algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

Empleats de SFM refusen tenir el nivell mínim de català

Els sindicats mantindran avui la jornada de vaga perquè no accepten els requisits legals d'haver d'acreditar el coneixement B de la llengua i la titulació de Batxillerat

109778
Els treballadors de SFM mantenen la jornada de vaga. | S. AMENGUAL

L'exigència de tenir la titulació mínima de Batxillerat i de poder acreditar el nivell B de català són els dos punts que impedeixen l'acostament de posicions entre treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i la direcció de l'empresa. Durant la reunió que tingué lloc ahir, els sindicats es negaren a acceptar aquestes dues condicions en matèria de contractació i, per tant, el comitè mantindrà la convocatòria de vaga prevista per a avui de 09.30 a 11.30 hores. Segons el director general de Mobilitat, Antoni Verger, durant la trobada d'ahir es va avançar en les negociacions en el sentit que el comitè d'empresa ha assumit que s'ha d'ampliar la plantilla en 83 treballadors "amb paràmetres de legalitat".

A pesar d'aquests avanços, encara hi ha dos punts de discrepància referits a la contractació de maquinistes, gestors d'estació i interventors, que cobren al voltant de 50.000 euros anuals. L'empresa demana per primera vegada que acreditin un diploma de Batxillerat i el nivell B de català, i els sindicats s'hi oposen rotundament fins al punt que ahir alguns membres del comitè d'empresa abandonaren la mesa de negociació en el moment en què es començava a abordar aquest punt.

"Entenem que per aquestes categories professionals que tenen un cert grau de responsabilitat sigui necessari almanco el Batxillerat", manifestà Verger. Afegí que "no demanam res inassumible: simplement el Batxillerat i els coneixements mínims del català". Les demandes del Govern són requisits legals. Per això, l'empresa entén que no pot fer distincions entre organismes públics a l'hora d'accedir a places de funcionariat dins l'Administració. "Aquests són els requisits que es demanen quan es vol optar a una plaça per oposició. Per aquest motiu, pregam al comitè voluntat de diàleg perquè ho han d'acabar acceptant. Significaria un greuge per a altres aspirants a l'Administració pública i SFM no en pot estar al marge". Així, les reunions entre empresa i treballadors es reemprendran a final d'aquesta mateixa setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Anna, fa mes de 14 anys
Que no se'l vulguin treure deu ser per alguna cosa... em sorprendria que tinguessin una ESO decent aquesta colla de penques. Menys vagues i més qualitat!
I, titet, si no t'agrada el català ves-te'n a l'Espanya profunda a fer conspiracions i fot el camp dels Països Catalans, que s'hi parla català i encara se't farà un nus a la llengua si el parles ehh.
Valoració:8menosmas
Per Tom, fa mes de 14 anys
Qui té allò que no li correspon, sap que no li pertoca. Quina colla d'enxufats, pocavergonyes!
Valoració:5menosmas
Per Tom, fa mes de 14 anys
Quin oi que fan, i a més, atenen fatal
Valoració:4menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 14 anys
Això són aquests mateixos que feien vaga encoberta i boicotejaven el tren els dies que no tenien vaga legal? Vaja un personal que va col·locar el PP per dins el tren! Valdria més que se'n cuidassin de tenir netes les estacions si no poden treure's ni el batxiller o el nivell elemental de català.
Valoració:4menosmas
Per xis, fa mes de 14 anys
titet.....xk ho entenguis " a palabras necias...oidos sordos"

Valoració:3menosmas
Per gwen, fa mes de 14 anys
som estrangera visc un parell d'anys a l'illa i estic d'acord amb que s'ha de demanar com minim el B i els estudis ja ni s'han de discutir. han de ser obligatoris. Desprès ens sorprenem que hi ha gent inculta i té el coneixement general molt pobre. és una llàstima que tenir la riquesa i possibilitat de poder aprendre una altra llengua, la gent ho vegi tan dolent. estic orgullosa de poder parlar i escriure no només el castellà però també el català
Valoració:15menosmas
Per llest, fa mes de 14 anys
titet, ves allà on no hji plou -per no enviar-te a una altra banda més porca-, la llengua pròpia de les Illes Balears és el CATALÀ, per tant, qui no el vulgui aprendre que sen vagi a la seva España forastera...
Valoració:19menosmas
Per Mariona de Cal Penques, fa mes de 14 anys
Titet, al·lot, al menys caldria que sabèssis que Espanya o España s'escriu amb majúscula. Et convé aprendre més a aquest món si vols fer alguna cosa a la vida.
Valoració:12menosmas
Per Calígula, fa mes de 14 anys
Que segueixin per aquest camí, sobretot si són joves: es trobaran en el futur cercant feina a Rumania, de picapedrers a tres € el dia. Gandulitis, manca d'esforç, obesitat. La tdt de pagament i la hipoteca els farà infeliços i inconformistes.
Valoració:11menosmas
Per titet, fa mes de 14 anys
"xis" realmente eres estraño tendrias que entender que tanto en españa como en cualquier pais del mundo deberiamos tener derecho a usar la lengua que queramos y mucho mas en tu propio pais mas alla de la "autonomia" que sea.tu usa tu mallorquin que yo usare mi castellano y no te quepa la menor que nos entenderemos no me obligaras en mi pais a tener que hablar una lengua que yo no quiera teniendo una oficial para todos ahora GRITA CONMIGO VIVA ESPAÑA
Valoració:-26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente