nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Fiol s'imposa i les eleccions al PP de Palma es faran en un sol dia

Génova accepta el seu recurs contra el calendari aconseguit per Rodríguez, amb 15 dies de votacions, districte per districte

En la dura pugna que mantenen Francesc Fiol i José María Rodríguez per presidir la junta territorial del PP de Palma, el primer aconseguí ahir una petita victòria que afectarà de manera significativa el procés d'eleccions internes i, sobretot, demostra que l'actual portaveu parlamentari popular disposa del suport de la direcció estatal del carrer Génova. El comitè de drets i garanties del PP ha acceptat el recurs presentat per Fiol per impugnar el calendari aprovat en primera instància i, d'aquesta manera, les eleccions als 15 districtes de Ciutat es duran a terme el mateix dia.

La decisió de l'òrgan disciplinari dels populars, que es conegué el mateix dia en què Fiol presentava oficialment la candidura, tira enrere la decisió de la junta insular del PP de Mallorca que, com pretenia Rodríguez, donà el vistiplau perquè el procés electoral s'allargàs entre el 14 i el 31 d'octubre, fent-se una votació cada a dia a cadascun dels 15 districtes palmesans. Ara la junta insular haurà de reunir-se per decidir un únic dia per fer simultàniament totes les votacions. Després, els dos representants de cadascuna de les llistes guanyadores acabarà escollint el nou president del PP de Palma.

La raó de la disputa s'entén perquè Rodríguez volia garantir-se que la seva major organització d'efectius li donaria avantatges sobre les votacions duent-les a terme una per una a cada districte i en dies diferents. Fiol, conscient d'això, al·legà que allargar tant el procés electoral només podia propiciar el manteniment de conflictes interns amb vista a l'opinió pública. Madrid ha donat la raó a Fiol i confirma el seu posicionament. A Rodríguez ja l'han advertit en reiterades ocasions que no veuen amb bons ulls la seva candidatura.

Amb el recurs guanyat a la butxaca, Fiol reuní el capvespre prop d'un miler de persones a un sopar a l'hipòdrom de Son Pardo, en el qual presentà els seus candidats a cada districte. A l'acte, hi assistiren personatges significatius, com l'expresidenta del PP balear Rosa Estaràs, l'exbatle de Palma Joan Fageda i els dos vicepresidents actuals del partit, Pere Rotger i Antoni Pastor. Era previst que el nou president, José Ramón Bauzá, hi anàs de manera protocol·lària. La batalla continua i avui Rodríguez té previst reunir unes 500 persones a un dinar per perfilar un programa del PP per a Cort amb vista al 2011.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per un militant des PP, fa mes de 14 anys
a la fi s'imposa el senti comú.
un dia tot resolt i canvi de cares que falta fa si volem aconseguir el 2011 tornar a governar a les institucions.
la renovació de la junta de Palma es el primer pas.
endevant xisco
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente