algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Llamazares demanarà que el fiscal general s'expliqui en el Congrés

EU es mostra escandalitzada perquè es pugui arxivar la investigació sobre el patrimoni de Jaume Matas i felicita el treball inacabat d'Anticorrupció

El diputat i portaveu d'Esquerra Unida en el Congrés dels Diputats, Gaspar Llamazares, demanarà aquesta setmana la compareixença del fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, en la Diputació Permanent de la Cambra baixa perquè expliqui per què ha decidit no concedir la pròrroga per continuar amb la investigació sobre el patrimoni de l'expresident del Govern Jaume Matas.

El Parlament es troba ara en període de vacances. Serà la mesa de la diputació permanent la que decidirà primer si pren en consideració la proposta i, si és així, després la sotmetrà a la votació dels seus membres. És previsible que el PP s'hi oposi, però també podria estar interessat a fer comparèixer Conde-Pumpido per deixar en evidència el treball dels seus fiscals Anticorrupció a les Balears. Tanmateix, serà el posicionament del Partit Socialista el que determinarà finalment si el fiscal s'ha d'explicar o no.

Tal com varen manifestar fonts d'EU a Palma, la decisió de Conde-Pumpido de no prorrogar les diligències informatives dels fiscals Anticorrupció "no es basa en criteris objectius o que no hi hagi fonament per sostenir la investigació". Recorden que la Guàrdia Civil havia elaborat una sèrie d'informes preliminars que indicaven que el patrimoni de Matas no es podia justificar segons els ingressos declarats per l'expresident i la seva esposa. Així, per EU, la decisió del fiscal general "és un atac a la lluita contra la corrupció, que és una autèntica xacra a la nostra comunitat autònoma, i una clara desautorització a la Fiscalia Anticorrupció de les Balears".

Esquerra Unida donà ahir "el suport de la nostra formació i de la ciutadania" als fiscals Anticorrupció Juan Carrau i Pedro Horrach "en la seva excel·lent tasca per dignificar la democràcia". Per això, el partit del diputat Llamazares considera que és "una vergonya" que Matas "vingui a les Balears de tant en tant per descansar, mentre hi ha oberts casos judicials no només per l'estrany increment del seu patrimoni, sinó per corrupció durant la seva gestió al capdavant del Govern, i que ell no s'atreveixi a comparèixer públicament davant el Parlament. Si a això hi sumam la decisió de Conde-Pumpido de no prorrogar la investigació, resulta que el més necessari és que Matas doni no només explicacions, sinó que les ofereixi també el fiscal general de l'Estat", segons aquesta formació.

La investigació sobre Matas la iniciaren els fiscals balears en rebre una denúncia anònima prou consistent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ciutda indignat, fa mes de 14 anys
Erre que erre no pareu eh,,,!! aixó es imperdonable sou vergonyosos tots els qeu desitjau amb tanta ansietat fer mal al expresident de la vostra comunitat. Per favor senyors del PP feu alguna cosa per eliminar a tota aquesta tropa de llops que nomes volen mal, es indignant !!!i ara per postre recorren al Sr Llamazares, quina poca classe que tenen els politics balears que estan governant. !! Aixó no son politics aixó son una furia de resentits....
Valoració:-8menosmas
Per Robbie, fa mes de 14 anys
Una nova constatació que la justícia no és igual per a tothom. És feble amb els forts i forta i cruel amb els dèbils. Aquesta és l'Espanya d'en Zapatero, el salvapàtries que ens havia d'alliberar de no sé què, un mentider concagat a les ordres d'en Pere Jeta Ramírez.
Valoració:10menosmas
Per Vudyalien, fa mes de 14 anys
Ja ho va dir el que va ser batle de Jerez:"La justicia es un caxondeo" i per poc el varen tancar.
Valoració:16menosmas
Per un, fa mes de 14 anys
Res de derrotisme a priori, aquí a fer tot el renou que poguem i insistir i felicitar una i una altra vegada els Fiscals que han fet una feinada. Això si pensava votar psoe a les properes generals, idò ara no, això els fa mal, per aquí hi ha pessió a fer.
Valoració:15menosmas
Per Desafeccionat polític, fa mes de 14 anys
En primer lloc cal respectar les decissions de la Justicia, tan si son a favor com en contra. Les regles del joc son així. Però hem de esser conscients de que cada ùn de noltros té la seva opinió fitxada i per aixó lo que si em sembla "flipant" i estrambòtic es que el Secretari General dels Populars de Palma tracti d'insultar les nostres poques neurones tractant de fer-mos creure el que ni "ell" creu, ja que el tenc per una persona sensata. Per favor calleu i no tregueu "pit".
Valoració:-4menosmas
Per Adéu estat dels espanyols, fa mes de 14 anys
Llamazares: com pot justificar aquesta vergonya?

Pumpido: hoy es lunes y soy al despatxo.

Llamazares: cual es el precio que le ha pagado el PP?

Pumpido: demà som dimarts i menjarem gaspatxo.


O una cosa així. No crec que en tregui molt més en clar. Ja fa temps que els PSeudo Obrers Espanyols han perdut la vergonya. Si en Zapatero promet i promet i se'n fot de tot quisqui, què no farà e tarambana aquest que no sap ni el motiu que implica la seva cartera.

Les seves nul·les respostes seran més motius encara per a separar-se d'aquest estat podrit i corrupte.
Valoració:12menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
La relació d'amor entre en Punpido i en Mates bé d'enfora, no recordau el cas Rodriguez?
Valoració:18menosmas
Per MI NO COMPRENDER, fa mes de 14 anys
Y me dijo: para hacer caja en "B" cambias la llave y ticas. Cuidado que si vienen inspectores de hacienda pueden hacer una Z y volver más tarde y hacer otra para ver si has defraudado uno 300 € y te puede caer el pelo.

Y uno que habia leido lo de Matas contesta: 300 € T'en rius de jo? o que? No en turaré a 300 € he de comprar un plauet, unas apartaments a la Colonia, un piset a Madrid. Ja ho se que per 300 € te fotent aquí peguam en sa massa grosse.
Valoració:7menosmas
Per VILLAFRANKER, fa mes de 14 anys
Esta claro q al psoe no le interesa q Matas tire de la manta y salpique de lleno a la Sra. Munar...
Valoració:8menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
Molt bona iniciativa. Esperem que no sia un poc mes de comèdia per enganyar beneits. Ja no crec ni els uns ni els altres, per això mateix tinc les meves dubtes de que en Matas acabi davant un jutge imparcial que li doni el que es mereix com ho faria amb un delinqüent comú. De fet, no crec que això ho vegem mai. Aquesta es la meva fe amb la Justícia del regne d'Espanya.
Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente