algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Bauzá cerca una treva al PP de Palma

El president dels populars afronta avui el seu primer gran repte perquè Fiol i Rodríguez acceptin un nou procés i una mateixa data per a les eleccions de la junta de Ciutat

El nou president del PP balear, José Ramón Bauzá, afronta avui el primer gran repte des que accedí al càrrec: propiciar el clima que permeti una treva dins el PP de Palma per tal de dur a terme tan aviat com sigui possible les eleccions internes per triar un nou president de la junta territorial. No serà gens fàcil, enmig de la dura batalla que mantenen els dos candidats, Francesc Fiol i José María Rodríguez, i acabada de rematar per la intervenció de la direcció estatal, suspenent el procés previst i instant la dissolució de la junta palmesana. Per tal d'arribar a un acord, Bauzá farà seure avui a la mateixa taula Fiol i Rodríguez per, com a requisit imprescindible, pactar la data única en la qual, per instruccions de Madrid, s'hauran de convocar alhora totes les votacions als quinze districtes de Palma. Bauzá vol que això sigui com més aviat millor. Fiol, una vegada que ha aconseguit el primer objectiu d'anul·lar el procés anterior, també Rodríguez, per contra, pot posar condicions i, a més, disposa del control de l'actual junta territorial, presidida accidentalment per Rafel Duran.

Una altra qüestió que s'ha de tractar és el procediment per a als comicis internes que finalment s'haurà de fer servir. El comitè de drets i garanties del carrer Génova "aconsella" acabar amb el sistema indirecte -perquè els presidents i secretaris escollits a cada districte, en una segona votació, elegeixin el nou líder de Palma-, de manera que el president de la junta territorial es passaria a escollir per vot directe i universal de tots els militants de Ciutat. Això, però, aniria en la línia de dissoldre l'actual estructura de la junta territorial de Palma. Amb tot, Bauzá ja ha dit que no accepta aquesta segona pretensió de la direcció estatal. Així, el president del PP balear tractarà avui de tancar totes aquestes discrepàncies i acabar amb una batalla que desgasta el partit just quan el Pacte es troba en plena crisi. El president del PP de Mallorca, Joan Rotger, i el secretari general, Miquel Ramis, l'ajudaran en aquesta tasca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.