algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Menjar i llengua

Receptes de tot el món són les encarregades de clausurar els tallers gratuïts d'iniciació al català que ofereix el COFUC

Alguns immigrants de Palma ja saben una mica més de la llengua d'aquí, gràcies als cursos de català que imparteix de manera gratuïta el Consorci pel foment de la llengua catalana i la projecció exterior de la cultura de les Illes Balears (COFUC) amb conveni amb l'Ajuntament de Palma.

Fa pocs dies finalitzà un d'aquests cursos, i per celebrar-ho es reuniren prop d'una quarantena de participants que portaren menjar i receptes dels respectius països.

Des d'un plat tan senzill com l'"Arepa de Maíz" a un de molt elaborat com la "pachamanka" (vegeu epígraf), passant per postres com el flam de coco. Les receptes, com els alumnes , provenen majoritàriament del Magrib, Sud-amèrica i Kenya.

Els professors ho veuen com "un primer contacte amb la llengua catalana, que n'incentiva l'interès i provoca que continuï després dels tallers".

Yela és un alumne kenyà que està "molt interessat pel català", ja que té "consciència multilingue". NO podria ser d'una altra manera, ja que a Kenya hi habiten moltes ètnies i religions. Yela, per exemple, parla 5 idiomes a part del català.

Un altre estudiant és Khalil, un berber del Marroc que se solidaritza amb el català perquè veu semblances amb la situació dels seus.

Cada un té el seu motiu i la seva recepta, però de moment han coincidit les 40 hores que dura el taller. Alguns continuaran aquest l'estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.