algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Les setze hores de Matas

L'expresident respongué totes les preguntes que li formularen. Les punxades telefòniques, rebutjades per l'advocat, demostren que intentaren arreglar proves

50712
Jaume Matas en un moment de la maratoniana declaració.

L'expresident del Govern Jaume Matas va declarar davant el jutge José Castro, els fiscals Anticorrupció Juan Carrau i Pedro Horrach i els advocats personats durant dos intensos dies i durant gairebé vint hores, en la que ha estat fins ara la compareixença més llarga d'un imputat de la història judicial de les Illes Balears. L'extens sumari del cas Palma Arena, que incloïa la investigació sobre els béns de Matas, va ser repassat de cap a cap durant sessions molt feixugues, com van comentar alguns advocats.

L'expresident del Govern, defensat pels advocats Rafel Perera i Manuel Ollé, va respondre totes les preguntes que li van formular, algunes de les quals amb tota mena de detalls, com es pot veure a la foto central. Aquestes imatges fins ara no havien transcendit a l'esfera pública. La declaració de Jaume Matas també serà recordada per les gravacions que hi va aportar de manera inesperada el Ministeri Públic sobre Matas, la seva dona, Maite Areal, el seu cunyat Fernando Areal i l'expresident de Gesa Bartomeu Reus. A més a més, pel que fa a la declaració de Fernando Areal del primer dia, es va filtrar a través d'un mòbil tot allò que l'extresorer del PP hi deia, fet que va provocar que l'advocat de Matas, Rafel Perera, sol·licitàs un canvi de sala. També hi va tenir protagonisme, malgrat el seu mutisme, Maite Areal, que s'acollí al dret de no declarar.

Així mateix s'hi va esmentar el famós pis de Madrid, que va portar a declarar l'expresident de Gesa Endesa Bartomeu Reus perquè aclarís la propietat de l'immoble del barri de Salamanca. Després d'una llarga compareixença als jutjats, d'una entrevista televisiva a IB3 i d'abonar una fiança de tres milions d'euros per eludir la presó provisional, Matas s'enfronta ara a la imputació per dotze delictes que li podrien suposar 64 anys de presó, dels quals només en compliria 24. Avui és el primer dia en què l'expresident haurà de presentar-se als jutjats tal com va dictar el jutge del cas Palma Arena (ha de fer-ho cada quinze). Previsiblement anirà als de Madrid, on resideix després d'haver declarat a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Esteve, fa mes de 14 anys
Es veu clarament que " miente como un bellaco". No te vergonya ni dignitat!
Valoració:0menosmas
Per Guillem Sagrera, fa mes de 14 anys
Sóc anti-Matas-pobrisó, el van pillar per tòtil i bleda- tanmateix em pareix que el jugte es pasa un tros llarg d'ordinari i . Desprès, el fet de no declarar en mallorquí. No sé si Matas ha ha fet per auto-odi o per subordinació al castellà. Aixó ultim com sempre. Estem molt lluny, per no dir que no n'hi ha, de la normalització de la nostra llengua.
Valoració:19menosmas
Per Adrià, fa mes de 14 anys
És boníssim l'esquetx de la caixera del supermercat! Jo en vull més!!!
Valoració:4menosmas
Per Ligeia, fa mes de 14 anys
La dona s'acollí al dret a no declarar. És el que faria qualsevol innocent a qui s'acusàs de coses tan grosses, no?
Valoració:-3menosmas
Per satam, fa mes de 14 anys
Pobre homonet!!
Després de tot el que ha fet per noltros!!
Valoració:4menosmas
Per Rafi Pascual, fa mes de 14 anys
17 horas con Matas! Jo no hauria agontat, als 3 min ja li hauria aferrat 40 galtades!
Quina paciència senyor Castro! l'admir de veres!

MATAS, LLADREEEE!!
Valoració:16menosmas
Per idoi, fa mes de 14 anys
Se'l vdu molt pensatiu,,,,
devia pensar on amagar els doblers en sortir?
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente