muy nuboso
  • Màx: 17.17°
  • Mín: 11.35°
16°

Massa casos oberts?

La Fiscalia Anticorrupció de Balears té la resolució pendent de més de deu investigacions. La major part continuen en procés d'instrucció i, a més, s'inicien noves causes que s'acumulen a les ja existents

La Fiscalia Anticorrupció de Balears està col·lapsada. Les investigacions s'acumulen, i els fiscals Juan Carrau i Pedro Horrach continuen destapant noves possibles trames, la major part de les quals relacionades amb l'anterior legislatura del PP i UM. Però a aquestes altures, hom es fa una nova pregunta: després d'iniciar aquestes investigacions (amb el corresponent rebombori mediàtic i polític que suposen socialment), què passa?

De moment, allò que sí és cert és que els fiscals Anticorrupció tenen oberts més de deu casos. D'aquests, només se n'ha tancat un de manera definitiva, el cas Cavallistes, que la Fiscalia va acabar perdent estrepitosament: tots els acusats quedaren absolts per l'Audiència Provincial de Palma, i el Ministeri Públic no interposà cap recurs davant el Tribunal Superior, per la qual cosa es va acceptar així el dictamen judicial.

Un altre que s'ha començat a tancar és el cas Andratx, possiblement el primer de la tempesta d'investigacions sobre l'anterior legislatura. L'operació Voramar, a diferència del cas Cavallistes, sí que s'està tancant amb la confirmació de les sospites de la Fiscalia Anticorrupció. De moment, ja hi ha hagut dos judicis, i els dos principals acusats (l'exbatle d'Andratx i un exalt càrrec del Govern balear) han estat condemnats per l'Audiència Provincial de Palma.

Un altre dels casos que està a punt de tancar-se és el de l'exregidor del PP de Palma Javier Rodrigo de Santos. Contra ell hi ha tres investigacions en marxa, dues de les quals són competència d'Anticorrupció. D'aquestes, una (la més coneguda, la de la Visa municipal) serà enjudiciada properament, i l'altra encara es troba en una fase molt preliminar (la del parc infantil de la Riera), però tot apunta que s'arribarà a arxivar.

Un altre cas gairebé tancat és el de la trama de corrupció a l'Ajuntament de Llucmajor, dirigida per l'exregidor d'ASI Joaquín Rabasco amb la participació de l'exbatle del PP Lluc Tomàs, ambdós condemnats arran de les investigacions, tot i que han recorregut al Tribunal Suprem espanyol.

Fins aquí, el balanç dels casos tancats o la investigació dels quals està ja finita. No obstant això, és cert que la major part dels casos oberts per la Fiscalia continuen en fase d'instrucció, des dels quals afecten les empreses públiques dirigides per exalts càrrecs del PP (com el cas Bitel, Scala i Turisme Jove), fins als que investiguen algunes de les més importants operacions urbanístiques pactades per PP i UM (cas Pla Territorial de Mallorca, Can Domenge o San Oms). Aquests estudis estan en marxa des de fa mesos, i en comptes d'accelerar-se van cada cop més lents, perquè la Fiscalia va acumulant casos nous sobre la taula: cas Carreteres, Eivissa Centre, cas Funerària...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Unió Monetaria, fa mes de 14 anys
Els corruptes no entenen de nacions, no per no esser espanyols deixerem de tenir corruptes. I si no vegeu els dits nacionalistes d'UM, si la independència pot ser un camí per arrambar es diran indepentistes. A més tots aquests que roben són tant mallorquins com la resta.
Valoració:3menosmas
Per Adeu estat dels espanyols, fa mes de 14 anys
Es a dir, precisament perque hi ha tanta merda, es impossible de fer-hi net amb els recursos actuals i per tant, se'n tornaran a lliurar d'acabar entre barrots.

Un aplaudiment per al PP per aquesta gran tactica: robem tots i a tort i a dret, perque aixi no podran acabar mai i tard o d'hora prescriuran.

Un motiu clar per a fer fora de les Illes aquest partit de corruptes, enviat des de Madrid. N'estic fart de practiques il.legals impunes per part dels colonitzadors i cazics.

Mem si d'una punyetera vegada el PSM i ERC deixen TOTS DOS de fer el BENEIT. Les legislatures passen una darrere l'altra i vosaltres igual. Que sapigueu que al poble, concretament al mon obrer li importen ben poc les vostres picabaralles personals per cadiretes que no teniu ni tindreu a aquest pas. Defensau el poble d'aquesta guarda de lladres PPeros d'una vegada!
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente