nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El 21,9% de la població és estrangera

Els nouvinguts que viuen a les Illes ja són més d'una cinquena part del total d'habitants

118492
Detall d'una manifestació contra el racisme. | Efe - Arxiu

El flux migratori cap a les Illes Balears no cessa, tot i que ha alentit el ritme. Segons les dades publicades ahir per l'Institut Nacional d'Estadística, el 21,9% de la població balear és estrangera. L'any 2009 suposava el 21,7%. De fet, el percentatge s'eleva any darrere any, encara que cada vegada en menor proporció. Amb aquesta dada, l'Arxipèlag esdevé un any més la comunitat autònoma amb una taxa major de residents estrangers sobre el total de la població. Actualment, les Illes tenen 1.105.184 residents censats oficialment. L'any 2009, el nombre de ciutadans era d'1.095.426 persones, xifra que representa un augment poblacional del 0,9%. En tot cas, cal observar que la xifra no revela tota la població que viu a l'Arxipèlag, sinó la gran majoria que està inscrita en el cens. D'entre els ciutadans estrangers, la comunitat més nombrosa és l'alemanya, amb 35.931 residents oficials. Després es troben els ciutadans arribats del Marroc (23.815), del Regne Unit (23.433) i d'Itàlia (16.766 persones).
Cal observar que, després d'Europa, el continent del qual prové la major part d'immigrants és Amèrica del Sud, seguida de l'Àfrica. Tant els ciutadans africans com els sud-americans acostumen a tenir edats molt joves, especialment la comunitat de l'Equador i la marroquina. En canvi, els residents més grans es troben entre alemanys i anglesos; tal vegada perquè foren els primers països emissors de turistes cap a les Illes Balears en la dècada dels anys 60 i 70.

L'Estat en frena el ritme

En l'àmbit estatal, el ritme de creixement de la població estrangera ha caigut el 2009 fins a l'1,1%, amb 60.269 nous habitants, la xifra més baixa dels darrers anys. De fet, el 2005 els estrangers empadronats s'incrementaren un 11,1%, el 2006 augmentaren un 8,17%, el 2007 la xifra fou del 15,5% i el 2008 la pujada ja s'alentí fins al 6,3%, segons informa Europa Press.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per reality show, fa mes de 13 anys
Foraviler, no els podem assimilar. Són ells els qui ens van assimilant a nosaltres.
Valoració:3menosmas
Per Mateu, fa mes de 13 anys
Quan Mallorca estigui estibada de gent que ni hagi que cauran a la mar perquè no hi cabrem. Qui caurà a la mar? Tenc por que siguem els mallorquins de tota la vida.
Valoració:6menosmas
Per Foraviler, fa mes de 13 anys
Alguna idea per assimilar aquesta immigració i evitar l'aparició de guetos? Mare de deu, aqui parlant de foresters i independentistes, ara entnc per que som una de les pitjors comunitats autónomes a nivell social. Mem si madurau un poc i afrontem els problemes en vers de tirar-nos els trastos al cap
Valoració:1menosmas
Per Gabril, fa mes de 13 anys
curiós, els altres diaris posen el nombre d'estrangers peninsulars que venen aquí i dBalears,no?
Valoració:5menosmas
Per rafa, fa mes de 13 anys
Los independentistas supongo que también tienen la condición de extranjeros, no?
Valoració:-5menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 13 anys
Politicament incorrecte.
La estrangeria té graus.
Ès més estranger un andalús que un alemany.
A Mallorca hi ha més estrangeria de lo que indiquen les dades publicades.
Se necessiten més paraules com aliens i alienígenes per designar altra gent que ès considerada estrangera.
Valoració:6menosmas
Per dret de bot hop hop, fa mes de 13 anys
Els alemanys i britànics ja tenen dret de vot a les municipals, com també en tindran alguns sud-americans, gràcies al Sr Rodríguez (Zapatero).
Valoració:5menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 13 anys
El dia que els partits polítics per conveniència es posin d'acord per donar dret de vot a ca nostra a tots aquests estrangers... anirem ben arreglats. Ara ja hi anam...
Valoració:9menosmas
Per X, fa mes de 13 anys
És a dir, que cada vegada més perdem la nostra llengua i cultura...

Això sí, el meu respecte més gran a tots aquells nouvinguts que fan el que s'ha de fer, que és aprendre la llengua i cultura del territori.
Valoració:14menosmas
Per Amador, fa mes de 13 anys
També podríem comptar els "indepe" com a ectoplasmes fora de la realitat.
Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente