nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
15°

Salut confirma 21 contagis més per la grip A a les Balears

Quatre professionals sanitaris han donat positiu, un dels quals és un metge de l'UCI de Son Llàtzer que va atendre Mabel Innocent. Només quatre casos es troben encara hospitalitzats

El laboratori de referència de Majadahonda (Madrid) confirmà ahir 21 nous casos positius de contagi de la grip A/H1N1 a les Illes Balears, amb la qual cosa el nombre total de l'Arxipèlag s'elevà ahir fins als 47, si bé tan sols vuit d'aquests pacients han necessitat hospitalització.

Un dels afectats és un turista britànic que es troba ingressat des de fa diversos dies a l'UCI de l'hospital Son Llàtzer, encara que l'evolució es favorable, segons assegurà la Conselleria de Salut i Consum a través d'un comunicat.

Dels 47 casos confirmats, 34 s'han produït a Mallorca, un a Menorca i 12 a l'illa d'Eivissa.El director general de l'Ib-salut, Josep Pomar, reconegué ahir que "dels vuit casos positius que han requerit hospitalització només tres o quatre estan encara ingressats" en els hospitals públics. Com era de preveure, alguns d'aquests es corresponent a personal dels centres sanitaris. Així mateix, hi ha quatre casos positius que són professionals sanitaris -tres metges i una infermera- de diferents hospitals de la xarxa sanitària pública, tal com va confirmar Pomar.

Un d'aquests casos, que "és a casa seva evolucionant positivament", segons paraules del director general de l'Ib-salut, és un dels metges de la Unitat de Cures Intensives de l'hospital de Son Llàtzer que va atendre Mabel Innocent, la dona de nacionalitat nigeriana que morí divendres de la setmana passada i es convertí en la primera víctima mortal de la grip A a les Illes Balears.

Assemblea

La direcció de l'hospital de Son Llàtzer, a petició del seu Comitè de Seguretat i Salut, dugué a terme ahir dematí una assemblea informativa amb l'assistència de més de 350 treballadors, i en la qual el cap d'Epidemiologia de l'hospital, Antonio Pareja, indicà les mesures higièniques que el personal ha de seguir per evitar contagis pel virus AH1N1. "No hi ha cap raó per caure en una situacions de pànic -indicà Pareja-, som davant una grip que es transmet com les altres grips". "No podem crear pànic ni transmetre por dels pacients, som professionals sanitaris, no mecànics", va recordar contundent el cap d'Epidemiologia de l'hospital de Son Llàtzer.

Prevenció

Des de la Conselleria de Salut i Consum es recorda que la fase 6 de la grip AH1N1 -en la qual ens trobam- no suposa cap canvi en la vida quotidiana, per la qual cosa no s'aconsella l'ús de les mascaretes. Per contra, es recomana dur a terme mesures d'higiene bàsiques per tal de prevenir possibles contagis de la grip A, com ara cobrir-se el nas i la boca amb un mocador en tossir o esternudar, llençar el mocadors usat al fems i rentar-se les mans. A més, Salut insta a rentar-se les mans amb freqüència amb aigua i sabó. Un altre dels consells és evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Amagau el cap davall l´ala, fa mes de 14 anys
Ho té mal de fer n´Escarrer. Cap mesura del Govern pot fer que els turistes vagin a parar a una illa on la gent es contagia de la grip nova.
Perquè la premsa extrangera no la poden controlar, veritat?
Valoració:3menosmas
Per cremantdièsel, fa mes de 14 anys
Alarma! Alarma! Activau tots els mecanismes d'emergència per tal que això no afecti al turisme de ses illes, que si no, abans de morir-nos d'altres coses ens morirem per no tenir turistes!
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente