algo de nubes
  • Màx: 19.23°
  • Mín: 9.02°
18°

Antich és reelegit candidat a president per quarta vegada

Assegura que el seu partit està fort i unit per combatre la “xacra” de la corrupció, que ha estat una “tara” per a l'economia

118224
Antich, ahir durant el discurs del consell polític del PSOE. | Ferran Aguiló - N. Rincón.

El secretari general del PSIB-PSOE i actual president del Govern, Francesc Antich, va acceptar ahir ser el candidat de la formació per a les eleccions autonòmiques de 2011 amb el principal repte de treballar a favor de la transparència i contra la corrupció política.

El consell polític del PSOE -reunit ahir a la seu del partit- va aprovar per unanimitat la reelecció d'Antich per quarta legislatura consecutiva com a candidat socialista de la Comunitat. La proposta dels socialistes balears està a l'espera de ser ratificada per l'executiva en l'àmbit estatal.

La secretària d'Organització del PSIB-PSOE, Rosamaría Alberdi -que va anunciar davant dels mitjans aquesta decisió en finalitzar la reunió- va destacar la capacitat de l'actual secretari general del PSOE per liderar el projecte socialista. "El PSIB-PSOE es compromet a treballar per guanyar els propers comicis". Alberdi va assenyalar també que el partit es troba "il·lusionat" pel fet que Antich repeteixi com a cap de llista. "

Tenir la possibilitat de proclamar un candidat com ell", amb la "bona tasca" i els projectes "tan importants" que ha impulsat per al desenvolupament de les Balears, és un "motiu de gran alegria". Amb tot, la secretària d'Organització va recordar que Antich no es presentarà a la reelecció com a secretari general dels socialistes. Així mateix, Alberdi va remarcar que aquest projecte a cinc anys preveu un model que crearà riquesa i llocs de treball, una política social progressista i democràtica, una aposta especial pel turisme, la lluita contra el canvi climàtic i la recerca del consens necessari per a l'aprovació de les lleis que assegurin transparència i eficàcia en l'Administració.

Abans de fer-se pública la decisió, Antich va pronunciar un discurs crític amb la corrupció i va reforçar la unitat del PSOE per combatre aquesta "xacra". El president de l'Executiu va reconèixer que la legislatura actual ha estat "singular i especialment difícil", a causa de temes com la crisi econòmica i l'aparició de casos de presumpta corrupció. No obstant això, va subratllar que la seva formació sempre ha estat "unida" i "ha donat la cara" a favor dels ciutadans, mentre "uns altres resolien els seus problemes interns". Durant la intervenció en el consell polític, Antich es va referir als "greus episodis de corrupció" que han sortit a la llum pública i que han provocat la decisió d'"apartar una formació polèmica" del Pacte de Govern. "La corrupció, a més de ser un delicte molt greu i una xacra per a les institucions, és una tara que va en contra de l'economia, la competitivitat i la lliure competència, alhora que ha generat un gran pessimisme a la Comunitat", va destacar Antich. D'aquesta manera, va comparar la situació interna dels partits implicats en la corrupció amb la del PSIB, que es troba "fort, unit i sense fissures ni discrepàncies". Per això, va manifestar que el seu partit treballarà perquè aquestes situacions no es tornin a repetir i per recobrar la confiança de la societat de les Illes envers la classe política.

El president va tornar a fer una crida a l'oposició per "conjugar esforços i energia". En aquest sentit, va ressaltar la importància de les formes que s'utilitzen a la política i va criticar aquells que confonen "el diàleg amb la debilitat". "Per pactar es necessita pensar en tots, tenir clar el projecte de país i voluntat de sumar".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per TRISTOR AL PODER, fa mes de 13 anys
Quina tristor de persona, en GALLINA BLANCA socies que li trepija els ulls de poll i la radical AINETA que només destil·la fel, i entre tots dos encara fan més penosa l'imatge del "caballero de la triste figura", la mort amb pebres te més alegria que n'Antich, hi ha coses que no les arreglen ni els assessors . . .
Valoració:8menosmas
Per Joan, fa mes de 13 anys
Mirau per on, quin desastre, hi ha que canviar de imagte RAMON
SOCIAS hauria de ser el canditat i no aquest personatge.
Valoració:-5menosmas
Per jimi, fa mes de 13 anys
és molt difícil anar votar en aquest senyor amb il·lusió, me sap greu...encara na Calvo...
Valoració:-11menosmas
Per jimi, fa mes de 13 anys
Quin panorama més trist es des PSIB que no té ningú millor...
Valoració:2menosmas
Per Barrutia, fa mes de 13 anys
El problema de l'esquerra és que ara mateix el perfil, la mitjana és aquesta. Hi ha gent d'esquerres amb capacitat, nivell intelectual, idees i experiència, però no estan dins la "creme". Ni son dins les executives del partits, ni els volen. Es lo que hay...
Valoració:2menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 13 anys
Pels comentaris n'aquest i a altres diaris pareix que ha estat una decissió dolenta. Per cuarta vegada seguida no guanyarà, què més volen ?
Valoració:16menosmas
Per islenyo a muerte, fa mes de 13 anys
Aquest personatge gris, mediocre, que se'n va anar del psm per fer carrera i que pareix que rovega faves quan xerra ha de liderar que...???!! Ni Antich ni Bauza, no hi ha algu que pugui defensar Mallorca i que tampoc sigin aquests fenomenos d'UM?...
Valoració:3menosmas
Per Hugo Reyes, fa mes de 13 anys
i a l´altre costant del ring!! amb banyador blau el formidable Jose Ramon Bauza asistit per el seu entrenador en Carlos Delgado...

Quin panorama...
Valoració:13menosmas
Per De-cebut, fa mes de 13 anys
Ens diuen polacos, però això és Bulgaria.
El que no se si allà els elegits een també fats, mediocres i sense empenta.
Un espera que el partit que ha de liderar l'esquerra aspiri algun dia a oferir-nos polítics de debò i no aquesta alineació de segona regional
Valoració:2menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 13 anys
I la gran xacra que patim també és digna d'esmentar aquests dies: un poder judicial venut als dos partits polítics estatals, per torns.

Aquesta xacra s'elimina aconseguint la independència del poder judicial. Així de senzill.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente