bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
11°

Preocupació per la proposta del PP

UM i el sindicat STEI-i mostren rebuig absolut a les línies educatives suggerides pels populars dilluns

Unió Mallorquina ha mostrat el seu desacord amb les propostes d'abast estatal presentades dilluns pel Partit Popular. En especial, diuen que "no acceptam cap mesura que redueixi l'ensenyament del català dins l'educació. La llengua vehicular ha de ser la pròpia de les Balears, perquè és la manera més integradora i vertebradora de la societat". Quant al tema del català, també s'han pronuciat sobre l'elecció de la llengua per part dels pares que suggereixen els conservadors. UM creu que "s'ha de donar més autoritat al professorat i que les seves decisions pedagògiques tinguin més pes a l'hora de dissenyar estratègies educatives".

Per part seva, el sindicat STEI-i també ha mostrat malestar pel projecte dels populars. Creu que "el PP està molt ocupat agitant la qüestió lingüística, en l'eterna oposició al fet que el català sigui la llengua vehicular de l'ensenyament als territoris on és llengua pròpia, encara que el castellà s'aprengui tan bé aquí com a Valladolid".
Així mateix, UM difereix del concepte de qualitat que té el PP. Mentre que els conservadors fan referència al rendiment escolar, des d'UM entenen que "la qualitat és prestar una gran atenció a la diversitat, cosa que implica un major nombre de professors especialitzats, un sistema més flexible i més doblers per continuar potenciant l'ensenyament del català i integrar els nouvinguts". L'STEI-i demana "que no hi hagi retallades en competències d'educació a les diferents autonomies i que les llengües pròpies de cada territori puguin ser els eixos vertebradors dels seus sistemes".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.