" i que el Bloc planejava la tisorada sense negociar amb l'antiga EU. Santiago ho nega, afirma que han intentat pactar-la i "que afectarà tots els partits del Bloc", al qual correspon cessar uns deu càrrecs.

La tensió arribà fins al punt que s'aprovà per unanimitat una resolució no prevista inicialment, proposada per Marisol Ramírez, que preveu considerar "trànsfugues" els càrrecs escindits si hi ha cessaments a EAiV sense consens.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Jo ja sóc Iniciativa., fa mes de 13 anys
Amunt els partits menja-lletugues. Llibertat pel Sahara i per Palestina i els mallorquins que mengin merda. Protecció del sol rural, però jo vull un xaletarro amb piscina, legal o il.legal que m'és.
Defensa dels drets dels treballadors, sobretot perquè sóc un puta vago que no vaig de feina. Vull una col.locació dins el sindicat. Si us don suport segur que la tindré.
Per tot això, jo don suport a Iniciativa d'Esquerres, al igual que també don suport a nen Groske i tots aquests proteccionistes de postal.
Valoració:45menosmas
Per Pura comèdia,, fa mes de 13 anys
Massa sopa de lletres per acabar fent el mateix i malament: Entesa,ERC,PSM,Verds,Iniciativa d'Esquerres, Esquerra Verda i Alternativa.
Uns i altres tenen en comú ser un afegitó del PSOE, sense més incidència, de manera que les divisions, sense cap justificació ideològica perquè l'espai que ocupen, subsidiari del PSOE, és el mateix, només cobren sentit per la lluita per la cadira i el càrrec.
Uns es diuen nacionalistes, altres independentistes, altres ecologistes, altres esquerrans, però en la pràctica s'adapten als cànons neoliberals i al possibilisme que atorga el règim monàrquic
Cada dia és mñes absurd tot això i posa de manifest el nefast estat de l'esquerra, molts galls en el mateix galliner i tots molt patètic...només cobren sentit per la lluita per la cadira i el càrrec..
Valoració:1menosmas
Per PER UNA VEU PRÃ’PIA, fa mes de 13 anys
Amic/ga
T'escric aquest mail perquè crec que, com jo, estàs preocupat o preocupada per l'actual dispersió de sigles nacionalistes i progressistes i que en conseqüència, ara, més que mai, és necessària una única veu que eviti l'actual bipolarització PP-PSOE.

Per una veu pròpia és una plataforma de ciutadans independents que, des del compromís amb el país, treballa per assolir l'objectiu anterior. Jo ja en form part i per això, vull convidar-te a visitar la plana web www.perunaveupropia.cat i, si hi estàs d'acord, que t'adhereixis al manifest que hi trobaràs.

Per una veu pròpia és una entitat plural i per això agrairem que ens facis arribar les teves demandes, propostes i crítiques. D'altra banda t'animam a que formis part des d'ara mateix del projecte i reenviis als teus amics i amigues que hi puguin estar interessats aquest mail.

Esperant trobar-nos ben aviat. Arofitam per saludar-te molt cordialment.
Valoració:-9menosmas
Per morro, fa mes de 13 anys
cada dia és mñes absurd tot això i posa de manifest el nefast estat de l'esquerra nacional, molts galls en el mateix galliner i tots molt patètic.
Valoració:13menosmas
Per Volem un Bloc Nacional, fa mes de 13 anys
Volem un Bloc. Un Bloc d'Esquerres... Nacional!!!

I això vol dir: PSM, Verds, Esquerra, Entesa i Iniciativa (i qui es vulgui apuntar mentre sigui d'obediència no espanyola).
Valoració:-12menosmas
Per Borino Ros, fa mes de 13 anys
Pura comèdia: No puc estar més d'acord amb tu, i crec que has sabut resumir correctament la situació.

Per moltes sigles que hi hagi, al final com a molt sumaràn uns pocs escons que s'hauran d'aliar amb el PSOE per a governar, així que les diferències que argumenten son absurdes... Al final tots acotaran el cap per a poder manenir el cul aferrat a la cadira!

No seria millor presentar un bloc fort i resistent per a tenir poder de decisió a l'hora de pactar? Quin sentit té votar a la sopa de lletres quan ella mateixa és qui es lleva la força de manera tan voluntaria?
Valoració:1menosmas
Per Don TURURU - Soller, fa mes de 13 anys
El que teniu de fer els d'ERC és marxar a Catalunya i tocar els collons allà,, no som catalans ni dels inventats països .. Catalanistes,, Maulets sou traïdors de sa nostra terra baixar-vos ja del vostre somni utòpic del vostre impossible.. no sou més que una minimicrominoria residual i marginal que ningú us fa cas sou quatre gats pelats .. no enganyeu més a sa gent jove.. deixar de dir mentides perquè visquin del rollo uns quants
SOM MALLORQUINS / BALEARS NO CATALANS .. o és que abans que arribés el Rei Jaume no hi havia mallorquins a l'illa .. la història no es tergiversa .. .. Agrupacions de Foners de Mallorca
Sempre Mallorquins mai Catalans
Mallorca , Balearic Islands are not Catalonia

Valoració:-10menosmas
Per Gorbachov, fa mes de 13 anys
No, si te dic que tenen poques bromes, aquests comunistes... Han fet bé na Santiago & co. de partir, esper que aviat ho arreglin amb PSM, Entesa, ERC, Verds i els independents de molts de pobles.
Valoració:-8menosmas
Per Pura comèdia, fa mes de 13 anys
Massa sopa de lletres per acabar fent el mateix i malament: Entesa,ERC,PSM,Verds,Iniciativa d'Esquerres, Esquerra Verda i Alternativa.
Uns i altres tenen en comú ser un afegitó del PSOE, sense més incidència, de manera que les divisions, sense cap justificació ideològica perquè l'espai que ocupen, subsidiari del PSOE, és el mateix, només cobren sentit per la lluita per la cadira i el càrrec.
Uns es diuen nacionalistes, altres independentistes, altres ecologistes, altres esquerrans, però en la pràctica s'adapten als cànons neoliberals i al possibilisme que atorga el règim monàrquic.
Valoració:35menosmas
Per Andreu, fa mes de 13 anys
pere, perquè et facis una idea, l'esquerra del PSOE és allà on es situa Iniciativa per Catalunya, mentre que el progressisme el representaria ERC o el BNG. Jo crec que hi ha matisos importants i que l'electorat al qual van dirigits aquests partits és sensiblement diferent. Es més una qüestió d'estratègia que ideològica.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente