cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín:

Damià Nicolau plega

Dimiteix com a secretari general d'UM just després que els fiscals li demanin tres anys de presó. Defensa la seva innocència i diu que és el millor que pot fer per al partit

El secretari general d'Unió Mallorquina va dimitir ahir del seu càrrec després que es fes pública la resolució de la Fiscalia Anticorrupció que li demana una pena de tres anys i dos mesos de presó per la seva presumpta vinculació amb un delicte de malversació de fons públics i prevaricació en una peça separada del cas del polígon de Son Oms. El mateix Nicolau va assegurar que es tracta d'una decisió personal. De fet, ell mateix va convocar ahir capvespre d'urgència tota l'executiva del partit per comunicar-los la renúncia.

"És el millor per a mi, per a la meva família i per al partit", afirmà. El dirigent d'UM va remarcar que a partir d'ara aprofitarà el temps per "demostrar la meva innocència". Nicolau va assumir la secretaria general d'UM el juny passat, després de la dimissió de Miquel Nadal com a president de la formació. A pesar que només ha estat dos mesos com a secretari general, el president, Miquel Àngel Flaquer, va valorar "molt positivament" la tasca de Nicolau durant els darrers mesos, centrada a "reorganitzar el partit i transmetre il·lusió" a la resta de militants.

Segons el mateix Flaquer, la decisió adoptada per Damià Nicolau "l'honra , perquè no és habitual a les Balears que un polític deixi la seva posició de manera voluntària, encara que no es tracta d'un càrrec públic institucional, sinó d'un lloc de rellevància dins el partit". Flaquer afegí que espera que la "situació s'aclareixi" i que Damià Nicolau torni a "treballar amb nosaltres". Pel president d'UM, que va assegurar rotundament que "no hi ha hagut pressions de cap tipus" a l'hora de provocar aquesta dimissió, va negar tenir el nom del successor. La situació actual de la formació "no és gens bona" i, de fet, es tracta d'un "moment difícil i dolorós". Amb tot, va confessar, "respect aquesta decisió personal".

Nicolau fou cridat a declarar fa uns mesos per aquest cas judicial i es va desmarcar de les actuacions de Bartomeu Vicens quan governaven al Consell de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Sebel·lí, fa mes de 14 anys
Maria i Rafel,
jo crec que PP i PSOE, amb IU, neden dins la mateixa bassa colonial.
Valoració:1menosmas
Per Rafel, fa mes de 14 anys
UM i el PP neden dins la mateixa aigua
Valoració:7menosmas
Per LOLO, fa mes de 14 anys
estos son los que echaban las culpas a MADRID DE TODASNUESTRAS DESGRACIAS, CUANDO ERAMOS LOS QUE DE MEJO CALIDAD DE VIDA.
ahora despues de los años pasados estamos a la cola
ESTOS SON LOS QUE ENCUBRIAN A LOS INDEPENDENTISTAS NACIONALISTAS
REFLEXIONAD, LOS TENEMOS AQUI MISMO, ENTRE NOSOTROS, NO HY QUE IRSE A MADRID
Valoració:4menosmas
Per Maria, fa mes de 14 anys
A mi, el que realment em preocupa, és que tant UM com el PP, a les properes eleccions, tendran el mateix nombre de vots de sempre més els que perdran les esquerres, desgastades per la crisi.
M'emprenya molt haver de donar la raó a aquells que asseguren que els gobernants són el reflex dels votants.
Valoració:4menosmas
Per Biel, fa mes de 14 anys
Hi ha partits que volen aconseguir als tribunals el que no poden ni saben aconseguir a les urnes
Valoració:4menosmas
Per Tot per un plat de llenties?, fa mes de 14 anys
Mateu, tot per un plat de llenties ?

El que passa es que aquestes llenties en sec s'acaben i després no hi res més que misèria.

Tots el de l'executiva de UM quan s'axequen i es miren al mirall que veuen el Mateu Cañellas que han traït als seus i no te ofici ni benefici.

Que passara quan ja no els hi quedi ni tans sols la dignitat?

Heu traït la confiança dels que van votar a UM, no se com os atreviu a sortir ni tan sols al carrer. VENUTS que sou uns VENUTS.
Valoració:-12menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 14 anys
Tal com ja vaig dir “EL CONGRÉS ES VA TANCAR EN FALS” lo que han fet en aquest pocs mesos els que estan a la direcció d'UM, que un no està de preguntar-ne si realment s'hagin begut l'enteniment!.

I ara només faltava el tema d'en Nicolau , d'en Flaquer, …, que per cert encara no està resolt, que son temes cabdals per la supervivència d'UM que dibuixen una línia vermella traçada en la terra per on l'enemic no l'ha de traspassar mai.

Per mi amb les declaracions contradictòries d'en Flaquer i els seus shows, i junt amb el sospitós silenci de tota la direcció d'UM, m'indica que la línia vermella ja s'ha creuat!.

Amb tota la modèstia d'un militant de base amb molts anys de lluita dins UM, però amb totes les forces que també hem dona, faig una crida als meus companys d'Unió Mallorquina que exigeixin als nostres representants del Consell Polític la celebració d'un congres extraordinari per tal de demanar comptes als nostres dirigents.

Per a mi ja s'ha creuat la línia vermella, ja no hi ha marxa enrere!.

Un Congrés extraordinari d'UM ja!
Valoració:26menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
A mem si això ajuda a que UM sigui liderada per polítics joves i amb més sentit comú que els dinosaures que fins ara han "regnat" al partit. Hauria de ser un exemple com Coalició Canària, que tenen les illes molt ben cuidades i miren molt per la ciutadania i els interessos comuns.
Els Mallorquins ens ho mereixem! no volem més disgusts com els lladres del PP o les devallades de calçons que fa el notre actual president davant el govern central.

Valoració:17menosmas
Per jac, fa mes de 14 anys
Xesca, tens tota la raó del món.
Qui es digui nacionalista i pretengui deixar-ho tot en mans del PSOE i del PP és que no té dos dits de front.
Valoració:-5menosmas
Per Luis, fa mes de 14 anys
Pero si es muy facil, utilizad la misma escusa o táctica que el PP..........es que los fiscales y jueces nos tienen manía.

Que vergüenza siento por vosotros, eso sí....todos los politicos sois inocentes la culpa la tienen los otros, pobrecitos....

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente