algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.64°
15°

La Conselleria de Turisme reformarà les seves empreses públiques

La responsable del departament ha avançat que aviat presentarà la proposta que té com a objectiu simplificar gestions i intensificar controls sobre pràctiques corruptes

La consellera de Turisme, Joana Barceló, ha assegurat avui que "en molt poc temps" anunciarà la reforma de les empreses públiques del seu departament amb l'objectiu de simplificar la seva gestió i incrementar els controls jurídics i financers per dificultar les pràctiques corruptes. Barceló ha fet aquestes manifestacions en ser preguntada a la roda de premsa del Consell de Govern sobre les noves informacions derivades de l'aixecament del secret de sumari del "cas Voltor", una presumpta trama de corrupció entorn de l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur) en la qual haurien ex alts càrrecs de la Conselleria de Turismo que militaven en UM.

Després de reiterar que el Govern lamenta "profundament" les presumptes pràctiques corruptes desenvolupades durant aquesta legislatura, la portaveu ha subratllat que aquest cas va ser el detonador de la sortida d'UM de l'Executiu. Segons Barceló, que ha recordat que el Govern està personat en el "cas Voltor" com a acusació pel possible perjudici causat a les arques públiques, situacions com la que presumptivament s'ha produït en l'Inestur podran restringir-se amb una "reformulació del sector públic".

Per a això, l'Executiu impulsa una llei específica pretén que fer "més eficient, simple i clara" la gestió de les empreses públiques i introduir en elles la "intervenció jurídica i financera" que ja s'aplica en l'administració general de la Comunitat. A més, amb la mateixa finalitat la conselleria de Turisme està ultimant una reorganització per fondre en un només organisme les seves empreses públiques dedicades a la promoció, comercialització i prestació de serveis.

D'altra banda, Barceló ha anunciat que s'està investigant l'"activitat" que realitzava en l'administració autonòmica Dolores Ordóñez, que segons informacions periodístiques està imputada en el "cas Voltor" per concedir ajuts a una fundació de la qual és vicepresidenta i a empreses de familiars quan era responsable de projectes del Centre Balears Europa. La portaveu ha negat que Ordónez tingui una relació estreta amb la màxima responsable del projecte de reforma de la Platja de Palma, l'exconsellera Margarita Nájera. "Va participar en un fòrum que va organitzar aquesta fundació. Res més", ha argumentat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.