algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Per què ordenava Jane King?

La participació de la secretària tècnica de Matas i d'Estaràs en les adjudicacions del Palma Arena demostra que era des del Consolat que es controlava directament el projecte, a través de Pepote Ballester i evitant el departament de Puig

Per què la secretària tècnica de Jaume Matas i de Rosa Estaràs ordenava i signava adjudicacions del Palma Arena? La participació de l'exsecretària general tècnica de Vicepresidència i Relacions Institucionals, Jane King, en aquests procediments per a la construcció del velodròm, qüestió per la qual declarà dijous davant el jutge com a imputada, demostra que durant la legislatura passada la gestió del projecte es controlava directament des del Consolat de la Mar i no des de la Conselleria de Presidència i Esports, que dirigia Rosa Puig, departament a qui li hauria d'haver correspost.

La Fundació Illesport, dependent de la Direcció General d'Esports de Pepote Ballester, era l'òrgan administratiu del Govern que integrava el consorci per a la construcció del velòdrom de Palma. La responsabilitat en l'execució de la seva activitat pressupostària i la gestió de la despesa, com són les adjudicacions de subministraments per les quals s'interrogà King, haurien d'haver estat competència del secretari general tècnic de la Conselleria de Presidència i Esports, i no del càrrec de confiança de Matas i d'Estaràs, com succeí almanco en els procediments assenyalats pels investigadors.

Però la Direcció General d'Esports, en mans de Ballester, mai no funcionà realment sota el control estricte del departament de Puig, com s'informava ja en la legislatura passada, i aquest disposava de "fil directe" amb el Consolat de la Mar, fins al punt de gaudir en ocasions de privilegis del càrrec de conseller, com ara l'ús de cotxe oficial, i llibertat de moviments com cap altre director general de l'Executiu anterior.

Tot i que Jane King va ser durant la major part del mandat 2003-2007 el principal càrrec polític de la seva conselleria, l'exvicepresidenta Rosa Estaràs se'n desmarcà ràpidament dijous, després de saber que havia declarat com a imputada davant el jutge, i remarcà que King havia estat "nomenada per Matas" i que " funcionalment estava adscrita a la Presidència del Govern". Al marge de la participació d'aquesta en procediments d'adjudicació del Palma Arena, una altra mostra de la implicació del Consolat en el projecte és que la directora general del gabinet tècnic de Matas, Dulce Linares, assistia a les reunions de la junta rectora del consorci com a membre representant de l'Executiu.

Pagaments sota sospita

En la declaració que va fer davant el jutge, King hagué de contestar dijous de qui havia rebut les instruccions per encarregar i autoritzar determinades adjudicacions del projecte del Palma Arena que es troben sota sospita pels investigadors. Aquests pagaments a càrrec de l'Administració s'haurien efectuat per conceptes suposadament inexistents i tenint com a destinataris dos dels màxims implicats fins ara en el cas i detinguts en el marc de l'operació Espasa: l'exdirector gerent del consorci i estret col·laborador de Pepote Ballester, Jorge Moisés, i el director de l'agència de publicitat Nimbus, Miguel Romero.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Roseta, fa mes de 14 anys
Ara es demostra que na Rosa Puig tan sols era un florero.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente