muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El Correllengua arribà a Palma per defensar la unitat del català

Després que les dues columnes recorreguessin tots els barris de Ciutat, els darrers relleus fins a Cort els varen realitzar Maria Ramis, vídua de Toni Roig, i Joan Brunet, vidu de Rosa Bueno

Dues columnes i un únic objectiu: recórrer els carrers de Palma per reivindicar la unitat i la dignitat del català. Amb aquest finalitat, centenars de palmesans varen sortir al carrer ahir. La columna Rosa Bueno va emprendre el camí devers les quatre de l'horabaixa des de la plaça de les Veles, on es llegí el manifest del Correllengua 2010, per després continuar cap al Molinar.

La columna enllaçà amb el Coll d'en Rabassa per arribar a la plaça dels Pins. Ja des del Club Nàutic de Cala Gamba, partí en barca acompanyat d'un estol organitzat per l'Associació balear de vela llatina, dins el qual hi havia l'històric vaixell Alzina. Per mar, la columna Rosa Bueno arribà al Nàutic de Palma, on desembarcà i els veïns del barri del Jonquet en van prendre el relleu. Un cop a terra, la flama va aturar-se a Sant Magí, davant de l'església. Posteriorment visità Santa Catalina, el Fortí i el puig de Sant Pere. Acte seguit, la flama va recórrer el Born i el carrer de la Unió i arribà passades les vuit del vespre i amb una hora de retard a la plaça Major.

Paral·lelament, la columna Toni Roig sortí a les cinc de l'horabaixa del monestir de la Real, després de la lectura del manifest. Des d'allà es dirigí cap al Camp Redó per seguir cap a l'Escorxador i Santa Pagesa. Ja a la plaça de les Columnes, anà cap a Son Gotleu. Un cop va haver visitat aquest barri, la flama enfilà el carrer carrer d'Aragó, va davallar fins al de Sindicat i arribà finalment a plaça Major.

Després que les dues columnes es trobassin a plaça Major, van realitzar el tram final fins a la de Cort de manera conjunta amb uns portadors molt especials i una cadena de ciutadans. El vídu de Rosa Bueno, Joan Brunet, i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Nanda Ramon, van realitzar el darrer relleu de la columna de Bueno. La vídua de Toni Roig, amb el regidor de l'àrea Delegada d'Interior, Andreu Ferrer, van fer el darrer relleu de la columna del seu marit fins a Cort. La lectura anà a càrrec de Jordi Sastre, president de la Federació d'associacions de veïns de Palma; de Carme Sánchez, portaveu de Joves de Mallorca per la Llengua; de Marisa Cerdó, vicepresidenta de l'Obra Cultural Balear; i de Mahecor Mbengue, de la Comissió Intercultural de l'Obra Cultural Balear. La nota final la van posar els Kumbes del Mambo i els valencians Obrint Pas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.