muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
16°

El jutge sospita que Matas va cometre nou delictes

El magistrat instructor del cas Palma Arena també té “vehements sospites” que la dona de l'expresident, Maite Areal, pot ser acusada d'apropiació indeguda, tràfic d'influències, blanqueig de capital i delicte fiscal

El jutge instructor del cas Palma Arena sospita que Jaume Matas ha comès els presumptes delictes de prevaricació, suborn, malversació de cabals públics, apropiació indeguda, falsedat documental, tràfic d'influències, blanqueig de doblers, delicte fiscal i electoral. També recela de Maite Areal, dona de Matas, i la investiga per apropiació indeguda, tràfic d'influències, blanqueig de capital i delicte fiscal. El magistrat considera que "existeixen vehements sospites" que el matrimoni pugui estar involucrat en diferents fets delictius relacionats amb la causa.

El jutge Castro, en la interlocutòria d'entrada i escorcoll al domicili de l'expresident al carrer Sant Feliu 8, que es produí el passat 24 de desembre, disposà que "havia d'ordenar i ordenà l'escorcoll en el domicili per tal d'esbrinar si hi havia "caixes de seguretat que poguessin contenir doblers, documents o qualsevol efecte o indici que pugui servir per aclarir els presumptes delictes comesos" per l'expresident Matas i que s'estan investigant.

Castro apuntà que "s'ha fet imprescindible constatar el valor" actual de mercat de la planta noble de can Sales Menor i "saber les característiques de l'immoble, a més del possible luxe en les instal·lacions i elements decoratius per tal de determinar-ne la capacitat econòmica dels propietaris". En el document afegí que durant l'escorcoll "semblava lògic que hi hagués una caixa de seguretat" al domicili i que davant "la infructuositat de la recercà" es demanà, com a darrer recurs, a l'advocat de Matas, Rafael Perera, que telefonà a l'expresident. Matas negà que existís cap caixa forta.

Castro notificà en l'escrit que declaracions testificals en els dies anteriors davant el Grup de Patrimoni de la Guàrdia Civil revelaren que després de diverses vicissituds amb la instal·lació de la caixa finalment s'havia posada al dormitori del matrimoni Matas-Areal, en concret a l'interior d'un armari. Tot i les informacions, en la inspecció de la Nit de Nadal la recerca no tingué el fruit que s'esperava i no es localitzà la caixa forta.

El jutge va notificar el passat 23 en una providència que "pel que fa a l'incident de nul·litat d'actuacions" promogut per l'advocat Gregorio San José "quedi sobre la taula per a estudi i resolució". També torna a citar a declarar el proper 25 de gener com a testimoni G.C.C, que pertany a una de les empreses proveïdores que va realitzar obres al palauet de l'expresident Matas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ainoa, fa mes de 14 anys
A más de una y una se la van a pasar de lo lindo la nochevieja, se les atragantaran las uvas de la suerte y lo que no son las uvas de la suerte, se acabo tu suerte...............................
Valoració:-3menosmas
Per abmobenamlap, fa mes de 14 anys
Avui pot esser un gran dia per la independència d´aquest país......... estat al loro que viene gadafi, pertur i tota la tropa santacompaña....
Valoració:-1menosmas
Per Pablito, fa mes de 14 anys
Jo crec que el PP recuperarà el poder a les properes eleccions perquè amb en Bauzà donen una imatge de regeneració, fins al punt que si en Matas es condemnat, tal i com crec que passarà, no voldrán saber res d'ell i fins i tot l'expulsarán.
Valoració:2menosmas
Per xaume, fa mes de 14 anys
Desenganyat: Tens tota sa raó, no són sols els polítics qui estàn podrits, és la societat en general i no tenim més que lo que ens mereixem.

Quines opcions tenim a les properes eleccions?
Dos partits corruptes (PP i UM), un partit d'inùtils integrals (PSOE), i un BLOC que ens ha defraudat a tots els seus votants

Que vagi a votar en maneta.
Valoració:4menosmas
Per que li donin pel sac!!!, fa mes de 14 anys
-Hola jaime, tu por aqui!!
- Rodrigo, siento no haberte defendido en su momento, pero lo comprendes verdad?
- mas o menos, pero no importa. Este es otro mundo, aquí yo soy el veterano... Ya sabes lo que te toca, no?
(matas desabrochándose el cinturón) - pero rodrigo?
-si Jaime si, Tu siempre tuviste cara de niño.
JAJAJAJAJAJA
Valoració:4menosmas
Per fufu, fa mes de 14 anys
JAJAJAJA NA Maite a sa presó de dones l'hi haurà de llepar sa fufa a LA Guapi!!, ara que la han deixada viuda de la Parrala. Quin oi!!!
Valoració:5menosmas
Per Agermanat, fa mes de 14 anys
Mallorca is different: aquí pots venir a robar i no et passarà res. Vine, vine, els lladres tenen les portes obertes. Els culs dels mallorquins estan també ben oberts perquè ens bombin.
Som collós o què? Com es pot ser votant del PP? Només tenc una resposta: que siguis un lladre i que pensis que val més que governin els lladres perquè tu també puguis robar.
Ni més ni pus!
Valoració:7menosmas
Per Desenganyat, fa mes de 14 anys
Si el PP tornàs presentar en Matetes de número u, què passaria: el PP guanyaria per majoria simple o absoluta? Aquest és l'únic dubte. Això és aquest "poble". Un "poble" que premia els lladres i els traïdors.
Valoració:7menosmas
Per Caliu, fa mes de 14 anys
Domes ......
Valoració:0menosmas
Per Antoni, fa mes de 14 anys
Ja és ben hora de que el facin tornar a la seva estimada Mallorca a declarar, i no deixarlo partir pus!
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente