algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

El Superior assumeix el cas Can Domenge

111252
Imatge dàrxiu del conseller de Turisme, Miquel Nadal. | MONTSERRAT T DIEZ

La Sala Penal i Civil del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha acordat assumir les competències per instruir el cas Can Domenge i ha sol·licitat al Jutjat d'Instrucció número 12, encarregat de les investigacions, que li remeti la causa, de la qual són imputats els aforats Miquel Nadal i Bartomeu Vicens.
Així ho decidí la Sala en resposta a l'exposició raonada que el passat 28 de setembre els féu arribar la titular del jutjat, Mari Carmen González, en què demanava que el TSJIB assumís les investigacions, i en què determinà que l'exconseller insular de Territori i diputat del grup mixt, Bartomeu Vicens, tenia "perfecte coneixement" del decret provat el 30 de desembre del 2005 per l'alienació dels terrenys palmesans, que foren venuts per 30 milions d'euros, la meitat del seu valor al mercat.

L'altre imputat, el conseller de Turisme, Miquel Nadal (Unió Mallorquí), declarà després de conèixer la petició de la magistrada al TSJIB, que únicament dimitiria quan s'adoptessin mesures cautelars contra ella. Nadal, en tot cas, precisà que dimitiria de conseller, però no de regidor de l'Ajuntament de Palma, i recordà que fou escollit pel poble en unes eleccions. En la seva exposició, la jutgessa afirma que la resolució del decret tenia una "finalitat preordenada de satisfer interessos no legítims" i que constituí una "conculcació flagrant de les normes amb una finalitat injusta i aliena als interessos generals", la qual cosa consuma el delicte de prevaricació. A més, s'atribueixen a Vicens i a Nadal els delictes de malversació de doblers públics i frau.

Les investigacions giren entorn de les presumptes irregularitats comeses durant l'alienació dels solars de Can Domenge, que varen ser adjudicats per 30 milions d'euros quan a la data de la licitació estaven valorats en 57.837.107 euros. El procediment s'inicià arran de la querella interpossada per Núñez y Navarro, que no aconseguí els terrenys en el concurs, malgrat que oferí el doble de l'aportat per Sacresa i Ferrà Tur. Entre les seves conclusions, la jutgessa considera que els imputats es despreneren d'un immoble de "molt alt valor i que lluny de fer-ho de la manera que més garantia l'interès general ho feren per satisfer-ne de privats", a un preu de 30 milions inferior al seu valor en el mercat. La magistrada aprecia "indicis racionals de criminalitat".
D'una altra banda, cal recordar que la Carmen González ja exigí, al seu moment, una fiança de 38,5 milions d'euros a Miquel Àngel Flaquer i a les empreses que formaren la UTE per comprar els terrenys de Can Domenge.
En principi, Felisa Vidal, que accedí a la Sala Civil i Penal del TSJIB a proposta del Partit Popular, serà la ponent de la sentència i tot fa pensar que Francisco J. Muñoz hi serà l'instructor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Roncero, fa mes de 14 anys
Sociolistos i Pesimistes, al manco torcau-vos sa sabonereta de sa boca...
Valoració:2menosmas
Per Estira, fa mes de 14 anys
Na MAM, sense cap dubte, amb aquell home d'Ariany que xerra poc, forma part del selecte club dels superlladregots d'aquesta terra. La història d'en Mates és un joc d'infants devora a ells. Els arribarà l'hora de passar comptes?
Valoració:-3menosmas
Per Karol, fa mes de 14 anys
Bé, sembla que a poc a poc les coses es van posant al seu lloc. Ara només queda demostrar que darrera tota aquesta trama i d'altres hi ha la MAM. Per tant potser podriem adelantar les eleccions i així no seria aforada. Ja que potser en aquest cas en concret en Flaquer i en Nadal varen ser els caps de turc, ella gaudia darrera les mates.
Valoració:8menosmas
Per Ratoncito Pérez, fa mes de 14 anys
I d'aquesta manera els presuntos implicados quedaran inmunizados. Qui creu en el Ratoncito Pérez?. Els polítics sempre surten ben lliurats dels processos judicials.
Valoració:3menosmas
Per Maria, fa mes de 14 anys
Aquí hi ha la vertadera raó dels nirvis d'UM... no són els assessors o els pagaments als proveïdors... excuses de mal pagador!
UM ha de respondre davant la justícia, si no té res a amagar que estigui tranquil·la, però que deixi d'emprenyar i fer la punyeta al Consell.
Valoració:9menosmas
Per A por ellos, fa mes de 14 anys
Molt bé justícia, contínua així, que investigui els casos de corrupció dels amics d'aquest diari i d'aquest grup de comunicació ... Ànims ! La justícia a la llarga guanya !
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente