nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

La plataforma cívica recolza el nou model

El president de l'entitat, Alexandre Forcades, s'ha reunit avui amb el president Antich per analitzar la proposta de finançament

El president de la plataforma cívica "Demanam als Partits Polítics un Gran Acord de Finançament per a Balears", Alexandre Forcades, ha dit avui que l'entitat recolza, en aquests moments, la proposta del nou sistema de finançament autonòmic proposat pel Govern central.

Forcades ha fet aquestes declaracions després de reunir-se, amb d'altres membres de la plataforma cívica (integrada per agents socials i econòmics i societat civil) i el president balear, Francesc Antich, per analitzar el document de nou sistema de finançament proposat pel Govern, que haurà de ser ratificat demà quan es reuneixi el Consell de Política Fiscal i Financer a Madrid.

La proposta feta pel Govern central aportaria a les Balears al voltant de 500 milions d'euros addicionals a l'any i situaria la comunitat a la mitjana de finançament per càpita nacional.

"En aquests moments estam satisfets perquè els negociadors de la comunitat han elaborat un trencaclosques que esperam que demà (en el Consell de Política Fiscal i Financera) es consumi", ha afirmat.

Forcades ha demanat "molta prudència" a l'hora d'actuar, donada la importància que tindrà el nou model de finançament per a les illes.

També ha assenyalat que el Govern ha aconseguit "redreçar" la negociació i ha afegit que, tan important com la quantitat de diners que rebi la comunitat, és el fet que "han aflorat ja els principis" que regiran el nou model.

En aquest sentit, ha indicat que és "la primera vegada en la història que s'està taxant la solidaritat".

Un altre aspecte que ha destacat el representant cívic és que el nou model revisarà cada any la població, un aspecte que la plataforma cívica portava reivindicant dos anys, ha puntualitzat.

No obstant això, ha apuntat que encara "s'ha de perfilar" la proposta "amb intel·ligència i amb un llenguatge moderat". "Hem de lluitar perquè el tema no ens fugi de les mans", ha postil·lat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per responsabilitat, fa mes de 14 anys
Enorabona!, ja esta be de critiques i retrets.Si qualsevol creu que ho hagués pogut fer millor....ja ho hauria d,ahver fet, jeje, sobretot si ens referim al PP. Podia haver estat millor, pero crec sincerament, que han fet una bona feina.
Valoració:0menosmas
Per contribuent socarrat, fa mes de 14 anys
El document de l'Estat no inclou entre els quatre principis bàsics el respecte al principi d'ordre.

Això és una cosa tan lògica i bona d'entendre com que un que paga més que un altre no pot rebre més poc que el qui paga més poc.

Si nosaltres pagam impostos molt per damunt de la mitjana espanyola no té cap sentit que llavors, a l'hora de rebre finançament, perdem posicions per davallar fins a la mitjana mentre per altres bandes parteixen de la misèria per quedar per damunt la mitjana, amb l'excusa zapatrilera de la "solidaridad interterritorial".
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente